Raspevana pumpa za gorivo
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Re: Raspevana pumpa za gorivo
Vracao sam ja ovu cevcicu na jenoj pumpi , vratio sam je tako shto sam prvo zagrejao pumpu brenerom ali vrlo malo (nisam je bash usijao) a cevcicu sam prvo malko pertlovao (rasirio) , a posle zaledio u zamrzivacu i na karaju sam ih spojio vishe se ne vadi niti moze da se izvadi ! 
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
moze i bizon(lepkovi i sredstva za zaptivanje) "metal lock" sluzi da zadrzi srafove protiv odvijanja. namazete cevcicu i gumenim cekicem (ili obicnim a podmetnete dascicu ispod) polako ukuckate nazad, nece se vise vaditi.... 
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
Imam obicnu pumpu za benzin-bez drukalice, zanima me sta sve treba da se kupi kad se menja pumpa za benzin, mislim na one podloske da li su potrebne? I koliko je tesko to promenti jer bih kupio pumpu sa drukalicom? Neophodno mi je da je ugradim, ne mogu vise da palim na plin nikad nece da upali kad je minus, iako polivam uredjaj vrelom vodom, iako auto solidno vergla , a ovde u BGu nikog ne znam da me prespoji kablovima , prosli put sam jedva namolio neke ljude u obliznjem servisu da me prespoje...
Samo Samara Srbina Spasava
- BokeYGTi
- Automobil: Lada 112 1.6 16v
kad kupis pumpu, dobijas sve uz nju, a pumpa je mislim oko 1700 din, ja menjao letos. menjanje pumpe traje 15 min (+/- 5 min). raskacis creva, odvrnes dva srafa, izvuces pumpu, stavis drugi, usrafis, navuces creva, stegnes selne i gotovo 
kad vec skidas, vidi u kakvom je stanju ona polugica sto gura pumpu preko bregaste, ako se pojela, kupi i nju, 50 din kosta
kad vec skidas, vidi u kakvom je stanju ona polugica sto gura pumpu preko bregaste, ako se pojela, kupi i nju, 50 din kosta
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
U Ap sportu ima za 1112 dinara sa drukalicom, nema slike na sajtu , ali ce valjda zavrsiti posao ... Hvala ti puno na objasnjenju!!!
- BokeYGTi
- Automobil: Lada 112 1.6 16v
nema na cemu, ako jos nesto nije jasno, slobodno pitaj 
pa moguce je i da je jeftinije, ne secam se vise koliko sam je platio... moja stara je zezala dosta, menjao sam i membrane ali nije nista pomagalo, dok je totalno otkazala. kupio novu, i preporodio sam se... auto lepse radi, ranije mi se gasio na leru, morao sam da je vozim pod sauh na benzin. sad, kako radi na plin, tako i na benzin... a i mnogo manje mi vremena treba da je prebacim sa plina na benzin nego ranije.
pa moguce je i da je jeftinije, ne secam se vise koliko sam je platio... moja stara je zezala dosta, menjao sam i membrane ali nije nista pomagalo, dok je totalno otkazala. kupio novu, i preporodio sam se... auto lepse radi, ranije mi se gasio na leru, morao sam da je vozim pod sauh na benzin. sad, kako radi na plin, tako i na benzin... a i mnogo manje mi vremena treba da je prebacim sa plina na benzin nego ranije.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
treba prvo da poliješ isparivač vrelom vodom pa tek tad da verglaš. U suprotnom auto upali, plin zaledi i ugasi se. Ti ga poliješ, odmrzne se i napuni karb plinom i presisa, pa neće da upali. Tada verglaš sa gasom do patosa da bi što pre izvukao višak plina.Gago wrote:Imam obicnu pumpu za benzin-bez drukalice, zanima me sta sve treba da se kupi kad se menja pumpa za benzin, mislim na one podloske da li su potrebne? I koliko je tesko to promenti jer bih kupio pumpu sa drukalicom? Neophodno mi je da je ugradim, ne mogu vise da palim na plin nikad nece da upali kad je minus, iako polivam uredjaj vrelom vodom, iako auto solidno vergla , a ovde u BGu nikog ne znam da me prespoji kablovima , prosli put sam jedva namolio neke ljude u obliznjem servisu da me prespoje...
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
treba prvo da poliješ isparivač vrelom vodom pa tek tad da verglaš. U suprotnom auto upali, plin zaledi i ugasi se. Ti ga poliješ, odmrzne se i napuni karb plinom i presisa, pa neće da upali. Tada verglaš sa gasom do patosa da bi što pre izvukao višak plina.Gago wrote:Imam obicnu pumpu za benzin-bez drukalice, zanima me sta sve treba da se kupi kad se menja pumpa za benzin, mislim na one podloske da li su potrebne? I koliko je tesko to promenti jer bih kupio pumpu sa drukalicom? Neophodno mi je da je ugradim, ne mogu vise da palim na plin nikad nece da upali kad je minus, iako polivam uredjaj vrelom vodom, iako auto solidno vergla , a ovde u BGu nikog ne znam da me prespoji kablovima , prosli put sam jedva namolio neke ljude u obliznjem servisu da me prespoje...
Pa uvek ga prvo polijem pa pokusam da upalim, mozda sam se lose izrazio. I kad je mali plus kada ga polivam vrelom vodom cujem neko pucketanje kao da je zaledjeno iako je plus napolju. Tri cetiri puta lepo zavergla , ali nema sanse da upali, onda se aku istrosi i nema sanse da upali... Kad je drug tu, upalim ga na gurku, tad pali bez problema...
Nije bas pumpa za gorivo, ali je blizu. Koliki je unutrasnji precnik prelivnog creva za benzin? Tu mi curi benzin kad prebacim na isti... Majstor mi je rekao da misli da je 5mm, a radnik mi je dao 6mm jer misli da je toliko i previse se lako navlaci, tj. nema otpora pri navlacenju...
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Gago kad ti tako ledi isparivac vidi koliko rashladne tecnosti imas u posudi i jel ti isparivac nizi od nje, (ako je visi od posude onda stalno ledi) ja sam imao iskustvo da zimus nije mogla da upali ledio isparivac stalno, dok nisam jednom prilikom nasuo litar antifriza preko max do cepa od tada po onim teskim minusima je palila ko mina ! Sto se tice creva za benzin ne moras bas traziti isto crevo samo stavi dobru selnu nemoj one ladine glupave vec kupi dobru selnu i zasrafi !
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
Hvala na odgovoru...
Problem koji sam imao sa paljenjem vruceg auta se resio za sada, stavio sam novi filter za vazduh i sam sam podesavao plin i stavio nov komutator... Koliko ce da potraje videcemo...
Da li neko zna koja je ovo pumpa za gorivo, na njoj pise Made in Italy, zamenio bih joj preventivno membrane, a u Kraljevu nisam nasao nista za nju u prodavnicama za Ladu? U poslednje dve tri godine nisam vozio 5 puta na benzin i sada kada sam sredio karburator ona radi i dalje ekstra, tako da ne bih kupovao novu, pored ove koja radi... Ovako izgleda : http://www.dodaj.rs/?p/yR/2nIwABJR/1/090720132762.jpg
- Miljan
- Automobil: Skala 55, Koral 65
BCD, dobre su te pumpe, nemoj da je menjas ako radi ok.
Necu ni da menjam, nego su membrane malo ispucale iako nista za sada ne curi, ali cisto preventivno... Gde li na njoj pise kataloski broj da bij po tome nasao membrane za nju u nekoj prodavnici Fiat delova?