TNG u Ladi

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

savke
Automobil: Samara i Laguna

Post by savke »

Ja imam u prekidacu pokazivac. 4 zelene i jednu crvenu lampica. Kad dodje do crvene imam gasa za jos minimum 50km.
Do sada jos nije zakazao. (posto je Toro boca a multiventil sa elektroventilom davac je onaj mali lovatov)
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

E a kad se ugradi plin,jel auto obavezno mora da ide na vanredni tehnicki?! I jel on kosta isto koliko i uobicajeni tehnicki?!!
Samo Samara Srbina Spasava

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Gago wrote:E a kad se ugradi plin,jel auto obavezno mora da ide na vanredni tehnicki?! I jel on kosta isto koliko i uobicajeni tehnicki?!!
Tehnički, atest, nova saobraćajna sve je već pisano.

Shone89
Automobil: 2105

Post by Shone89 »

Ja vec godinu dana vozim bez tehnickog i atesta, sad cu da produzim registraciju a plin opet necu da upisem... :D
Kada rucnu dignem nema da se brinem, Lada ce od srece krenuti iz trece!

[b]Da zakopca jelece ne treba joj nano zna da momci vole kad je otkopcano[/b]

Gago

Post by Gago »

Koliko litara TNG-a staje u obicnu bocu u kolima a koliko u bocu koja se postavlja na mesto rezervnog tocka?!?!

s-lada

Post by s-lada »

moja je 55 l.
sipas i ne mislis

milicevicv

Post by milicevicv »

bas ima da se sipa
nije sto je lada,al je zakon

Gago

Post by Gago »

Kakvi su beloruski delovi za ugradnju TNG-a?!?!

Gago

Post by Gago »

E ljudi,techo mi je u KG-u nasao jedan servis gde ugradjuju TNG,valjda je Zastavin servis,tako kontam jer je tu on kupio novog Jugica!!! I cena je 26000 sa atestom na te njihove uredjaje! E zanima me da to nije malo skupo sa obzirom da je boca samo 33 litra!!!

choksi

Post by choksi »

Veličina boce ne igra ulogu u ceni već samo je razlika oko 30e između bojlera i točak boce. Atest je 6000 tako da mu plin dođe 250e što je neka srednja cena.

ZarkoIn
Automobil: Samara

Post by ZarkoIn »

Najzad sam skupio pare za ugradnju plina, pa bi bio red da vas sve nesto priupitam...
Nazvao sam jedan servis u Beogradu i oni mi kazu da je u Samaru bolje staviti bocu na mesto rezervnog tocka i to od 40-45 litara i da bi to kostalo 330evra. Ukoliko se stavi iza sedista ne bi smela da bude veca od 45 litara jer se jako tesko vadi rezervni tocak. Pa, sta predlazete ?
Predlozite mi neke druge servise, sto u BG sto u NS (a i izmedju ova dva mesta) pa da uporedim cene. Hvala ! :D

savke
Automobil: Samara i Laguna

Post by savke »

Kada se stavi obicna boca, podigne se malo od patusa i odseca se onaj sraf na sredini mesta za rezervni tocak tako da moze samo da se izvuce.....Barem tako sam ja video.

Ja sam stavilo Toroidnu bocu jer tocak uvek mozes da pomeris ako ti smeta a bocu ne mozes.
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!

ZarkoIn
Automobil: Samara

Post by ZarkoIn »

P.S. Pitanje za Novosadjane i okolinu:
Zvao sam Gas ag (nekada bili u Petrovaradinu, sada su u Backom Petrovcu) i kod njih je ugradnja 230e, Lovato, 55l. Jel neko cuo za njih, imao neka iskustva i slicno...

choksi

Post by choksi »

Imao sam 60l bojler i mogla je da se vadi guma,ali nedobijaš ništa obaranjem sedišta što se tiče mogućnosti transporta većih tereta. Sad imam točak od 39l(staje 32l) u obe lade(više mesta a pumpi imaš svuda), i malo viri u gepek, a ako staviš 45l mnogo će viriti a nema potrebe. Rez. gumu možeš da staviš i na stvari i napred kada voziš nešto ili kupiš ćopavu. Moj glas za točak od 39l. Servisa imaš na svakom ćošku ali kad su takve investicije u pitanju onda samo provereni i priznati (ne samohvalisavce nego stručnjake). Za plin su zakon acr u bg i dora u ns,a veruj mi za razliku od 20-30e štediš moguća nerviranja,ponovne odlaske kod majstora, drndanje na atestu ako nešto ne valja i sl.

dallape

Post by dallape »

Gde se tachno u BGu nalazi ACR?

Post Reply