Generalka

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Goxxy

Post by Goxxy »

Ne znam zašto bi bilo toliko teškok namestiti takav karburator. Doduše, nije ni toliko jednostavno namestiti ga posle nekoliko meseci rada na plinu, ali treba zameniti dizne, membrane i sve lepo očistiti i naštelovati i mora da radi. Možda je idealno rešenje, kupovina polovnog i njegova instalacija, znam da sam krajem 2006. godine ja tako uradio - prvo zbog dugo vremena vožnje na plinu a i zbog iskrivljenog mesta za naleganje kućišta filtera vazduha i stradalih navijaka za šrafove...

Svakako, najbolji lek za kvar kakav je sasar napomenuo je da svaki mesec vozite makar 4-5 kilometara na benzinu, da se sve lepo podmaže i da ostane u kvalitetnom stanju. Inače, dolazite u situaciju kada ćete morati da menjate delove, pa čak i ceo karburator...
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

Pera

Post by Pera »

Svakako, najbolji lek za kvar kakav je sasar napomenuo je da svaki mesec vozite makar 4-5 kilometara na benzinu, da se sve lepo podmaže i da ostane u kvalitetnom stanju. Inaèe, dolazite u situaciju kada æete morati da menjate delove, pa èak i ceo karburator...
Tako ce i biti :mrgreen:
Ja iskreno od kad imam plin,bukvalno sam presao 100 km na benzin tako da me i ne cudi.Dobri su to karburatori,kad nisam imao plin za godinu dana nije nijednom stucnuo,a kamoli nesto drugo,e sad kad je dosao plin :twisted:
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

sasar

Post by sasar »

Juče sam (kolko znam)malo pročistio dizne ali i dalje teško pali.Najverovatnije ću pazariti polovni karb pa me zanima koliko košta?

Goxxy

Post by Goxxy »

Kod Duleta u Žarkovu sam kupio jedan u fenomenalnom stanju za svega 1500 dinara. Ili beše 2000, više se ni ne sećam. Imajući u vidu da je nov oko 8000, ova cifra je zaista smešna. A pogotovo što možeš da biraš koji ćeš da kupiš - po izgledu ili po proizvođaču, ako se iole razlikuju.
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

Pera

Post by Pera »

Goxxy wrote:Kod Duleta u Žarkovu sam kupio jedan u fenomenalnom stanju za svega 1500 dinara. Ili beše 2000, više se ni ne seæam. Imajuæi u vidu da je nov oko 8000, ova cifra je zaista smešna. A pogotovo što možeš da biraš koji æeš da kupiš - po izgledu ili po proizvoðaèu, ako se iole razlikuju.
Po proizvodjacu :shock: Zar za Samaru postoji vise proizvodjaca?
Sasar nema druge,i ja uzimam polovni :)

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Postoji Solex i DAAZ.

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

Uvek je jeftinje kupiti novi, originalan karburator.

Pera

Post by Pera »

Miljan wrote:Postoji Solex i DAAZ.
Meni se cini da na mom pise DAAZ po Solex-ovoj licenci,ali nisam siguran :?
I koji je bolji od ta dva?

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Pa da, to je po licenci, a Solex je original.

Solex je bolji, naravno.

Pera

Post by Pera »

Nisam cuo da neko ima original Solex :?

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Kupi DAAZ ali bas novi i videces kako ce raditi.
Nov je vec nastelovan. Samo ga zavrnes i spojis crevca, sajlu i te sitnice i pali i vozi.

dexter

Post by dexter »

za ljude iz bg i blize okoline, postoji servis za karburatore na okretnici trola u čingrijinoj na zvezdari, 30e ugradnja i podesavanje remontovanog karburatora. ja ga teram vec godinu dana, grad 9-11l, otvoreni put 7-8l u zavisnosti od opterecenja i terena.
asfalt, polje, reka, laz - svuda prolazi moj VAZ!

Pera

Post by Pera »

Josife,znam,ali 7000-8000 je to :?,a iskreno sumnjicav sam u kvalitet ovih "originalnih" delova sto nude
Dexter, i ovaj moj je bio na remontu,pa nista nisu uradili,tako da uzimam polovni
Miljane jel ima neke razlike u fizickom izgledu izmedju ova dva i jer su im delovi isti?

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Bacanje para.

Pera

Post by Pera »

josif visarionovic wrote:Bacanje para.
Ni prvi ni poslednji put :lol:

Post Reply