Samarine kocnice

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Za elektroničara pitanje:

Kako su stručno nazvali te makaze tj. polugu koja pomera paknove kad se zategne sajla ručne? i gde si ih naručio?

elektronicar
Automobil: 2108 + 21093 +2109

Post by elektronicar »

'Rastezna letvica' (Ruski: razzimnaja planka)
uh davno bese kad sam ja to menjao, pokusavam da nadjem gde sam zaturio cd sa kataloskim brojevima
cd sa kataloskim brojevima trgovci obicno dobijaju badava na raznim sajmovima pa ako ja ne nadjem ovaj moj pokusajte kod vasih trgovaca da trazite katalog rezervnih delova za vase vozilo
zadnjih godina uglavnom delove porucujem preko Srbijanke (nadimak Jana) iz 'Elekona'. Ja njoj lepo objasnim sta mi treba, fax sa slikom i kataloskim brojem a onda ona izvrti sve moguce uvoznike i prevrne nebo i zemlju i javi mi cenu i rokove isporuke. Oni uglavnom ne drze nista na lageru nego rade po sistemu porudzbina. Zvao sam ih ali se trenutno sele na novu lokaciju negde na Banjicu pa su mi dali samo broj 011/3940-448 dok ne srede situaciju sa ostalim fixnim telefonima.
Inace vlasnika Elekona poznajem licno i veliki je fan Lade. Jos njegov otac je vozio Samaru, on je vozio nekoliko Samara, sad voza Ladu 110 i Nivu. Experti su za dijagnostiku elektronike na vozilima i imao sam cast da budem njegov ucenik.

zlatko83vr

Post by zlatko83vr »

Koje kociono ulje koristite?

choksi

Post by choksi »

Hvala. Inače skratio sam oprugu na sajli za 15 krugova (oko 3cm) i sad ručna radi ko nova, ali mi pri naglom kočenju nožnom koč. zadnji levi malo više hvata (blokira pred samo zaustavljanje), pa sam hteo i te poluge da zamenim da sve bude po ps (ipak je to za ženu).
Što se tiče naručivanja i ovde u mom selu hoće da se potrude da nađu deo samo kad uspem da im objasnim šta tražim.

zlatko83vr

Post by zlatko83vr »

Zamenio sam gumice na gl.cilindru i sada je ponovo Ok. E sad koliko ce da drzi videcemo...ako malo traju kupicu nov cilindar

zlatkodesign
Automobil: LADA Samara 1.3

Post by zlatkodesign »

ZLATKO83VR bilo koje AT ulje domace ili exYU proizvodje zavrsava poso, ne verujem da ako stavis neko strano i skuple da ce kocnice na samari da rade bolje. Ja mislim da je kod mene Modrica. Nije samo preporucljivo da se mesaju AT ulja dolivanjem, neznam zasto ali tako kazu svi majstori, navodno zbog razlike u viskozitetu? Ja sam uvek menjao celo ulje, to je 250-300 din i glava me ne boli a i ABS mi bolje radi :D .
Sledeci auto Priora coupe.

zlatko83vr

Post by zlatko83vr »

Sipao sam neko domace dot 3. Pravo da ti kazem, kako mi je propadala kocnica sada kao da ima ABS :D

Ladilac
Automobil: Samara

Re: Samarine kocnice

Post by Ladilac »

E, drugari, sutra idem na delimični remont kočnica. Imam dokumentaciju sa grafikonima i tabelama sa tehničkog pregleda (tačno i nedvosmisleno se vidi gde je probelm), a simptomi su takvi da su zaveli i mene i sve majstore. Otvoriću novi topic, pošto je to "saga o Samarinim" kočnicama. Kad završim, pišem vam kako se je počelo, a videćemo kako će se završiti :? .

Dopunjeno 19.11.2010. 22:56h
Vratio se danas. :( Ovaj remont će potrajati zbog nedostatka delova u servisu (mora da se naruče)... a oni insistiraju na svojim (orginalnim ruskim delovma) da bi dali kompletnu garanciju. :roll:
Moja Lada je naširoko poznata...uglavnom u ženskom delu populacije...

choksi

Gubi ulje iz posude

Post by choksi »

Već neko vreme mi po malo gubi ulje iz posude i danas sam se zainatio i sve izpregledao i zaključak je sledeći: Gubi ulje na gumici između gl.kočionog i posude za ulje. Pitanje- Da li mogu samo te gumice da se menjaju ili mora ceo gl. kočioni???

elektronicar

Post by elektronicar »

moze samo gumice :)

choksi

Post by choksi »

A jel se kupuju posebno ili u kompletu za gl. kočioni?. Oću morati da ispuštam vazduh ili neće ući u sistem (mislim da ne bi trebao).

Rale
Automobil: Samara 1.5 21083

Post by Rale »

Na mojoj Samari curi ulje izmedju glav.kocionog i serva. Da li je dovoljno da zamenim gumicu izmedju njih i da li se ona nalazi u kompletu gumica za glav.kocioni, posto ga imam u rezervi?
Ma, pusti Kadilak bolji je Ladilak!

elektronicar

Post by elektronicar »

@choksi ja sam imao stare gumice sa nekog kocionog cilindra i promenio ih bez problema, nisam morao izduvavati vazduh jer je vazduh mogao lako da vertikalno izadje nazad u posudicu sa uljem, mislim da imam jos jedan gl. kocioni u rezervi sve sa gumicama pa naidji na kafu da to zamenimo za minut
@Rale trebalo bi da zamenis sve gumice u gl. kocionom cilindru kad vec radis, mada ja ti preporucujem da se ne zamaras nego da kupis novi glavni kocioni cilindar

ilija90
Automobil: Samara

Post by ilija90 »

Meni ujutru kad upalim auto,kocnica propada to jest da bi zakocio moram da je pumpam i to traje sve dok se ne ugreje auto posle sve radi ok! Jel imao neko ovakav problem i do cega moze biti?

choksi

Post by choksi »

:evil: :evil: :evil: Zamenio sam gumicu na gl.kočionom (kod elektroničara- još jednom hvala), ALI ulje i dalje curi, i ta nova gumica se pomera i slini ulje i vremenom (par dana) izgubi pola posude :x

Post Reply