Curi ulje

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Super imam jedan skinuti razvodnik pa cu na njemu da vezbam :twisted: a ako uspem onda na onaj na kolima.

buzald

Post by buzald »

danas sam menjao ulje u motoru. gledao sam ovih dana i imao je ispod minimuma, ali se nije palila sijalica. takodje pre neki dan kad sam otvorio cep za ulje i merac ulja culo se "brbotanje" ulja. danas ispustio iz motora oko 1,6-2 litra ulja. nasuo 3 litre i merac pokazuje da je ulje pri max. startujem motor i otvorim cep za ulje i vidim kako tu ulje "skace" i prsce i motor menja zvuk. sta li se tu desava?
Sto nas je vise to nas vise ima.
[img]http://www.smiliegifs.de/SMILIES/Aliens/1a.gif[/img]

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Tu ulje i mora da prska, podmazuje bregastu.

buzald

Post by buzald »

Miljan wrote:Tu ulje i mora da prska, podmazuje bregastu.
video sam na nekim forumima i takve odgovore. ali kad sam je kupio nije kap ulja tu bacao. i nikad do sad nije menjao zvuk motora kad skinem cep.
ja se nadam da si u pravu.
Sto nas je vise to nas vise ima.
[img]http://www.smiliegifs.de/SMILIES/Aliens/1a.gif[/img]

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Ne bi trebao zvuk da menja, to nema nikakvog uticaja, ali ulje mora da prska, kako mislis da se podmazuje bregasta i podizaci ventila.

samara1500

Post by samara1500 »

Ako menja zvuk glave (dok je zatvoren čep) treba dobro paziti da li se, recimo na leru, kao malko pali lampica ulja. Ako je to, a motor nije prešao više od 150000, najverovatnije je delimično začepljeno sito ispred pumpe za ulje. Konstruktivno je to dosta kilavo rešeno kod Samare, naročito je problem ako je karter malo ulubljen odozdo pa hvata mulj sa samog dna...
Što se tiče prskanja to je ok, ali nije ok ako penuša, znači da ima i dosta vazduha. To je kod mene bio prvi znak upozorenja koji sam ja, naravno, ignorisao i vozio dalje, dok nije svaki čas krenula da mi se pali lampica ulja...
:mrgreen:
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."

Post Reply