Generalka
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Evo ja necu da se hvalim ali ugradio sam Brc-ov plin koji sa ne stavlja na karburator vec se bushe rupe na usisnoj grani za male dizne . Taj sistem je dosta bolji tako da nema razlike voznje na plin i benzin , a shto se karburatora tiche nikad problema sa njim nisam imao .
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
Ovih dana sam malo razradjivao motor i sve je glatko proticalo do sad."Ubio' sam vec 1500 km i do sada je sve bilo ok.ali...Od sinoc imam jedan poveci problem i zivce pokidah mozgajuci sta je.Kad startujem motor sve je ok dok ne treba da krenem.Auto pocne da se gusi i ugasi se.Napominjem da je ler-gas na plinu nastelovan i auto je radio ok do preksinoc.Takodje kad hocu da isturiram auto,u prvoj trecini hoda papucice motor pocinje opasno da se gusi i moram da pustim pedalu gasa.Sve sam zivo probao,isao kod coveka sto mi je ugradio plin da nasteluje,stelovao paljenje kod elektricara i nista.I dalje ista stvar.Isto se javlja jos jedan problem koji je bio u jednoj temi ali neznam kojoj.U toku voznje kad dam pun gas auto stucne i onda dostize punu brzinu.Desava se i kad je hladan i kad je vruc motor.Vise stvarno nisam pametan sta da mu radim.Ako neko slucajno nesto zna ili je imao slican problem nek obavezno javi ili sam ja onda dzabe dao silne pare sredjujuci auto. 
Ja bih proverio sledece:
1.Moguce je da mesa plin i benzin,tj. benzinski ev ne zatvara
2.vakumski korektor pretpaljenja
3.Imao sam slicno,desavalo se na plinu,proveri svecice,ako su crne to je to,nije nastelovano paljenje
To bih proverio pod uslovom da majstor za plin zna sta radi,i nisi reko da li je to samo na plinu ili i na benzinu?
1.Moguce je da mesa plin i benzin,tj. benzinski ev ne zatvara
2.vakumski korektor pretpaljenja
3.Imao sam slicno,desavalo se na plinu,proveri svecice,ako su crne to je to,nije nastelovano paljenje
To bih proverio pod uslovom da majstor za plin zna sta radi,i nisi reko da li je to samo na plinu ili i na benzinu?
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
Svecice su ciste(nema garezi i cadji nimalo),a elektro ventili su u redu svi (prvo sam i ja to mislio pa pravac kod mastora za plin) sto znaci ostaje vakumski korektor pretpaljenja.
Sutra cu da vidim da kupim to njesra pa da zamenim i da vidim rezultate.Nemam zivaca a i auto mora uvek da mi bude u pripravnosti(2 teska srcana bolesnika u kuci)da bi se zezao sa tim.
Sutra cu da vidim da kupim to njesra pa da zamenim i da vidim rezultate.Nemam zivaca a i auto mora uvek da mi bude u pripravnosti(2 teska srcana bolesnika u kuci)da bi se zezao sa tim.
Ovo mi se desavalo samo u dva slucaja i odnosi se samo TNG, kada ima premalo plina tj siromašnu smešu ili je filter za gas odradio svoje.JozvanKg wrote:.Napominjem da je ler-gas na plinu nastelovan i auto je radio ok do preksinoc.Takodje kad hocu da isturiram auto,u prvoj trecini hoda papucice motor pocinje opasno da se gusi i moram da pustim
Moj najlošiji dan na pecanju je bolji od najuspešnijeg dana na poslu
Da ne otvaram novu temu od juče novi problem koji se manifestuje na sledeći način:
1. Kad radi na TNG - pri naglom dodavanju gasa motor počne da se guši :arrow: normalno počne da ubrzava par sekundi :arrow: opet počne da se guši i tako dalje, kad polako dodajem gas radi ok
2. Kad radi na benzin - pri naglom dodavanju gasa (i kad polako dodajem gas) na višim obrtajima motor počne da se guši i sav se trese(kao kad radi na tri cilindra).
U oba slučaja lepo pali i mirno radi u leru a maksimalna brzina 100kmh što me najviše zbunjuje.
Razvodnik,bosch komutator,silikonski kablovi menjani pre tri godine
1. Kad radi na TNG - pri naglom dodavanju gasa motor počne da se guši :arrow: normalno počne da ubrzava par sekundi :arrow: opet počne da se guši i tako dalje, kad polako dodajem gas radi ok
2. Kad radi na benzin - pri naglom dodavanju gasa (i kad polako dodajem gas) na višim obrtajima motor počne da se guši i sav se trese(kao kad radi na tri cilindra).
U oba slučaja lepo pali i mirno radi u leru a maksimalna brzina 100kmh što me najviše zbunjuje.
Razvodnik,bosch komutator,silikonski kablovi menjani pre tri godine
Ovo može lako da bude zaprljan filter za gas, provereno u praksisasar wrote:Da ne otvaram novu temu od juče novi problem koji se manifestuje na sledeći način:
Moj najlošiji dan na pecanju je bolji od najuspešnijeg dana na poslu