Alternator zeza krizu :(

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

gorstak

Post by gorstak »

E hvala kralju!
Rece mi prodavacica da ima lezaj 6302,sad ko ce mu ga znati dal je to veci(42x15x13)ili manji(32x15x10),proizvodjac je SKF,kosta 325 dinara..
Kontam da je onaj drugi verovatno 6301 i da ne verujem da je skuplji od ovog....
TNG?.....Aaaaa,plin,tj LPG!!! ....Ugradio!

samara1500

Post by samara1500 »

Zlatno pravilo kojeg se ja kao serviser bele tehnike (i elektromotora) držim kada su bilo kakvi ležaji (i semerinzi) u pitanju je da se prvo poskidaju stari, uzmu mere i tek onda ide u nabavku... Sporije jeste, ali s obzirom na šarolikost izvedbi elektromotora - sigurnije.
8)
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."

gorstak

Post by gorstak »

ipak sa kupio u Bg,u Dimitrija Tucovica,u radnji UKR, manji je Master Sportov,a veci je KBS,italijanski,ukupno me kostala 370 obojica...kakav je njihov kvalitet...koristio neko...
TNG?.....Aaaaa,plin,tj LPG!!! ....Ugradio!

Rale
Automobil: Samara 1.5 21083

Post by Rale »

Jutros mi se u voznji upalila crvena lampica za akumulator. Kada sam se popodne vracao s posla kazaljka votmetra je pocela da ulazi u crveno. Pri tome je punjenje bilo ispod 12V.
Veceras sam pokusao da upalim auto i nisam uspeo. Akumulator se ispraznio verovatno zbog slabog punjenja pa sam ga ostavio da se nocas dopuni na punjacu.
Pre dva meseca sam servisirao alternator i zamenio diode, jer su probile. Opravka je kostala oko 1800din.
Interesuje me da li mi se isplati da popravljam alternator ako je neki ozbiljniji kvar kao npr. rotor ili stator. Rotor sam vec jednom menjao pre 4-5 godina i kostalo me je oko 50eu.
Ranije mi je jedan elektricar sa Altine nudio remontovan alternator sa Lade Rive za 30eu, ali nisam bio siguran da li moze na Samaru.
Sa kog auta odgovara alternator za Samaru bez vecih prepravki? Zna li neko koliko kosta nov alternator? Unapred hvala.
Ma, pusti Kadilak bolji je Ladilak!

xxx

Post by xxx »

moj kum je platio 30e polovan -remontovan od 110-ke

Pera

Post by Pera »

Ali za njega bi trebalo da se prepravlja spaner i da se zameni remenica.

xxx

Post by xxx »

nije mi rekao dal je sta prepravljao samo znam da je stavio od 110-ke

Pera

Post by Pera »

Morao je da prepravlja i plus sa tim alternatorom je verovatno dobio nosac sto se kaci na blok,jer nije isti.

Rale

Post by Rale »

Pero, cini mi se da si ranije pisao da si zbog klime ugradio na tvoju Samaru alternator sa nekog Fiata. Ako jesi gde si ga kupio i koliko te je kostao?

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Pa zovni duleta i vidi jel ima samarin mislim da je bio oko 50e

Pera

Post by Pera »

Jeste,sa Fiat Crome,ja sam ga platio 40 e,ali sam ga za svaki slucaj odneo na remont,koji je kostao jos 30,donji nosac odgovara samarinom,ali mora da se napravi spaner i nova remenica,alternator je snage 85 ili 90 A,ne mogu da se setim,Bosch-ov je.Kupio sam ga u Over drive-u u Jajincima.
Kod Duleta taj alternator jeste 50 e,ali je po meni bolje uzeti takav nov,jer kosta 80 e,ali mora i kod njega da se pravi remenica i da se pravi spaner.

Dimce
Automobil: Lada Samara

Post by Dimce »

Malo off al da pitam dal zna neko koliko kosta nova bobina ili ako ima visak na probu da ne kupujem ako nije do nje bzvz.
Kad drzis Cekic u rukama,sve ti nekako,lici na Ekser.

ninoslaw

Post by ninoslaw »

Kupio sam od Duleta alternator za 25e pre dva dana, ostao mu je jos jedan-nov 45e,presao samo 300km

Rale

Post by Rale »

Juce sam resio problem alternatora. Ponovo su probile diode. Posto su kupljene pre dva meseca, zamenili su mi diode u radnji, samo sam platio majstoru 1000din za zamenu.
Inace, nov alternator za Samaru kosta 10.000 din, provereno u nekoliko radnji.

Pera

Post by Pera »

Prosto je neverovatno da alternator za 110,111,112 manje kosta nego Samarin :roll:

Post Reply