PNEUMATICI

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Pera

Post by Pera »

[quote="zlatkodesign"]ako padne sneg kako treba pomazu samo lanci[/quote]

Trebao si da vidis zimus sta je moja lajka radila sa dve prednje Fulda Kristal Montero.
Ljudi su se bukvalno krstili gde sam sve uspevao da se popnem i prodjem.
Celu zimus sam ih vozio i nigde se nisam zaglavio,a vozena je svugde ;)

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

E ovako Zlatko-boy :) ,pre dve zime sam isao u prolom banju/januar mesec/,i zeleo sam da vidim djavolju varos,sneg pada,pada,-17 je bilo,onaj glavni put sto vodi ka Pristini kao i ciste tj.prosao je kamion,ali na 22 -om kilometru kod skretanja levo za djavolju varos,taj put haos! ne vidi se uopste kuda se ide,dvoje-troje ljudi lance stavljaju i kazu mi ako nemas lance neces proci,nema teorije,elem,polako lajka ide,ide,ide,kopa,ore,i tako 9 km/cini mi se/ koliko ima tacno do onog parkinga kod djavolje varosi. tad sam bas pred put uzeo tigar winter-u,tako da je to bio pravi test,i prezadovoljan sam.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

zlatkodesign
Automobil: LADA Samara 1.3

Post by zlatkodesign »

Ma ljudi ne kazem ja da vintere ne valjaju, ni ja na svom automobilu nemam celave gume, ali mladjim i neiskusnij vozacima saljemo losu poruku, kolko ja vidim tu je decko iz Vranja 83-godiste, mozda ce pomisliti da sa novim vinterama ili necemu slicnom mose da podje i gazi svaki sneg i blato i krene na docek nove godine po snegu od 30cm i na pola puta se zaglavi, pa da vidi muku montiranja lanaca po vejavici koju sam ja iskusio, ja inace imam imanje-ocevo Bucumet 55km od Leskovca, prema Medvedji, kad tamo padne sneg ili jaca kisa prolaze samo traktori, ili ja i moj cale ako bas moramo. Na jednoj deonici od 2km uslovi su bas Off Road, i zbog toga ne volim komentare tipa sa mojim gumama, nebitan tip i model gde sve nisam bio, ocigledno da niste isli na tako nepristupacna mesta kao ja i po tako losim vremenskim uslovima, gde sam dobro naucio gde su oganicenja nasih lada, pneumatika, gume sa lancima, kao i gde pocinje i kolko je bitna odluka vozaca kojom putanjom i pod kojim gasom proci istu. ALTINJANIN pozdrav tebi druze, ali ja znam da gde moj cale namontira lance tu ne pomaze ni jedna zimska guma....sacekajte dok prebijem muza pa ce da vam se javi...(to se moja zena umesala). Ako zelis ta testiras svoje Off Road sposobnosti slobodno dodji u goste cim padne prvi sneg u LE bices mi drag gost i obavezno ponesi sajlu kad treba da te izvlacim :D , ja je ne nosim-stari vuk :)
Sledeci auto Priora coupe.

Pera

Post by Pera »

[quote="zlatkodesign"]Ma ljudi ne kazem ja da vintere ne valjaju, ni ja na svom automobilu nemam celave gume, ali mladjim i neiskusnij vozacima saljemo losu poruku, kolko ja vidim tu je decko iz Vranja 83-godiste, mozda ce pomisliti da sa novim vinterama ili necemu slicnom mose da podje i gazi svaki sneg i blato i krene na docek nove godine po snegu od 30cm i na pola puta se zaglavi, pa da vidi muku montiranja lanaca po vejavici koju sam ja iskusio, ja inace imam imanje-ocevo Bucumet 55km od Leskovca, prema Medvedji, kad tamo padne sneg ili jaca kisa prolaze samo traktori, ili ja i moj cale ako bas moramo. Na jednoj deonici od 2km uslovi su bas Off Road, i zbog toga ne volim komentare tipa sa mojim gumama, nebitan tip i model gde sve nisam bio, ocigledno da niste isli na tako nepristupacna mesta kao ja i po tako losim vremenskim uslovima, gde sam dobro naucio gde su oganicenja nasih lada, pneumatika, gume sa lancima, kao i gde pocinje i kolko je bitna odluka vozaca kojom putanjom i pod kojim gasom proci istu. ALTINJANIN pozdrav tebi druze, ali ja znam da gde moj cale namontira lance tu ne pomaze ni jedna zimska guma....sacekajte dok prebijem muza pa ce da vam se javi...(to se moja zena umesala). Ako zelis ta testiras svoje Off Road sposobnosti slobodno dodji u goste cim padne prvi sneg u LE bices mi drag gost i obavezno ponesi sajlu kad treba da te izvlacim :D , ja je ne nosim-stari vuk :)[/quote]

