Razlike motora 1500 i 1300....

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

lengenda
Automobil: Dacia Sandero

Post by lengenda »

Saobracajna kaze 55kw, a to ti je maaalkice manje od 75ks.

S tim sto je 21083 motor od 1458ccm, nije mi jasno zasto se negde javlja podatak da je zapremina 1499ccm. Da li se tu govori o istom motoru?

A da ide lepo, ide, pogotovo uzbrdo, a jos u krivinama, kad otvori drugo grlo samo brije... Jeste da onda trosi, ali opet ne bas preterano.

I, sto ja volim da istaknem, uz bolji benzin... bas onako, po meri, ne previse besno, ali elegantno.

Ja zaista volim taj auto.
Интелект не може да се глуми. То је ипак наш терен.

Zoran666

Post by Zoran666 »

a kod mene u saobracajnoj pise 1432 ccm. je li to neka greska ili postoji takav motor?
to bi prije bio 1.4 a ne 1.5 motor.
Idi gledaj u sunce ili tako nesto!
[img]http://www.dodaj.rs/f/2T/WQ/2yFAIAVQ/1/2jb1wdi.gif[/img]

ladilak90

Post by ladilak90 »

@legenda Saobracajna kaze 55kw, a to ti je maaalkice manje od 75ks.

Tako je!
I kod mene u saobracajnoj pise 55kw a to je 75ks.
Pitao Bog Muju
-Hoces li Mujo da budes lep ili glup?
-A Mujo mu odgovori lepota je prolazna.

Pera

Post by Pera »

Da ne otvaram novu temu,da li je moguce na bloku motora (Samarinom) navariti par granicnika (trebaju mi zbog nosaca klime) elektro-aparatom?
Mislim da bi trebalo da moze,al reko da proverim.

xxx

Post by xxx »

Moze al cini mi se da ne obicnim elektrodama. Moj matori je vario blok motore na pezejcu kad sam bio kinac i cini mi se da su u pitanju bile gusane elektrode. Ma da nemoj me drzati za rec posto slabo poznajem tu materiju.

Dimce
Automobil: Lada Samara

Post by Dimce »

Moze ali moraju gusane elektrode obavezno.
Kad drzis Cekic u rukama,sve ti nekako,lici na Ekser.

samara1500

Post by samara1500 »

lengenda wrote:Kolika je razlika u voznji izmedju 1300 i 1500, tj. izmedju 65 i 75 ks?
Ja vozim 1500, ali ne mogu da uporedim jer nikad nisam vozio 1300.
Jel kao izmedju Yugo 45 i 55, a bogami tu se bas oseti 10 konja razlike?
Sad tek čitam ovo, zbog raznoraznih okolnosti slabije pratim forum u poslednje vreme... Pošto sada vozim ovu drugu Samaru (koja je 1.3) već nekoliko meseci, mogu samo da konstatujem da su razlike u odnosu na moju staru (sa 1.5) vrlo vrlo male. Nekada sam se i ja kleo u svoj 1.5 motor i ne bi ga nipošto menjao sa 1.3, ali sada kada imam u rukama ovako očuvan primerak motora 1.3 mogu samo da konstatujem da i on povlači lepo kad se otvori drugo grlo i ima dovoljno snage za preticanja i sl. ma sve je gotovo isto. E, sad, videćemo još šta će da kaže 1.5 kad mu bude sređena glava, mada nije on ni sada u ko zna kako lošem stanju, a ne bih se mogao setiti da je ikada išao nešto mnogo bolje od ovog 1.3 koji (sa zadovoljstvom) sada vozim...
8)
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."

samara1500

Post by samara1500 »

Pera wrote:Da ne otvaram novu temu,da li je moguce na bloku motora (Samarinom) navariti par granicnika (trebaju mi zbog nosaca klime) elektro-aparatom?
Mislim da bi trebalo da moze,al reko da proverim.
Može, ali se ne igraj sam sa time nego nađi iskusnog majstora jer uopšte nije lako zavariti bilo šta za blok motora, a još pogotovu što se radi o nosačima koji će biti izloženi solidnim naprezanjima...
:!:
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

I zamoli savketa da ti slika kako to izgleda u originalu.

Pera

Post by Pera »

Slikao mi je savke,problem je sto ni alternator ni kompresor nisu u osi sa radilicom,a fabricki je nosac,pa cu morati malo da prosirim rupe da bi to ucentrirao,ti delovi sto bih navario bi sluzili samo da drze nosac sa strane da ne seta,mislim da to i nije neki "napor".

savke
Automobil: Samara i Laguna

Post by savke »

Sad kad si spomenuo, nisam ti slikao bas nosac koji je bio na njoj. Obecavam da cu i to da uradim ove nedelje.....
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!

Pera

Post by Pera »

Mozes,ali nema potrebe,sve mi je to jasno kako treba da bude,jednostavno tu nesto ne lezi kako treba,nije u osi pa to ti je,ali sredicu to ovih dana,jer treba da otvaram motor,pa cu to na stolu namestiti kako treba,do maja se nadam da ce instalacija biti povezana i klima napunjena 8)

savke
Automobil: Samara i Laguna

Post by savke »

Samo sve lepo dokumentuj. Trebace to jos nekom...
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!

Pera

Post by Pera »

Sve sto mogu,dokumentovacu,ali od povezivanja elektrike klime sam odustao,nigde ne mogu da iskopam nikakvu semu,a nije ni malo jednostavno,tako da ce to da odradi elektricar,cim uradim motor,opisacu to u temi o mojoj samari.

Post Reply