Mijenjač
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
- zlatko83vr
Re: Mijenjač
Ljudi pomagajte imam problem sa kvacilo kada ga pritisnem negde na pola se cuje kako skljocne nesto i ponovo skljocne i kada ga pustam,hoce da se desi i da zatrese auto kad krecem pa me zanima sta je to sto skljocne
Ja sam proveravao dali sajla negde kaci ali sve je ok!
I jos jedno pitanje dali polu osovine mogu da se skinu a da se nediraju ramena to jest ako odvijem sraf od glavcine jel ce moci da se izvuce ceo zglob sa poluosovinom?
Ja sam proveravao dali sajla negde kaci ali sve je ok!
I jos jedno pitanje dali polu osovine mogu da se skinu a da se nediraju ramena to jest ako odvijem sraf od glavcine jel ce moci da se izvuce ceo zglob sa poluosovinom?
Moguce da ti je crkla korpa.
Ramena moraju da se popuste da bi izvukao poluosovinu.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
To sam i ja mislio da verovatno se ona tanjirasta opruga zeznula!Pera wrote:Moguce da ti je crkla korpa.
Posto vec imam spreman menjac onda cu menjati ovih dana sve,samo me zanima dali ima nekih razlika u delovima to jest dali su za sve samare iste korpa,lamela,druk lezaj i semering radilice ili ima nekih razlika pa da obratim paznju prilikom kupovine?
Ima razlike,ali tacno ne mogu da ti kazem,znam kada sam ja uzimao korpu Valeo,za nju je mogao originalni ruski druk lezaj,a za Sahcs korpu mora drugaciji druk lezaj-Sachsov.
Najbolje uzmi i korpu i druk lezaj na istom mestu,ali ih dobro pitaj da li odgovaraju jedno drugom.
Razlika je u dodirnim povrsinama na korpi i druk lezaju.
Najbolje uzmi i korpu i druk lezaj na istom mestu,ali ih dobro pitaj da li odgovaraju jedno drugom.
Razlika je u dodirnim povrsinama na korpi i druk lezaju.
Jedno pitanje mozda nije za ovu temu ali mrzi me da otvaram novu,posto planiram da menjam menjac sam a nemam kanal zanima me dali bi mogao sa onim cekrkom ili kako ga vec zovu sistem sa lancima da podignem prednji kraj auta pa da lepo podkajlam auto i radim
evo linka do tog cekrka ili kako vec!
http://www.kupujemprodajem.com/Lancana- ... m#photoBig
ali imam problem na tom cekrku pise da dize do jedne tone e sad ja racunam da ako ceo auto ima 1 tonu i ako dizem sao prednji kraj da ce to biti manje od tone neka me ispravi neko ako gresim!
evo linka do tog cekrka ili kako vec!
http://www.kupujemprodajem.com/Lancana- ... m#photoBig
ali imam problem na tom cekrku pise da dize do jedne tone e sad ja racunam da ako ceo auto ima 1 tonu i ako dizem sao prednji kraj da ce to biti manje od tone neka me ispravi neko ako gresim!
-
samara1500
Ja sam danas izvukao menjač iz jedne rashodovane Samare samo uz pomoć standardne dizalice i par komada drveta. Mada, pre toga sam poskidao amortizere komplet sa glavčinama...
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."
- elektronicar
- Automobil: 2108 + 21093 +2109
moze, i ja slicno radim kao samara1500, auto podingem dizalicom i klocnujem. skinem prednje tockove pa poluge spona odvojim na letvi volana, pa srafove 17 ispod svake kugle. Povucem glavcine sa diskovima i na taj nacin mogu najlakse da izvucem poluosovine iz menjaca i ostavim ih tako da vise.
Redom rastavljam sajlu kvacila, kmh sajlu, prikljucak mase i ne zaboravi zice sa davaca automata za rikverc.
Auto spustim na dizalici sto nize pa stavljam neko parce drveta ispod kartera i menjaca i tek onda sve srafove. Motor ucvrstim da ne padne nekim lancem oko grede koju stavljam preko koseva limarije. Kad je menjac odsrafljen onda lagano podizem skoljku dok ne uspem da izvucem menjac.
Zadnjih godina kad planiram neke slicne radove odem kod nekog drugara u servis kad im je slobodna dizalica i odradim kulturno.
Redom rastavljam sajlu kvacila, kmh sajlu, prikljucak mase i ne zaboravi zice sa davaca automata za rikverc.
Auto spustim na dizalici sto nize pa stavljam neko parce drveta ispod kartera i menjaca i tek onda sve srafove. Motor ucvrstim da ne padne nekim lancem oko grede koju stavljam preko koseva limarije. Kad je menjac odsrafljen onda lagano podizem skoljku dok ne uspem da izvucem menjac.
Zadnjih godina kad planiram neke slicne radove odem kod nekog drugara u servis kad im je slobodna dizalica i odradim kulturno.
Da ne otvaram posebnu temu,a i 110-ka i Samara su dosta slicna,pa reko ovde da "predstavim" svoj problem.
Zadnji 5,6 dana ispod auta svako jutro zateknem malu baricu od ulja,bas malu mozda padne 20-tak kapi.
Danas sam uspeo da slikam mesto odakle kaplje,u pitanju je birac brizna.
E sad me interesuje,sta je otislo,sta da kupim,sta da radim....

Zadnji 5,6 dana ispod auta svako jutro zateknem malu baricu od ulja,bas malu mozda padne 20-tak kapi.
Danas sam uspeo da slikam mesto odakle kaplje,u pitanju je birac brizna.
E sad me interesuje,sta je otislo,sta da kupim,sta da radim....

Last edited by aleksa on Sun Nov 07, 2010 2:56 pm, edited 1 time in total.
- Miljan
- Automobil: Skala 55, Koral 65
Semering biraca brzina.
Sigurno?
To mi je rekao i majstor za centriranje trapa,kad se zavlacio ispod,al reko da pitam i ovde,strucniji ste!
Jel moguce da taj semering kosta 150 dinara?
To mi je rekao i majstor za centriranje trapa,kad se zavlacio ispod,al reko da pitam i ovde,strucniji ste!
Jel moguce da taj semering kosta 150 dinara?
- Miljan
- Automobil: Skala 55, Koral 65
To je to 100%, toliko kosta otprilike.
Nije cena problem,zamena je problem.
- zlatko83vr
Lako se menja