Zupcasti i klinasti kais

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

ilija90
Automobil: Samara

Re: Re:

Post by ilija90 »

Samar-Guja wrote:Slabije ishao a palio ko mina !! (crkao akumulator pa je vozena mesec dana paljenja na gur tada je prezubila )

Meni je preskocio za dva zuba i pokrivio ventile nije mi jasno kako tebi nije jel imas 1300 ili 1500?

Samar-Guja
Automobil: Lada Samara 1.3S

Re: Zupcasti i klinasti kais

Post by Samar-Guja »

1300 !
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)

zlatkodesign
Automobil: LADA Samara 1.3

Post by zlatkodesign »

Meni nije jasno kako moze da prezubi jedan zub, moze da bude lose uzubljen kajs za jedan zub ali da auto u toku voznje prezubi za jedan zub?? Kao prvo nije jadan zub treba kajs da preskoci mnogo zuba na bregastoj i mnogo zuba na vodenoj pumpi da bi se pomerio za taj jedan zub, mnogo zubcanika se tu preskace odjednom? Po meni to nije moguce ili ce kajs da pukne ili ce neko drugo cudo da se desi, prosta logika ako prezubi jednom sto ne bi prezubio opet, ko sto je neko napisa nije to normalna-uobicajna pojava. Svi smo se udaljili od teme i nije samo u pitanju pucanje kajsa u garazi ili prilikom gurke ako je kajis los moze da pukne usled veceg opterecenja, naglog dodavanja gasa, jaceg motornog kocenja... zamislite pocnes da pretices nekog ispred krivine u kolima ti zena i deca i kad ono bum pukne zubcasti - HOROR FILM. Da bi se ovakva situacija izbegla zamena zubcastog na 30000km a posto ni klinasti nije skup menjajte i njega, uz to po meni na svaku drugu zamenu kajsa treba promeniti i pumpu za vodu jer i ona moze napraviti problem, nekom je to mozda bacanje para za mene je to jevtina prevencija, ne od kvara motora nego od posledica koje taj kvar moze da napravi u brzoj voznji kad se najmanje nadas.
Sledeci auto Priora coupe.

zlatko83vr

Post by zlatko83vr »

Opet dodje vreme za zamenu zupcastog. Prosli put sam menjao samo zup. kais, sad nesto procitah pa sam se malo zbunio. Sta se sve menja uz zupcasti?

zlatko83vr

Post by zlatko83vr »

E ovako, kupio sam zupcasti FLENNOR (nemacki, valjda je dobar) 700 din i spaner SBR, francuski 1000 din. Na Dayco kutiji zupcastog pise P.R.C-kinez, tako da sam uzeo ovaj, barem pise made in Germany, valjda nisam pogresio.

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

Dayco-kinez pise...e nazdravlje...pa pukne na 20 000...gde mi zivimo...
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

Boki78

Post by Boki78 »

zlatko83vr wrote: spaner SBR, francuski 1000 din
SBR je takodje kosook proizvod, iako pise to made in france :) Nekom nesrecom ga i ja imam u autu i za ovih par hiljada koliko je radio nije pravio problem...

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

Ja sam stekao poverenje u kineske lagere od kada sam na kosačicu stavio ogromni kineski lager koji je koštao 800 din. Prvi ne-kineski je koštao 4500. Evo radi već dve sezone, ostavio hektare za sobom. Osim toga, nalazi se na pogonskom ekscentru i izložen je nenormalnim vibracijama i trzajima. Prosto, RADI !
I da, dok sam ga namontirao sav sam čekić slupao o njega, a na lageru ni traga od udaranja :)

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

Je l' pase na nase lade? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

teško :(

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

Blizi mi se zamena zupcastog, pa sam zvao Maka da se raspitam za cene, blizu mi je pa kod njega kupujem delove stalno.
Zupcasti - 550 din - Verovatno je MasterSport i on mi je sad na autu, nisam imao problema sa njim. ali mi je previse jeftin. Cuo sam da su Goodyear dobri, pa ako neko zna gde mogu u BGu da se kupe neka kaze.
Spaner - 660din
Pumpa za vodu - od 1000 do 1600, rece mi ima nemacku i rusku proizvodnju...
Amortizeri trecih (petih) vrata - 610din po komadu. E za njih me zanima da li se mozda ovde u BGu mogu naci jetiniji amortizeri jer mi nije to toliko neophodno, a opet bih voleo da rade?
Samo Samara Srbina Spasava

Boki78

Post by Boki78 »

Gago wrote: Zupcasti - 550 din - Verovatno je MasterSport i on mi je sad na autu, nisam imao problema sa njim. ali mi je previse jeftin. Cuo sam da su Goodyear dobri, pa ako neko zna gde mogu u BGu da se kupe neka kaze.
Spaner - 660din
Pumpa za vodu - od 1000 do 1600, rece mi ima nemacku i rusku proizvodnju...
Amortizeri trecih (petih) vrata - 610din po komadu. E za njih me zanima da li se mozda ovde u BGu mogu naci jetiniji amortizeri jer mi nije to toliko neophodno, a opet bih voleo da rade?
Zupcasti ima regularnu cenu. Najlakse ces naci Dayco i to bas po toj ceni. GY se mogao naci kod naseg poglavice u komsiluku, ali kad sam video da za njega traze "preskupih" 220 dinara (ne fali ni jedna nula :mrgreen: ) postao sam izrazito sumnjicav.

660 dinara je bas mala cena za spaner. Obicno su koji evro vise 900 i vise dinara. Pogledaj sta ti nude za te pare. Normalni firmirani spaneri inace kostaju od ~50ak evrica pa na vise ...

Pumpa za vodu i jedna i druga su 99% kineska proizvodnja. Ni jedna krstena pumpa, ili u slucaju samare polupumpa ne ide znacajno ispod 30e. Bila je da se nabavi Valeo u Auto disku za malo manje od 30e.

Gago

Post by Gago »

Meni je pumpa za vodu kao sto sam vec pisao, pocela da krlja u Smederevskoj Palanci i da curi antifriz, pa smo odslepali do majstora i on je to za 3 sata odradio, ja dosao i platio, a nisam ni pitao da li su stavljali novu ili su ovoj starijoj nesto radili.... Ne znam koliko je pametno da je menjam ako su je oni servisirali i ona sada radi ok, jer citam iz vasih postova da su nove uzasne... U svakom slucaju pitacu majstora kad bude menjao zupcasti, da pogleda u kakvom je stanju, pa cu odluciti...

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

ljudi, kakva su iskustva sa Dayco kaisem? meni se blizi vreme za zamenu zupcastog kaisa, bio da pitam, Dayco kais 560 din, zatezac 700 i neki dinar kineski i oko 1000 din italijanski. pitam za Good Year kais, posto njega stavljam godinama unazad i nemam nikakvih problema niti primedbi na isti, kaze nema ali verovatno moze da se naruci, ali je skuplji od Dayco-vog. pare nisu problem, (u ovom slucaju doduse :D ) ali ne bih bas da eksperimentisem pa bih da cujem neka iskustva...
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

Gago

Post by Gago »

Ja sam danas uzeo MS za 550 dinara, sa prethodnim isto MS sam presao 25000km i kad su majstori radili pre dva meseca oko pumpe za vodu nisu zamenili, rekli su da je u dobrom stanju, ali cu ga ja preventivno zameniti. Zupcasti, spaner i klinasti su izasli 1300din, za kvalitet cemo videti :angel

Post Reply