TNG u Ladi

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Kobac SPO

Post by Kobac SPO »

Ovo ugradnja je cist amaterizam, da li je taj majstor uopste video kako se ugradjuje plin? Sumnjam.

Kad menjas filter skidas creva pa sve vracas, bezveze.

Potrosnja mi je oko 11l/100 iskljucivo grad u poslednje vreme i sipam iskljucivo na ECO Hellenica pumpi, bolji je od OMV.

Paljenje na bezin ili plin, mislim da ako je dobro podeseno mora da pali kao mina i na jedno i na drugo. Licno me mrzi da se jebavam sa benzin pa vozim na plin sve dok ne ispraznim rezervoar, onda benzinom odem na pumpu, i sve ispocetka.

Inace ovo njos niste culi: Posto mi pokvaren plovak i nisam gledao zadnji put u tocak bocu mi sipali 40l plina :!: sve je bilo Ok, evo vec sam 250km presao od tada ali sledeci put cu morati da pazim ili da menjam taj plovak...

Goxxy

Post by Goxxy »

Evo, i ja da se javim sa još jednom statistikom - ovog puta ličnom. Samo vožnja po gradu, isključivo po gradu, paljenje na plin, sve na plin - 12.4l/100km. Sledeće punjenje probaću da stalno palim na benzin i da vidim koliko ću onda spustiti potrošnju.
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

savke
Automobil: Samara i Laguna

Post by savke »

Ona slika je sa cannoball foruma, cini mi se i to je ugradnja ako se ne varam u jednu Nivu koja je bila jos pod garancijom...

kizahood
Automobil: Lada Niva

Post by kizahood »

buzald wrote:za kizu: kad negde vidis potrosnju na 100km onda je to na 100 predjenih kilometara, a ne na 100 km i 2 sata rada u mestu koje potrosis na zagrevanje. mozda neko svaki dan pali na plin, zagreva ga 3 minuta i predje 3 km. jel i njemu ista potrosnja kao i onom koji upali auto na plin i predje u cugu 100 km? pa normalno da nije.
Pa normalno da nije! Zato kad se kaze "Gradska voznja" i potrosnja mora da bude veca, u proseku za oko 50% u odnosu na otvoren put. Gradsku voznju opterecuju semafori, guzve, veliki broj hladnih startova... Ako eliminises veliki broj hladnih startova iz merenja, dobijas neku voznju koja nije bas cisto "gradska". Fakticki, ti dobijes potrosnju kao da si upalio auto i vozio se vise stotina kilometara po gradu bez stajanja. A ko pa tako vozi (sem taxista)?

Nego mnogo istupismo, kol'ko tebi trosi u vangradskoj? To je jedino merodavno, *ebo grad :wink: Meni u vangradskoj oko 8.5 i ja extra zadovoljan s tim. 8)

Ko ono bese govorio da je atest bitan za bezbednost? :lol: :lol: :lol: Evo na Bulazdovom primeru vidimo da je to samo za*ebancija za otimanje para narodu.

@savke: E bas ta slika :wink: I tad su svi popljuvali ovakav nacin ugradnje, ukljucujuci i mehanicare za ugradnju plinskih uredjaja.

Paljenje: tacno je da se 100% voznjom na plin uzrokuje ubrzano propadanje benzinske instalacije, medjutim troskovi popravke iste su daleko, cak visestruko, manji u odnosu na troskove koji bi nastali kad bi se povremeno trosio benzin u cilju sprecavanja navedenog propadanja, cak i kad bi bilo moguce spreciti.

Sta moze da propedne? Membrana pumpe? 100 kinte! :lol: Cela pumpa? 1000 kinte! :lol: Creva za benzin? 300 kinte! :lol:

A taj sto se zapalio... Nije to zbog plina, nego zbog neadekvatnog odrzavanja auta. Ja crevo (bilo koje) menjam cim vidim da "samo sto nije puklo", ne cekam da pukne. Obicno ispuca u blizini selni, to je znak da nece jos dugo.

A za 50.000+ Km na plin ta creva su samo jednom menjana, jednom membrana i jednom cela pumpa. Toliko o "ubrzanom habanju" :lol:

Pera

Post by Pera »

Moze da propadne karburator,a to je vec malo vise :wink:
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

kizahood

Post by kizahood »

Pa? Sta je malo vise? Evo npr. meni je skoro skroz propao posle 126.000Km. A kao bi na benzin trajao duze? Nalazio sam podatke da Samarini karburatori pokazuju znake propadanja vec posle 100.000. A moj ce i ovako propadnut da traje bar jos 25.000Km, ko zna, mozda i duze.

