IZOLACIJA
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
Jutros ja krenuo za hleb otvorim vozaceva vrata kad ono bara gledam odakle je ta voda i vidim da se smuza niz rucicu za otvaranje haubeSamar-Guja wrote:Ja planiram da skinem O - tablu i da je spustim u auto malo iznad rucice za otvaranje haube , a rupu gde je bila lepo da zavarim i da ne mislim vishe o tome !! I onako mi se zbog vlage cudne stvari deshavaju sa istrument tablom ili kad ukljucim migavac pocne da blica desni far !zlatko83vr wrote:Sutra se spremam da stavim zivu gumu kako mi voda ne bi ulazila ispod osiguracke table. Posto je nikad pre nisam skidao, da li moze da se osig.tabla malo podigne a da se kablovi ne vade kako bi valjano zadihtovao. Koliko otprilike, traje ta ziva guma? Trazio sam na forumu temu za osiguracku tablu, ali nisam nashao, ako postoji, job bolje i neke slike, slobodno me usmerite. Hvala...![]()
moze li mi neko reci odakle ta voda ulazi jel se smuza niz sajlu za haubu ili ima neka druga rupa?
Meni se danas desilo da kad sam otvorio vozaceva vrata dole kod vozaca bara puno vodezlatko83vr wrote:Daj BOZE da je tu, jer negde prolazi, i problem ne mogu da resim, bio sam danas kod majstora i covek se cudi odakle voda kad je sve sredjeno:-)
- zlatko83vr
Dobro je kad si pronasao gde pusta vodu, tako da ces brzo resiti problem. Samo mi nije jasno kako si video baru vode, ako imas tepih i izolaciju, bojim se da nije na nekom drugom mestu propustala. Uzmi crevo i pusti vodu neka se sliva i prati gde ulazi.ilija90 wrote:
Meni se danas desilo da kad sam otvorio vozaceva vrata dole kod vozaca bara puno vodeali sam video da se voda smuzala niz rucicu za haubu mozda je to i kod tebe problem!
Ovaj problem me je mucio unazad vise godina, tako da sam doktorirao na tu temu.
Voda moze da ulazi:
1. zbog supljeg patosa
2. pored soferke-lose postavljena
3. ispod osiguracke table zbog propalog dihtunga-istina u malim kolicinama
4. zbog dotrajale slavinice grejaca-curi korsantin
5. itd......
Moze minimum zbog jos 5 stvari,los keder na vratima,sarka na vratima imaju lufta pa vrata ne leze kako treba,zbog supljeg kosa,grejaca kabine,zbog onog gumenog zaptivaca kroz koji prolazi snop kablova do motornog prostora,obicno se kroz njega naknadno sprovode kablovi za plin,radio,CB i ostalo,pa se ne vrati lepo,itd...
- zlatko83vr
Proveri ti još jednom one kanaliće oko O.table, i definitivno proveri da li O.tabla dobro dihtuje na šasiju. Postoji mogućnost da je jedan od ona dva šrafa što je drže (tj. deo gde šraf prolazi) polomljen, i da tu sliva - imao sam taj problemčić. A onda ispod toga nalazi put do ručice za haubu - pa ti se čini da na njoj sliva. Ne verujem da ikako može kroz bužur od sajle da dodje do tamoilija90 wrote:Ja neznam samo kod vozaca je bilo vode dol i to prava bara (celu noc je padala kisa)
limarija je radjena skoro tako da nije sigurno do patosa nego kazem vam smuza se sa poluge za otvaranje haube nije mi jasno kako ali moguce je da se voda smuza niz sajlu za otvaranje haube!![]()
[url=http://www.postimage.org/][img]http://img189.imageshack.us/img189/3682/52228847.gif[/img][/url] [url=http://forum-lines.ru/][img]http://forum-lines.ru/rez/ab120640.gif[/img][/url]
- zlatko83vr
Nije bilo nista od toga! nego sa te strane na soferci je bio onaj spoj od gume koji je imao lufta i tu je curilo pa se smuzalo do rucice za otvaranje haube!blazzza wrote:Proveri ti još jednom one kanaliće oko O.table, i definitivno proveri da li O.tabla dobro dihtuje na šasiju. Postoji mogućnost da je jedan od ona dva šrafa što je drže (tj. deo gde šraf prolazi) polomljen, i da tu sliva - imao sam taj problemčić. A onda ispod toga nalazi put do ručice za haubu - pa ti se čini da na njoj sliva. Ne verujem da ikako može kroz bužur od sajle da dodje do tamoilija90 wrote:Ja neznam samo kod vozaca je bilo vode dol i to prava bara (celu noc je padala kisa)
limarija je radjena skoro tako da nije sigurno do patosa nego kazem vam smuza se sa poluge za otvaranje haube nije mi jasno kako ali moguce je da se voda smuza niz sajlu za otvaranje haube!![]()
- zlatko83vr