buzald wrote:za kizu: kad negde vidis potrosnju na 100km onda je to na 100 predjenih kilometara, a ne na 100 km i 2 sata rada u mestu koje potrosis na zagrevanje. mozda neko svaki dan pali na plin, zagreva ga 3 minuta i predje 3 km. jel i njemu ista potrosnja kao i onom koji upali auto na plin i predje u cugu 100 km? pa normalno da nije.
Pa normalno da nije! Zato kad se kaze "Gradska voznja" i potrosnja mora da bude veca, u proseku za oko 50% u odnosu na otvoren put. Gradsku voznju opterecuju semafori, guzve,
veliki broj hladnih startova... Ako eliminises veliki broj hladnih startova iz merenja, dobijas neku voznju koja nije bas cisto "gradska". Fakticki, ti dobijes potrosnju kao da si upalio auto i vozio se vise stotina kilometara po gradu bez stajanja. A ko pa tako vozi (sem taxista)?
Nego mnogo istupismo, kol'ko tebi trosi u vangradskoj? To je jedino merodavno, *ebo grad

Meni u vangradskoj oko 8.5 i ja extra zadovoljan s tim.
Ko ono bese govorio da je atest bitan za bezbednost?

Evo na Bulazdovom primeru vidimo da je to samo za*ebancija za otimanje para narodu.
@savke: E bas ta slika

I tad su svi popljuvali ovakav nacin ugradnje, ukljucujuci i mehanicare za ugradnju plinskih uredjaja.
Paljenje: tacno je da se 100% voznjom na plin uzrokuje ubrzano propadanje benzinske instalacije, medjutim troskovi popravke iste su daleko, cak visestruko, manji u odnosu na troskove koji bi nastali kad bi se povremeno trosio benzin u cilju sprecavanja navedenog propadanja, cak i kad bi bilo moguce spreciti.
Sta moze da propedne? Membrana pumpe? 100 kinte!

Cela pumpa? 1000 kinte!

Creva za benzin? 300 kinte!
A taj sto se zapalio... Nije to zbog plina, nego zbog neadekvatnog odrzavanja auta. Ja crevo (bilo koje) menjam cim vidim da "samo sto nije puklo", ne cekam da pukne. Obicno ispuca u blizini selni, to je znak da nece jos dugo.
A za 50.000+ Km na plin ta creva su samo jednom menjana, jednom membrana i jednom cela pumpa. Toliko o "ubrzanom habanju"