Vakum regulator paljenja

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Coa123

Post by Coa123 »

Sto je najgore skinut je i rastavljen, ali da je otpusim... nikako. Ide horizontalno, pa dole ali nista ne prolazi... Jedino da nosim kod nekog na kompresor :x

Ubija me ova samara, kad 'oce 'oce, ali kad nece, mozes je jeb..i :?

Coa123

Post by Coa123 »

Ajde ako je neko uspeo da otpusi ovu rupu neka napise kako. Malopre probao kompresorom i nema sanse, 100% je neprohodna...

Zbog toga sam skinuo i rastavio karb. i ne vracam ga dok to ne otpusim pa makar je morao razbusiti i kupiti novi :mrgreen:

st@meni
Automobil: Sputnik

Post by st@meni »

Pa kad si vec rastavio karburator probaj mozda da ga potopis u benzin ili nesto slicno neki razredjivac, mozda ti pomogne ultrazvucno ciscenje....

ilija90
Automobil: Samara

Post by ilija90 »

Kompresorom moze sigurno vidi dali neko ima pistolj za kompresor koi sluzi bas za takve stvari ja sam na praksi imao takav pistolj isti kao i za duvanje guma ali ima neku sitnu i usmerenu diznu na vrhu tako da duva strasno!

ako nema niko onda mozes jos da na karburator navuces to crevo a na drugi kraj da ubacis ako imas od neke stare unutrasnje gume ventil (koji prvo iseces i ubacis na crevo) i onda prikljuci kompresor ako i tad ne izduva onda neznam probaj da potopis u benzin pa opet pokusaj sa kompresorom!

Coa123

Post by Coa123 »

Stajao celu noc u benzinu, nista.
Malopre ponovo nosio na kompresor, 9 bara (danas bio kod nekog majstora ali slabo duva, a pistolj sjeban) i kao da duva u rupu koja je fabricki zatvorena, nece pa nece.

Kupio sam kiselinu pa ako ni to ne pomogne... odricem se vakuma. :evil:

Problem je sto je kum mazao odozdo onu crvenu diht masu, to je benzin naravno rastopio i karburator je pun tog smeca koje je kao guma. Sexu nikad kraja.

st@meni

Post by st@meni »

I meni je juce pala na pamet kiselina samo ne znam da li sme da dodje u kontakt sa aluminijumom, jer znam na primer da olovo ne sme, bakar sme itd...

Ovo sam na brzinu nasao na netu: Aluminijum je otporan na dejstvo kiselina (izuzev sone)....

Tako da izgooglaj malo o tome ili nemoj da ga potapas nego samo kani malo kiseline u rupicu....

Coa123

Post by Coa123 »

Celu noc kiselina stajala u rupi i nista... Uzeo spric, pokusavao da ubrizgavam kiselinu, pa produvao, pa ponovo kiselina i nista, kao da je zavareno.

Danas sastavio karb. i ne razmisljam vise o vakumu. Do sada je radio bez njega nek radi i dalje, barem dok ne odlucim da se odreknem 10800 rsd za novi. :cool

ilija90

Post by ilija90 »

Sad ga je kiselina malo grizla pa sad ce malo da se trese i sledeci put kad budes skidao probaj opet da otpusis :D

Coa123

Post by Coa123 »

Nije mi vrag dao mira pa ga ponovo skinuo i... :prvi

Kad sam rastavio karb. video sam samo onaj prorez u prvom grlu a na slici koju sam juce nasao pored proreza ima i rupa (bas za vakum) koja je kod mene bila puna garezi tako da se i ne primeti da postoji... :mrgreen:

Sheena

Post by Sheena »

st@meni wrote:@Sheena
Vakum razvodnika, 350 din, Mako Kraljevo.... Ru parts
Image
Ej hvala ti druže, tek sam sad skonto...

U međuvremenu sam našao novu "paštetu" kod nas (Panda)...
Zamjenjeno... Ali nisam siguran da vidim drastičnu promjenu
a slabo se ima vremena za provjeriti što zeza...

Pozz!

st@meni

Post by st@meni »

Pa treba da se oseti znacajna razlika, prvo sto tu vise ne uvlaci fals vazduh a drugo zbog korigovanja paljenja. Ja sam licno najvise osetio razliku kada npr idem drugom brzinom sa niskim brojem obrtaja pa mu cepim gas u patos, e onda se vidi kako vuce...

A sto se tice zamene sa drugog auta, pitanje je da li je unutrasnja opruga koja se suprotstavlja vakumu iste jacine i da li je hod poluge isti, jer je taj deo regulator sto znaci da mora imati tacno odredjena svojstva (karakteristike svojstvene tom motoru).

ilija90

Post by ilija90 »

Pa neznam dali ces osetiti poboljsanje,moguce da ti je paljenje bilo stelovano dok je bio zapusen taj kanal i nije radio kako treba pa sad kada sve radi mozda ces cak i imati problema! :!: kao sto ti rece st@meni

Pera

Post by Pera »

Ne moze nikakav problem da ima,sem sto sada ako regulator bude funkcionisao,mogu da se jave detonacije pri naglom dodavanju gasa,ako se to desava,pomeri se paljenje malo u kasnije i nema problema.

xxx

Post by xxx »

Evo i moje iskustvo sa regulatorom.....
Pocela je matora da gubi snagu i pri velikom broju obrtaja morora su zvonili ventili. Vratio sam paljenje unazad kako bi izbegao detonacije i provalio da trosi ko luda i ulja i goriva. Stelovao sam ventile i paljenje al opet ista situacija( prva pomisao mi je bila da je motor zavrsio svoj radni vek posto je presla 250 k ), na kraju skinem crevo sa vakumskog regulatora kod karba povucem kad ono membrana busna. Zamenim regulator potrosnja se vratila u normalu, ulja vise ne trosi i ima osetno bolje ubrzanje tj sve se vratilo u normalu. Inace regulator sam platio 350 din.

Post Reply