Malo egoistican post :?

altinjanin

Post by altinjanin »

:D xe,xe..hvala Zlatko-boy,na pozivu,ako budem u prolazu sigurno se javljam..kakva sajla,sta pricas? evo moja lajka sam kuka i place sto sad nema snega :( a kako ne nosis sajlu kad je moras imati kao obavezna auto -oprema :) odmah kazna,15 cevapa i 'ladno lasko! :!: pozdrav za tebe,nadam se da nisi dobio batine,nego blago meni skupi malo parica pa zenu u Veneciju,to ti je moj recept!

zlatkodesign

Post by zlatkodesign »

Pozdrav ALTINJANIN-e volim kad ljudi vole da se sale, ne moras da cekas sneg svrati i po suvom pa cu te izvlacim sajlom iz kafane :D ,naravno cevapi i neko ladno pivo na moj racun ;)
Moj mob: 064/708-90-90 Zlatko.

altinjanin

Post by altinjanin »

Hvala,hvala! 8) pa ja sam ti uvek za zaj....tako da bez brige!Kad se nalijem nema te masine koja bi me izvukla... :) hvala,jos jednom,ako me put nanese juzno eto mene,kucnem ti broj na pm. ej a kakve mazde ti pominjes a? ne moze to tako,ne smes da budes izdajnik! :!: samo lajka,LADA DRUMOM VLADA!!!! pozdrav za tebe sa Altine sity,odoh da cepam lasko! aj ziveli :cool

zlatko83vr

Post by zlatko83vr »

Iskustvo za volanom se ne stice godinom proizvodnje-covek se uci da vozi dok je ziv.

Leskovac je na 70 km od Vranja, a i usput mi je kad idem za Nis, tako da i ja imam broj telefona-salim se :D

Svi u Leskovac na rostilj-stvarno je najbolji. 8)

zlatkodesign

Post by zlatkodesign »

ALTINJANIN odakle si prijatelju, gde ti je taj Altine-city, izvini sto neznam?
IMENJACE Zlatko, ma ja stalno dolazim u Vranje, vencani Kum mi zivi u vranju, takodje imam dosta prijatelja u Vranje, isao sam u srednju skolu-sredje tehnicka :!: , tako da nemoj mnogo da mi filozofiras po forumu...godiste proi...covek uci dok... :roll: ,jer kad ti dodjem dole ima da se iznenadis ko mi je Kum i skim se dole druzim ;) Imas broj telefona izvoli svrati, pa i tebe da izvlacim sajlom iz kafane :D :) .
Zamalo da zaboravim, ALTINJANE brate Lada jeste zakon, ali mogli su braca rusi to malo bolje da urade, ocu bre da vozim auto koji predje 100000 samo uz redovno odrzavanj, kakvi kvarovi kakve popravke, kakvi forumi :D , a Mazda ti je to, ipak Made in Japan jos uvek znaci mnogo. Uhvatio sam sebe gde previse gledam rusima kroz prste kad sam gledao nove kaline i priore, neke stvari jednostavno nemaju veze sa cenom vozila, vec sa pristupom u izradi, ne mogu vise da slusam samo neko skripanje u kabini, srafim tapacirung, stalno neke sitne popravke, prepravke, los kvalitet rezervnih delova... Volim i ja nemacka vozila ali prednost ipak dajem japancima. Pa kad za godinu ili dve se ulogujem na forum i vidim jos se patite sa gumama, bravama, kocnicama... :D bacim pogled u garazu a unutra Mazda 3 :angel :prvi ...

zlatko83vr

Post by zlatko83vr »

Juzna pruga je opasna...jos malo i ispostavice se da smo rod :D

altinjanin

Post by altinjanin »

