Samarine kocnice
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
- elektronicar
- Automobil: 2108 + 21093 +2109
Re: Samarine kocnice
Choksi dodji da zamenimo plasticnu posudicu, mozda je ona malo ostecena negde tako da se ne vidi lako. Znas da imam dve takve posudice a to zaista retko strada, mada desava se.
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Ja sam skoro menjao kocioni cilindar i nova gumica je k... ravna stavio sam staru ali i ona pomalo slini pa sam jednom velikom vezicom - plasticna vezovka pritegao bocicu na cilindar od tada nema vishe da slini niti da curka !!!!
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
I ja sam stego sa žicom ali mi se čini da i dalje zeza.Samar-Guja wrote:Ja sam skoro menjao kocioni cilindar i nova gumica je k... ravna stavio sam staru ali i ona pomalo slini pa sam jednom velikom vezicom - plasticna vezovka pritegao bocicu na cilindar od tada nema vishe da slini niti da curka !!!!
- zlatkodesign
- Automobil: LADA Samara 1.3
Šmrc. Posle metode debela devojka ustanovljeno je da ulje curi negde između gl.koč. i serva tj da su otišle najverovatnije gumice u gl koč. što za rezultat daje njegovu skoru zamenu (samo da se izvučem iz minusa u koji me uvio deda mraz).
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Shto nisi primenio tehniku :
Zamoli Pirocanac komshiju da 31. decembra negde pred ponoc dodje pod njegov prozor i ispali tri-chetiri metka u vazduh. Kad se priblizila ponoc, komshija se prishunja prozoru i ispali tri hica u vazduh, a Pirocanac na to zakuka:
-Lele deco, ubishe nam Deda Mraza!!!

Zamoli Pirocanac komshiju da 31. decembra negde pred ponoc dodje pod njegov prozor i ispali tri-chetiri metka u vazduh. Kad se priblizila ponoc, komshija se prishunja prozoru i ispali tri hica u vazduh, a Pirocanac na to zakuka:
-Lele deco, ubishe nam Deda Mraza!!!
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
Ajde da mi neko lepo opiše kako funkcioniše onaj sistem izpuštanja vazduha iz instalacije sa plastičnim crevima koja se stave na sisice - pa ide bez drukanja. Možda neću imati ko da mi pomogne, a i čuo sam da tako može, i da koliko to otprilike traje?
Koliko ja znam sa plasticnnim crevom i teglom vode se ispusta vazduh uz drukanje, a ako nemas ko da ti pomogne jednostavno otvoris posudu za ulje, odvrnes sisicu i cekas dok ne pocne da curi jednak mlaz na sisici pa zavrnes al tako uvek ostane malo vazduha u instalaciji
Odradio sam klasično sa drukanjem, a saznao sam kako i sa crevima. Postave se creva po 30cm na sve sisice i podignu uspravno i tako ostavi da stoji (ako kažem preko noći biće ko recept za roštilj). 
Da ozivim i ovu temu. Proveravao sam kocnice danas sve je ispavno ali mi se ne svidja kako radi rucna moze da se podigne max 4zuba ali ne blokira tockove ko ranije , ako dotezem rucnu samo smanjujem njen hod ali ne pojacavam silu kocenja. Menjao sam pakne misleci da su stare pregorele i opet ista situacija, doduse rucna drzi kola u mestu na usponu drugom se motor gusi ne krece auto ali ako nabijem gas ipak auto krene i tockovi se okrecu
Zavisi kad si menjao pakne,ako je to bilo skoro,mozda jos nisu nalegle,probaj da finom smirglom osmirglas povrsinski sloj i ocisti dobose.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
pakne su menjane letos, a smirglao sam danas i pakne i dobos ali bez rezultata....jednostanvno rucna nema silu kocenja kakvu bi trebalo da ima, tehnicki ce proci i ovako pa kad se prolepsa vreme pokusacu da resim
Moguce da su pakne pretvrde,koje si montirao?
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
prosle godine sam imao isti problem sa sputnikom.pakne sam menjao pre dve godine i nisu bili puno istroseni pa sam sam otisao do prodavnice i kupio nove dobose i one dve sajle sto idu od rucne.kad sam uporedio nove dobose sa starima nisam primetio neku razliku sve dok ih nisam namontirao i zamenio sajle.sad kad dignem rucnu nema da mrdne koci ko prava 
Samara 4ever
I meni je pomoglo kad sam zamenio sajle - a i nije neka investicija 750 din obe.