Mane na koje treba obratiti pažnju pri kupovini Samare

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Post Reply
Pera

Post by Pera »

Kobac to je relej kontakt brave ako sam dobro razumeo.On ili radi ili ne radi.Odgovor na drugo pitanje stvarno ne znam,slicni fazon je i sa komutatorom-dzek ima 7 polova,a auto radi i sa onim komutatorom od 6 i od 7 :mrgreen:
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

7 pol je izvod za obrtomer.

Pera

Post by Pera »

Miljan wrote:7 pol je izvod za obrtomer.
E to nisam znao :)

Kobac SPO

Post by Kobac SPO »

outsider wrote:neizmerno sam zahvalan za linkove, sada konacno mogu da dokazem caletu da je samara pravljena i sa cetiri vrata (ovde je nazvana 21099). naravno, i pomoc koju ce mi pruziti prilikom sredjivanja je ogromna
Instaliraj TeleportPro i skini cele sajtove, ja to sad radim :lol:

Kobac SPO

Post by Kobac SPO »

Pera wrote:Kobac to je relej kontakt brave ako sam dobro razumeo.On ili radi ili ne radi.Odgovor na drugo pitanje stvarno ne znam,slicni fazon je i sa komutatorom-dzek ima 7 polova,a auto radi i sa onim komutatorom od 6 i od 7 :mrgreen:
2005 kada sam poceo da vozim (iako sam 1979. vozac sam od 2004-2005. :oops: ) desilo mi se na jednoj raskrsnici da mi auto izgubi svu struju. Nisam znao sta je, proverio sam akumulator i svecice, komutator sam zamenio i posto nije hteo, ja odem do elektricara. Majstor mi je vise od 1h pregledao sve instalacije dok na kraju nismo cacnuli taj relej i auto dobi kontakt? Od tada se desilo jos par puta a zadnjih par dana bas ucestalo... A u stvari je kontakt los bio, pa sam izgubio sat i po dok nisam sredio, a do kada videcemo.
Mnogo zeznuta i neprijatna stvar :x

Pera

Post by Pera »

Moj ti je savet da konektor u relej gurnes skroz do kraja,iobmotas jedno i drugo izolir trakom da imaju dobar kontakt i resio si problem :D

Jing_Ko

Post by Jing_Ko »

Da li bi neko mogao da mi objasni kakva je realno razlika izmedju motora od 1300 i 1500 ccm na Samari, sem sto su 1300 na onima sa 3 vrata, a 1500 sa 5 vrata? Meni se licno vise dopada kada suto ima 3 vrata, pa tako i Samara, ali negde sam na ovom forumu procitao da su nekvalitetnije, a i 1 drugar mi ispira mozak da su bolje sa 5 vrata. U cemu je stos?

Miljan

Post by Miljan »

Nema to veze, postoje i 1300 i 1500 sa 3 i 5 vrata.

Jing_Ko

Post by Jing_Ko »

Jel? E pa vidis to nisam znao. A koja je razlika sem 1500-1300=200 ccm i 5-3=2 vrata?

Dacha

Post by Dacha »

Na ovo treba da odgovori neko ko je vozio obe, i 1.3 i 1.5 Samare. Moja je 1.3 sa troja vrata. To je OHC motor, moderne konstrukcije, prvi takav u VAZ vozilima, koliko je meni poznato. Ne znam kakav je 1.5 motor u Samarama.
A sto se tice konstrukcije vozila sa 3 vrata, ne vidim sto bi takva vozila bila nekvalitetnija od onih sa 5 vrata, po nekoj logici mogu samo da imaju cvrscu karoseriju.
http://caribrod-city.myminicity.com/

http://www.operacijatrijumf.net/operacija-trijumf-studenti/orde-gogov.htm

buzald

Post by buzald »

po logici stvari vozila sa 3 vrata su kompaktnija i cvrsca od onih sa 5.
lakse je istoj karoseriji da je tera motor od 1500ccm nego od 1300 ccm.
da li je kraci vek motora od 1300ccm bas zbog ovoga, to ne znam.
Sto nas je vise to nas vise ima.
[img]http://www.smiliegifs.de/SMILIES/Aliens/1a.gif[/img]

Miljan

Post by Miljan »

Isti su motori, samo se razlikuje precnik klipa, hod je isti, 1300 ima 76x71mm, a 1500 ima 82x71mm.

Jing_Ko

Post by Jing_Ko »

Ovo za 3 vrata se slazem u potpunosti, svakako je cvrsca zbog manje koncentracije napona, a i ne mogu da ih voze taxi-sti. Logicno je da je motor vece kubikaze rastereceniji samim tim i verovatno dugovecniji, ali ovo sam sve pitao jer sam negde procitao da su bolje sa 5 vrata i 1500 ccm. Cini mi se da na forumu ima neki takav post. Takodje mi se cini da je neko rekao da treba izbegavati odredjena godista samari, valjda 89 i 90 ako se nevaram i to zbog motora koji je u to vreme trpeo neko experimentisanje.

Pera

Post by Pera »

Samare 89 i 90 god.su najbolje,ne znam gde si cuo da ne valjaju.Moje misljenje je da auto nikad nema tu funkcionalnost,ako ima troje vrata,mada zavisi sta hoces i kakve su ti potrebe,sigurno je bolje ako imas malu decu,ja jos nemam :lol: Vozio sam i 1300 i 1500,oseti se solidna razlika,a potrosnja je beznacajno veca.

Dacha

Post by Dacha »

Moja je `88 godiste na 135 000 km i ne mogu da kazem da je nekvalitetno napravljena, s izuzetkom komutatora koji je nakon par godina menjan, naravno. Ne znam imamo li nekoga na Forumu ko ima Samaru `93 ili `94. godiste i kakva su iskustva sa tim generacijama, ali mislim da je doslo do pada kvaliteta u VAZ-u prvih godina nakon raspada SSSR-a.
http://caribrod-city.myminicity.com/

http://www.operacijatrijumf.net/operacija-trijumf-studenti/orde-gogov.htm

Post Reply