Ja sam Zemunac,iz ZEMUNA :) ,a deo da kazem Zemuna tj.drugi deo zove se Altina,nalazi se izmedju auto puta E70 i E 75. potpuno si upravu sto se tice Rusa,znam,aljkavi su uvek bili,i ostali,nazalost. A drugi je problem sto nemaju para za nove projekte,i ulaganja,stalno kasne sa novitetima,uvek neka kriza. Pa i sam znas koliko modela nije izaslo,a ni sami ne znamo jos sta se sve radi. Drugo,naravno japanci,apsolutno sam ""ZA",ali za nase uslove zivota,plate,to mi je skupo,zaista,jeste da se ne kvare,zaista traju,ali....moja ljubav je honda accord,2-3 godine stara,ali za sad sam veran RUSKOJ_HONDI! :!: Tako da sta da ti kazem,svako od nas bi voleo bolji auto,ali jedno su zelje,a drugo mogucnosti.. aj kuckaj na PM da ne davimo okolinu,pa da krenemo ao A do S!! 8) pozdrav za tebe :prvi

samara1500

Post by samara1500 »

To se izgleda samo kod nas ispredaju mitovi da je sa nekim automobilom moguće preći 100000 bez kvara, dok u EU sada rade na tome da liberalizuju uslove održavanja zbog prevelikih troškova istog kod ovlašćenih servisa. Kvarovi su redovna (i neizbežna) pojava u eksploataciji svakog automobila, i onaj ko ima frustraciju od toga jednostavno "samo" treba da plati da servis uradi to umesto njega i to je to, ne vidim šta ima tu toliko srašno. Ja lično, oko onoga što umem "patim" se sa zadovoljstvom, jer uvek imam u glavi računicu koliko me šta košta ( što u vremenu što u materijalu) i koliko bi me koštalo da ladim muda dok drugi to umesto mene radi. Za one koji nemaju para Lada je sasvim solidan auto koji završava posao u svakom pogledu, i ne razumem odakle se kupi ovolika frustracija koja se (sve više) na ovom forumu prazni u poslednje vreme...
:shock:
Ovo beše tema o gumama, zar ne? I, čemu izjava "patite se sa gumama" kada to nema nikakve veze ni sa Rusima ni sa Ladama, pa to je uviverzalno pitanje za sve vozače (i novog i starog i Lade i Mazde i bicikla i kamiona).
:lol:
A kada je reč o zimskim gumama, ako se ne koriste lokalni putevi sa jačim usponima, može se bez problema svuda stići sa njima bez lanaca. Vozim već godinama relaciju BG-PG bar jednom u toku zime i govorim iz svog iskustva. Ranije, pre nego što sam nabavio prve zimske gume, uvek me je bilo strah kada krene da pada malo jači sneg hoću li se provući ili će morati da padne postavljanje i skidanje lanaca svaki čas. Postoje, svakako, situacije kada se ne može bez lanaca, ali na magistralnim putevima to je vrlo retko - ako imaš dobre zimske gume.
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

E pošto nam uvališe tuki i uvedoše obavezne zimske (sve 4) gume, da pitam nešto pametno.
Da li je bolje za zimu uzeti 165 ili 175??? Pitam jer znam ono šira guma lakše kliza i sl, niva sa uskim gumama ide svuda ali ipak da malo pročešljamo mišljenja po tom pitanju. Napominjem da cena nije nikakav faktor jer je razlika par stotina dinara.

Pera

Post by Pera »

Bolje uzmi uze,za zimu se uvek stavljaju uze.

gorstak

Post by gorstak »

kod mene su 175,a vozim op gornjedragacevskom terenu i dobro su se pokazale(Wintera)...sto se tice uzih ...Niva sa uskim gumama ide svuda zbog 4x4 pogona i jeste, bolje su uze gume za dubljui sneg,medjutim moze ona da bude uska ko od bicikle ako sastav gume nije na zavidnom nivou,pa ce opet da kliza.Na putu koji se cisti,a na njemu ima snega i leda,mislim da su bolje sire ali od kvalitetne gume,zbog vece gazece povrsine
..mislim mala je razlika u jednom cm,a paznju treba obratiti na dubinu sare,tj istrosenst i isposcenost gume...
TNG?.....Aaaaa,plin,tj LPG!!! ....Ugradio!

Post Reply