Curi ulje

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

vigmir

Post by vigmir »

Konacno sam pronasao i otklonio kvar.Promenio sam indikator pritiska ulja koji je procurio i ulje se slivalo dole.Ne bi ga provalio nikad da nije pocela da se pali STOP lampica zajedno sa lampicom za ulje.Uzeo indikator za 150 dinara i zamislite pravi ga neka firma iz Zagreba.Na kutiji pise INDIKATOR TLAKA ULJA.

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

vigmir

Post by vigmir »

Bas tako.Kako su se pokazali njihovi delovi?

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Ok su, ugradjivao sam ih vise puta i nijedan nije crkao.

finaldesign

Post by finaldesign »

vidis ti to, firma iz HR da radi autodijelove a ja pojma o tome nisam imao, čak su mi i blizu, ici cu do njih sad za par dana, da vidim šta imaju, a treba mi i indikator temperature koji bi mi bio zamjenski za Sat koji mi poazuje temperaturu ulja, pošto sam originalni koji je došao sa satom slomio..

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

Koje ulje treba da dospem u auto posto,a nemam pojma koje sam prethodno sipao???
Samo Samara Srbina Spasava

nemanya
Automobil: NIVA 4x4

Post by nemanya »

E to će biti "Ciganka mi gatala na travi" :mrgreen:

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

koliko je teško (problematično) zameniti semering bregaste do razvodnika??? Jel bi mogao to sam da odradim ili da skupim za majstora?

najoB
Automobil: Lada NIVA

Post by najoB »

Gago wrote:Koje ulje treba da dospem u auto posto,a nemam pojma koje sam prethodno sipao???
sto skuplje to bolje.... neces da mu naskodis ako dospes kvalitetnije ulje,....
Ma sta ce ti pumpa za benzin, to su izmislili privatnici da uzmu sirotinji pare! Prvi auti je nisu ni imali, nego su se napajali prirodnim padom , bash kao ti sad! :-)

najoB
Automobil: Lada NIVA

Post by najoB »

choksi wrote:koliko je teško (problematično) zameniti semering bregaste do razvodnika??? Jel bi mogao to sam da odradim ili da skupim za majstora?
to je jedan od onih poslica koji se ipak prepustaju majstoru, teorijski je lako, ali u praksi postoji mnogo zajebancija o kojima treba voditi racuna, pa sve i da sve "namunjish" kako treba oduzece ti mnogo vremena i zivaca....
Ma sta ce ti pumpa za benzin, to su izmislili privatnici da uzmu sirotinji pare! Prvi auti je nisu ni imali, nego su se napajali prirodnim padom , bash kao ti sad! :-)

Pera

Post by Pera »

To je u stvari semering razvodnika,bregasta nema desni semering,nije strasno da se zameni,ali ako neces da se zezas i cimas bolje da odradi majstor.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

samara1500

Post by samara1500 »

Ima tu i jedan tanki duhtung na razvodniku po spoljnom obimu, doduše meni tu nikad nije curilo ali ako je na spoju razvodnika s glavom (kod šrafova) možda je samo do njega. Kad curi kroz semering ratvodnika, oda napolje izlazi tek ipod kape (kod davača). BTW, meni tu curi ko zna od kad i mrzi me da menjam jer je veliki (i pipav) posao (jadnom sam to radio pre 5-6god) Ako ne curi mnogo ja bih ti saetovao da ne diraš.. a i kakva bi to bila Lada ako joj motor nije bar malo zamašćen?
:mrgreen:
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

samara1500 wrote:Ima tu i jedan tanki duhtung na razvodniku po spoljnom obimu, doduše meni tu nikad nije curilo ali ako je na spoju razvodnika s glavom (kod šrafova) možda je samo do njega. Kad curi kroz semering ratvodnika, oda napolje izlazi tek ipod kape (kod davača). BTW, meni tu curi ko zna od kad i mrzi me da menjam jer je veliki (i pipav) posao (jadnom sam to radio pre 5-6god) Ako ne curi mnogo ja bih ti saetovao da ne diraš.. a i kakva bi to bila Lada ako joj motor nije bar malo zamašćen?
:mrgreen:
Resio sam da se zezam ,a gde se tacno nalazi taj semering razvodnika? Meni curi i u kapi imam ulja pa sam mislio da to dovodi do crkavanja raz.ruke i ruzno izgleda usran motor i menjac.

Pera

Post by Pera »

Nalazi se u razvodniku,na spoju razvodnika i glave,skines kapu i ona tri srafa sto drze razvodnik,jedino sto je nezgodno,ako se dobro secam je da moras da rasturis ceo razvodnik da bi zamenio semering,i pazi da ne izgubis neki delic jer su prilicno sitni i ima ih dosta.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

samara1500

Post by samara1500 »

Da, sve se rastura... ima i jedna mala osovinica što mora da se izbije (što i ne ide baš lako, koliko se sećam), a ako ti je mator razvodnik (kao meni što je bio) teško ćeš to uspeti sam da rasturiš a da ne poje.eš nešto...
:roll:
Meni tu odavno curi, ali ne previše i ne kvasi ruku... mada mi je prošli pust stradao davač jer se onako dobro podmazan rašrafio i češao osovinu. Sad mi se ne da to rasturati nikako, a nov semering i duhtung, naravno, skupljaju prašinu u garaži još od prošle god...
:D
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."

Post Reply