TNG u Ladi
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
Pa nisam pitao na sta, nego koliko.buzald wrote:benzin trosim iskljucivo na zagrevanje motora.
Ti u intervalu kilometraze za koji vrsis merenja trosis uporedo i plin i benzin. Onda das podatak kao da si trosio samo plin, pa normalno je sto si dobio nemoguc rezultat!
Uzmi jednom u celom intervalu trosi ISKLjUCIVO plin (dakle palis na plin, pa da radi 'ladan na plin, tj. da radi na plin onda kad najvise trosi), pa onda objavi neki suvisli podatak o potrosnji.
Ili ustanovi koliko je benzina otislo na zagrevanje, pa da preracunavamo.
Aufbuzald wrote:...svaki put kad menjam filter moram ga malo iseci da prodju ta dva creva i idu u karburator.
Ne jednom drugom forumu neki korisnik postavio sliku takve ugradnje kao primer najgore "indijanshtine" u oblasti ugradnje plinskih uredjaja.
Ovo sad pokrece pitanje: zasto ti uopste palis auto na benzin? Da li zato sto ti je neko rekao "da tako treba" ili jednostavno uopste ne mozes da upalis 'ladan auto na plin?
A evo i tog "Indijanca":

KA-TA-STRO-FA!!!
motor palim na benzin uvek kad je temperatura ispod recimo 10-15 stepeni. daleko bolje mi pali na benzin na niskim temperaturama nego na plin (na benzin na "pola kljuca", a na plin verglam jedno 5 sekundi). bolje je paliti hladan motor na benzin, tako sam bar cuo od nekoliko ljudi.
za kizu: kad negde vidis potrosnju na 100km onda je to na 100 predjenih kilometara, a ne na 100 km i 2 sata rada u mestu koje potrosis na zagrevanje. mozda neko svaki dan pali na plin, zagreva ga 3 minuta i predje 3 km. jel i njemu ista potrosnja kao i onom koji upali auto na plin i predje u cugu 100 km? pa normalno da nije.
ja sam dugo radio na ruskim vojnim vozilima i pravdao gorivo i na predjene kilometre i na rad u mestu jer i u njihovim tehnickim podacima postoje potrosnje za oba slucaja. potrosnja na 100 km za ZIL 157 je npr. 24-30 lit, a za 1 h u mestu 8 lit.
prema tome logika je jasna i nepobitna: moja potrosnja na 100km predjenog puta na plin po gradu je 9-10 litara. tih 100 km predjem za 3-4 dana.
sto se tice ovog "indijanskog" nacina ugradnje tako je kod mene izvedeno, ali ne busim za svako crevo posebnu rupu nego napravim jednu pravougaonu rupu na filteru i tuda prodju oba creva zajedno skupa.
koliko sam ja cuo dobro je ponekad da motor radi na benzin zbog instalacije za gorivo, da ne bi creva postala krta. zato ja to i radim paleci svaki dan motor na benzin. nedavno sam gasio jednog jugica na autoputu koji se zapalio. dugo je vozio na plin, benzin nije ni koristio i kad mu je nestalo plina prebacio na benzin, crevo puklo, benzin na vruc motor i eto pozara.
takodje kazu da je za motor bolje gorivo benzin jer benzin u sebi ima vise masnoca koje ujedno na neki dan vrse podmazivanje motora, dok je plin daleko suvlji.
u, al ga napisah.
za kizu: kad negde vidis potrosnju na 100km onda je to na 100 predjenih kilometara, a ne na 100 km i 2 sata rada u mestu koje potrosis na zagrevanje. mozda neko svaki dan pali na plin, zagreva ga 3 minuta i predje 3 km. jel i njemu ista potrosnja kao i onom koji upali auto na plin i predje u cugu 100 km? pa normalno da nije.
ja sam dugo radio na ruskim vojnim vozilima i pravdao gorivo i na predjene kilometre i na rad u mestu jer i u njihovim tehnickim podacima postoje potrosnje za oba slucaja. potrosnja na 100 km za ZIL 157 je npr. 24-30 lit, a za 1 h u mestu 8 lit.
prema tome logika je jasna i nepobitna: moja potrosnja na 100km predjenog puta na plin po gradu je 9-10 litara. tih 100 km predjem za 3-4 dana.
sto se tice ovog "indijanskog" nacina ugradnje tako je kod mene izvedeno, ali ne busim za svako crevo posebnu rupu nego napravim jednu pravougaonu rupu na filteru i tuda prodju oba creva zajedno skupa.
koliko sam ja cuo dobro je ponekad da motor radi na benzin zbog instalacije za gorivo, da ne bi creva postala krta. zato ja to i radim paleci svaki dan motor na benzin. nedavno sam gasio jednog jugica na autoputu koji se zapalio. dugo je vozio na plin, benzin nije ni koristio i kad mu je nestalo plina prebacio na benzin, crevo puklo, benzin na vruc motor i eto pozara.
takodje kazu da je za motor bolje gorivo benzin jer benzin u sebi ima vise masnoca koje ujedno na neki dan vrse podmazivanje motora, dok je plin daleko suvlji.
u, al ga napisah.
Sto nas je vise to nas vise ima.
[img]http://www.smiliegifs.de/SMILIES/Aliens/1a.gif[/img]
ali ja imam atest. pecat u saobracajnoj i neki papiric plavi od AMSS. pre mene zena vozila, vidim redovno je i servis radila, sve pisala, tako je i plin ugradila.a znas kakve su zene. neko joj rekao za atest i ona odmah uradila.
Sto nas je vise to nas vise ima.