Pera

Post by Pera »

Karburator kosta malo vise.Ne znam za te podatke,ali znam da je moja imala oko 160 000 km kada sam je kupio,nije imala plin,i za tih godinu dana dok sam vozio na benzin nije ni jednom stucnula.Manjak voznje na benzinu dovodi do njegovog propadanja.

kizahood

Post by kizahood »

Ali sa druge strane, kad auto ima ugradjen plin, sve i da karburator do te mere propadne da voznja na benzin postane skoro nemoguca, to nema uticaja na voznju na plin!

Moj karburator je u toliko losem stanju da:
1)Uopste nije moguce upaliti na benzin (hladan);
2)Moguce je doduse nekako voziti na benzin ali samo u krajnjoj nuzdi
3)Maksimalna moguca brzina na benzin je 100 Km/h
4)Ne smem ni da pomislim kolika li bi bila potrosnje na benzin

Ali zato auto na plin ide sasvim korektno!

Da bi karburator potpuno propao od voznje na plin ipak je potrebno nekoliko godina, a po meni ne vredi truda cuvati ga stalnim za*ebavanjem sa benzinom, obaska sto ga je nemoguce sacuvati, jednom ce crci kako god.

Pera

Post by Pera »

Nema uticaja,ali sta da se ne daj Boze desi da ostanes u nekoj vukojebini gde nema pumpe za plin ili se nesto pokvari na plinskoj instalaciji i moras da vozis na benzinu :roll: Slican problem imam,ali nikako da ga resim :(

kizahood

Post by kizahood »

Pera wrote:...sta da se ne daj Boze desi da ostanes u nekoj vukojebini gde nema pumpe za plin ili se nesto pokvari na plinskoj instalaciji i moras da vozis na benzinu :roll:
KizaHood wrote:2)Moguce je doduse nekako voziti na benzin ali samo u krajnjoj nuzdi
8)

Opisano spada u krajnju nuzdu :wink:

Voziti moj auto na benzin je ipak malo lakse nego npr. voziti auto bez kvacila :lol: A znam lika koji je bez kvacila stigao od Francuske do Kragujevca, a onda istim autom dan kasnije od Kragujevca do Bratislave (taj se vala uvezb'o :lol: :lol: :lol: )

Kad primetim da UOPSTE ne moze da se vozi na benzin, tad popravljam. To mi se do sad desilo 2 puta (prvi put otisla membrana pumpe, drugi put cela pumpa).

Pera

Post by Pera »

Znam da je moguce,vozio sam tako jednom 50 km jel nigde nije bilo pumpe za plin potrosio,i ne bih voleo ponovo,Ficu nisam mogao da obidjem :roll: :evil:

Shone89
Automobil: 2105

Post by Shone89 »

Cek sad, ako je nuzda stisla - bolje da se kotrlja i 5 na sat do pumpe nego da je guram :) Kad sunem gorivo ici ce bolje :D
Kada rucnu dignem nema da se brinem, Lada ce od srece krenuti iz trece!

[b]Da zakopca jelece ne treba joj nano zna da momci vole kad je otkopcano[/b]

Pera

Post by Pera »

Bolje je da auto nije u takvom stanju da se kotrlja 5 na sat do pumpe :wink:

kizahood

Post by kizahood »

A jos bolje je da ne dodjes u situaciju da ti treba kotrljanje do pumpe :idea:

buzald

Post by buzald »

presao sam 1102 km uz nekoliko punjenja gasom. za tu kilometrazu potrosio sam 96,66 litara gasa. po racunici potrosnja je 8,77 l/100 km. od 1102 km oko 700 je u gradu, a 402 na otvorenom. ranija potrosnja u gradu po proracunu mi je bila oko 9,1l, a na otvorenom 8,1l. tako kazu brojke. mozda sam za sve to vreme radio na benzin (iskljucivo u mestu radi zagrevanja) oko 10 minuta.
Sto nas je vise to nas vise ima.
[img]http://www.smiliegifs.de/SMILIES/Aliens/1a.gif[/img]

Post Reply