Problem sa strujom
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
Re: Problem sa strujom
Sad će Miljan to da sredi 
- Miljan
- Automobil: Skala 55, Koral 65
Jel dzek za motorce novi tip onaj sa okruglim buksnama 4 u redu ili klasicni sa ravnim po dve u dva reda ?
Na ovo sam te ja vec upozorio.

Na nekoliko jugica sam krpio te zice na gepek vratima.
dejca wrote:Ako je stojadin sa 5 vrata proveri vrata gepeka tj. na njima gde kabli koji je za grejac se presavija. Kad podigneš poklopac videćeš kablove u gornjem su delu. Znaju oni da naprave problem od presavijanja.
Na nekoliko jugica sam krpio te zice na gepek vratima.
- tomo 110
- Automobil: lada 110 1.5 16v
Postoi razlika u broj zica i mesto gde su konektirani.
Original je sa 4 zica od 2005 god, polovno je od 1991 g sa pet zica na jedan pin idu dve.
I najvaznije ne idu na iste pinove u konektore,salem slike koliko je mozno da se nidi neznam.
Razmisljam da presecem zice i da povezem polovno motorce sa konektorom od originalom pa sta bude neka bude.Novo motorce od 2005 tesko se nalazi polovno ,a novo nisam trazio. Ako je potrebono da sanjem druge slike.
Original je sa 4 zica od 2005 god, polovno je od 1991 g sa pet zica na jedan pin idu dve.
I najvaznije ne idu na iste pinove u konektore,salem slike koliko je mozno da se nidi neznam.
Razmisljam da presecem zice i da povezem polovno motorce sa konektorom od originalom pa sta bude neka bude.Novo motorce od 2005 tesko se nalazi polovno ,a novo nisam trazio. Ako je potrebono da sanjem druge slike.
- tomo 110
Mala dopuna u slikama radi lakseg razumevanja 
Sigurno se može povezati prevezivanjem, uzmi punjač za akumulator i njime nadji na novom motorčetu koja je žica zašta i zabeleži ih. Zatim uključivanjem prekidača u autu pronadji koja je koja žica na konektoru od auta i onda izmenjaj položaje žica na konektoru na kom ti je lakše.
- Miljan
To je problem, stari modeli imaju pregibni prekidac sa 6 izvoda, a novi ubodni sa 3, princip motornog kocenja na prekidacu za zaustavljanje u krajnji polozaj nije isti i zato nece da radi kako treba.
Model koji tebi treba ima i Tempo 95+ a to moze da se nadje po otpadima.
Evo ti seme oba tipa i uporedi, posebno obrati paznju na prekidac za zaustavljanje u krajnjem polozaju koji se nalazi na zupcaniku u motoru.

Model koji tebi treba ima i Tempo 95+ a to moze da se nadje po otpadima.
Evo ti seme oba tipa i uporedi, posebno obrati paznju na prekidac za zaustavljanje u krajnjem polozaju koji se nalazi na zupcaniku u motoru.
- tomo 110
Jos jednom veliko "HVALA" na pomos,suradnji i podrci za Miljan i Dejca.
Konacno zadnji brisac radi!
Izvrsiosam takozvano ukrstenje starog i novog motrce i dobiosam ovo: Motorce je montirano i radi bez problema,imaosam problema malo oko centriranje metlice ili sad je ok.
E pa drugari kada vas vodi put za Skopje javitese castim Pivo.

Konacno zadnji brisac radi!
Izvrsiosam takozvano ukrstenje starog i novog motrce i dobiosam ovo: Motorce je montirano i radi bez problema,imaosam problema malo oko centriranje metlice ili sad je ok.
E pa drugari kada vas vodi put za Skopje javitese castim Pivo.
- Miljan
Odlicno

Eto vidis da moze da se pronadje i otkloni kvar kad se hoce i imase volja za posao. Elektrika na nasim vozilima nije toloko komplikovana, ko malo poznaje tok struje i automatiku (rad releja) lako moze otkloniti elektro kvarove.
Pivo neka pije Miljan ja obozavam fantu ili grcku portikoladu.
Pivo neka pije Miljan ja obozavam fantu ili grcku portikoladu.

Kada sam pre dva dana krenuo kuci na uzbrdici pred Bubanj potok sam vozio cetvrtom oko 70 km/h i kola su mi odjednom 3-4 puta zastucala ( cimnula), prebacio sam tada u trecu, proturirao i posle dosao kuci bez problema...
Danas mi se pred semaforom desila slicna situacija, zacimao je auto nekoliko puta i kada sam stao na crveno, ekonometar je setao levo - desno i morao sam da drzim mali gas da se ne ugasi... Posle 300- 400 m sam stao pored puta izbacio iz brzine i auto je perfektno radio na leru kao i svaki put posle na semaforima... To sa variranjem lera mi se desava ponekad, ne bas cesto i nisam uvideo zakonitost kada se javlja.
Od cega prvo da pocnem? Da li su kablovi, svecice, komutator? Buni me sto cesce radi perfektno, ali se ponekad jave ove oscilacije u leru i u poslednja dva dana ovo cimanje...
Danas mi se pred semaforom desila slicna situacija, zacimao je auto nekoliko puta i kada sam stao na crveno, ekonometar je setao levo - desno i morao sam da drzim mali gas da se ne ugasi... Posle 300- 400 m sam stao pored puta izbacio iz brzine i auto je perfektno radio na leru kao i svaki put posle na semaforima... To sa variranjem lera mi se desava ponekad, ne bas cesto i nisam uvideo zakonitost kada se javlja.
Od cega prvo da pocnem? Da li su kablovi, svecice, komutator? Buni me sto cesce radi perfektno, ali se ponekad jave ove oscilacije u leru i u poslednja dva dana ovo cimanje...
Samo Samara Srbina Spasava
Radio sam to proslog leta, a pre toga nisam cetiri godine i nije bilo zaprljano mnogo... Cak se moze reci i zanemarljivo malo... Nesto ne verujem da se za godinu dana zaprljalo toliko da pravi problem, a prosli put nije a nije cisceno cetiri godine... Ali provericu to u Kragujevcu, jer sam tamo ugradio plin... Pokusao sam to prosle godine da uradim, ali nisam uspeo... Ima onaj prsten za koji su potreban posebna klesta...
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
vidi i crevo od vakuma plina, ako ima malu pokotinu hoce da zeza a vakum crevo od kocnica, koji to plin imas kad me mozes da odvrnes, kod mene je imbus na ventilu i za dva min sve napolju
Ali kako ne zeza uvek, nego bas retko? Ler je posle ovog seckanja bio izvanredan kasnije... Ma taj sraf odvijem lako, ali posle neki prsten mora da se izvadi specijalnim klestima... Prosle godine su mi uzeli 400-500 kinti i nastelovali plin, sto i nije skupo...