Karburator gubi gorivo kada je auto parkiran duze vreme?

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

bortlonger
Automobil: lada

Re: Karburator gubi gorivo kada je auto parkiran duze vreme?

Post by bortlonger »

masan_motor wrote:Praksa momci, praksa od 30 godina. Jel znate da jedan vw nakon završene vožnje u letnjem periodu pali pumpu za gorivo koja cirkulacijom hladi indžekšn 10-15 minuta ;)
ajd molim te, sa tolikom praksom od 30 god, kako kazes, objasni nam sta je to "inđekšn"?
i nisi odgovorio, kako cirkulise gorivo na karburatorima koji nemaju " neku cevku kojom se gorivo vraca u rezervoar"?
i na kraju, sta ima veze vw sa ovom temom a i ovim forumom? mogao bi na vw forumu da odrzis koje predavanje o " inđekšnima"...
VELIKE MISLI SENJOR TRAVIJA
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat

Boki78

Post by Boki78 »

masan_motor wrote:Kada se ugradi plin, valjda se stavlja i ventil koji umesto plovka preusmerava gorivo nazad u rezervoar tako da je pumpa sve vreme u benzinu.
masan_motor wrote:Praksa momci, praksa od 30 godina.
A jesi li na praksi nekad video da benzinski ventil obicno ide iza pumpe? :D

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

masan_motor wrote:Praksa momci, praksa od 30 godina. Jel znate da jedan vw nakon završene vožnje u letnjem periodu pali pumpu za gorivo koja cirkulacijom hladi indžekšn 10-15 minuta ;)
Glupost!
Od kad su se pojavile električne pumpe za gorivo njihovo gašenje je obavezno nakon vraćanja kontakt brave na nulu.
Ljudi ne znaju da čuju EVAP membransku pumpu a i ona ne treba da radi nakon gašenja jer to znači da je odušak rezervoara zapušen pa se u istom stvara vakuum

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Plovak ti otvara kad ga ti probas ali dali otvara kad ga gura bencin, ler dizna nebi trebala da ima veze stim. Skines sve, ocistis podmazes i vrneš i teraš dalje.

bruyoni

Post by bruyoni »

travelman wrote:...
Sad ti meni odgovori ... sta mi ebe karb a nije petao. Da li ler dizna ima neke veze sa tim sto mi karb ostane bez goriva :? .... Plovak normalno otvara i zatvara a problem se oba puta javio po startovanju hladnog motora i u radu na leru.
Ako se poklapa sa minusima verovatno loše gorivo tj. voda u istom. Nahvataju se kristali ili na dizni ili se stegne talog na filteru.
Baci pogled na creva ako je kvalitet "e odlično je" meni je takvo "odlično" pojeo antifirz za 4-5 meseci a ko zna i kakva je pumpa, dobio je Boki jednu iz Rusije pa ju je poredio sa nebom i zemljom u odnosu na ovdašnje. A i lepo mu davno rekoh da pređe na električnu pumpu što svakom savetujem.

masan_motor

Post by masan_motor »

A jesi li skoro remontovao karbon? Ja kada sam moj rasklopio, shvatio sam da vise nema nijednu membranu u sebi niti one federčiće koji su prilozeni u kompletu za remont. Dotegni sva creva od goriva jos za milimetar kad ti je zagrejan motor.

travelman

Post by travelman »

Karb je remontovao deda nesto malo pre nego sam je kupio od njega. Kada sam prosle nedelje skinuo poklopac i pogledao u njega, bio sam iznenadjen time sto nema ni jednu jedinu trunku taloga u sebi. Nema knedlu, odziv je momentalno kada se pipne papucica.

Creva nova, pumpa nova ... kada sam odvio sraf i izvadio sito iz karburatora, takodje nije bilo trunja po njemu. Druknem po drukalici a mlaz goriva izleti do desnog kosa.

Ako ler dizna nema nikakve veze sa mojim problemom, onda jedino moze da me zeza iglica na plovku ... kao da ona ostane u off polozaju pa karb ostane bez dovoda goriva. Sumnjam da je to al ajde, bar cu imati razlog da se igram sa lajkom kad otopli. Proteklih dana lajka krese. Upalim ugasim pa opet upalim i ugasim i nema problema koji me strefio 2 puta do sada.
...
. A i lepo mu davno rekoh da pređe na električnu pumpu što svakom savetujem.
Ranije sam, nezavisno od ovog mog trenutnog problema, i ja razmisljao o elektro pumpi. Daj neki predlog i savet ... sta gde kako ... mada, najbitnije mi je KOJU/CIJU da turim.

P.S. KO JE OBRISAO MOJ POST U KOME SAM IZNEO MOJU PROBLEMATIKU :? ... STA JE RAZLOG I STA JE TO LOSE PISALO U NJEMU :? ...

bruyoni

Post by bruyoni »

Električne pumpe za karburator
facet 40171
Pierburg 7.21440.51.0 i 7.21440.53.0
Hardi 18812

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Pumpa ti je sad ko i sve ostalo Kinez a pirburg ti je fabricki išla na teansportere 1.8, pazi i ti koju ti daju mora biti niskog pritiska mislim 0.2 bara.

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Skini karburator i vidi iglicu/sipkicu plovka i mesto gde ona ulazi, mosda tu ima neki opiljak koji povremeno zaglavi ili se je iglica usiljila pa nekad ostane gore ne padne dole. Malo je protrljaj o sitnu vodenu smirglu.

masan_motor

Post by masan_motor »

Skuplja pumpa od cele lade ha ha ha nemoj da bacas pare, samo remontuj obicnu za par stoja dindzi i uzivaj :-)

A jel ima corbe u lonchetu? Kad joj dodas benzin direktno u grlo karbona jel upali? Ma za te krsheve je start sprej mila majka, odma znas sta je problem, dal gorivo ili struja.

bortlonger
Automobil: lada

Post by bortlonger »

da, da.... samo start sprej... u sto vecim kolicinama, mila majka....
VELIKE MISLI SENJOR TRAVIJA
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Sigurno 15 god se zanimam oko auta cisto, do dana današnjeg nisam video auto da je u stanju kao što ti pričaš za tu ladu

masan_motor

Post by masan_motor »

Doduše mi smo imali jos jednu skrljanu ladu samaru pa je to islo lako, skines stavis probas, vratis, nadjes sta je i vozis dalje. Problem su plastike kad su se raspale na jednoj i drugoj, tu je bio kraj priche za sputnjika. Deklarisana je na 150.000 i posle postaje noćna mora kad se sve raspadne uključujući i limariju.

E jel zna neko zasto novi paknovi stružu na ladi? Devojka kaze da je to sasvim normalna pojava posle kiše, meni je to monstruozno. Kočiš a ono struže pozadi, po šoferki brisači stružu (dobro brišu) a ispod haube udara onaj ritam bubanj ko lud :-D

bruyoni

Post by bruyoni »

Pakne najverovatnije škripe jer su krš, MS to hoće da radi naročito kad zahladni. Metlice skaču kad su krš ili kad neko pokrivi ručice brisača.
Lupanje je poluraspadnuti EVAP solenoid.

Post Reply