Ventilator kabine
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
Evo da se i ja javim da pohvalim svoj ventilator. Ovo cudu je tolko snazno da se nosim mislju da skinem motor sa kola i vozim se na ventilator. Naime na kecu se ne cuje na dvojci je vec glasniji od motora, a na trojci oce da poleti. Ne mozete verovati kolko se auto trese od obicnog ventilatora ko zemljotres, pri tom ne cujem svoje misli od buke.
Vadio sam ventilator iz kucista (pored osiguraca) izvadio 4 pune sake lisca i granja (da sam namerno hteo, sumnjam da bih uspeo da smestim tolko prljavstine u onaj mali prostor oko ventilatora). Vratio sve lepo na mesto i opet isto. Ima li mu leka ili da ga nekako spojim sa motorom i dobijem minimum +30ks ?
Vadio sam ventilator iz kucista (pored osiguraca) izvadio 4 pune sake lisca i granja (da sam namerno hteo, sumnjam da bih uspeo da smestim tolko prljavstine u onaj mali prostor oko ventilatora). Vratio sve lepo na mesto i opet isto. Ima li mu leka ili da ga nekako spojim sa motorom i dobijem minimum +30ks ?
Pa ne znam otvarao sam ga i deluje mi da je u redu. Bar u prvoj brzini radi kako treba.
Nego sad imam jos jedan problem sa ventilatorom. Moze da se pali/gasi i kad kljuc nije u bravi. Zaboravih da ga iskljucim i ispraznio mi akumulator. Ne znam da li je u svim samarama to standardno (vrlo cudno resenje) i kako da ga prevezem da se bez obzira na polozaj njegovog prekidaca gasi kad nema kontakta.
Nego sad imam jos jedan problem sa ventilatorom. Moze da se pali/gasi i kad kljuc nije u bravi. Zaboravih da ga iskljucim i ispraznio mi akumulator. Ne znam da li je u svim samarama to standardno (vrlo cudno resenje) i kako da ga prevezem da se bez obzira na polozaj njegovog prekidaca gasi kad nema kontakta.
Tu ti druze nesto nevalja ventilator nemoze da se upali ako kontakt nije dat!
Jedino sto ima struju kad je kontakt dat to je:
Upaljac,svetla pzicije,svetla od kocnica,eventualno radio zavisi kako ga ko povezuje i mislim da moze i ventilator hladnjaka ali nisam siguran!
Mozda ti se nesto u osigurackoj tabli desava,mozda se nesto prespoilo ili je neko to budzio!
Jedino sto ima struju kad je kontakt dat to je:
Upaljac,svetla pzicije,svetla od kocnica,eventualno radio zavisi kako ga ko povezuje i mislim da moze i ventilator hladnjaka ali nisam siguran!
Mozda ti se nesto u osigurackoj tabli desava,mozda se nesto prespoilo ili je neko to budzio!
- iznogudovic
Re: Ventilator kabine
Ja bih da se pohvalim i ujednom zahvalim klubu, jer sam resio kvar koji me je mucio vise godina, 2 brzina ventilatora, skinuo gore pomenuto dzek vratio i radi ko blesav, a secam da je cale pre par godina cak u dogovoru sa nekim majstorom kupio novi prekidac, ali nista
tako da sad imam prekudac viska 
Ima li neko ideju kako ocistiti izlaz za ventilaciju sto duva vazduh na soferku bez skidanja torpeda?
Naime, primetio sam da na suvozackom delu mnogo bolje duva i naravno mnogo brze odmagli soferku... Da je drugacije ne bih nista dirao
, ali ovako me nervira posebno u ovo doba godine... 
Naime, primetio sam da na suvozackom delu mnogo bolje duva i naravno mnogo brze odmagli soferku... Da je drugacije ne bih nista dirao
Samo Samara Srbina Spasava
- BokeYGTi
- Automobil: Lada 112 1.6 16v
to je pojava kod svih. i meni je brze odmagljivao na suvozacevoj strani od vozaceve. i do sad nisam seo u kola kod kojih je drugacije. a objasnjenje neko moje je sledece: na vozacevom mestu sedis ti i disanjem dodatno otezavas odmagljivanje dok na desnoj strani ide to mnogo lakse. mozda je teorija glupa ali ja drugo objasnjenje nemam. nemoguce da od toliko vozila koja sam vozio ili se vozio ni jednom ne valja ventilacija 
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
-
travelman
Isti slucaj i kod mene ... a tako mi je bilo i na prosloj samari ....
...
Nikako ......Gago wrote:Ima li neko ideju kako ocistiti izlaz za ventilaciju sto duva vazduh na soferku bez skidanja torpeda?
Meni se to javlja i kada imam nekog kao suvozaca...
Ja sam mislio da ce mi Travelman dati resenje, posto kontam da je on imao najvise muke od svih sa magljenjem stakala

Ja sam mislio da ce mi Travelman dati resenje, posto kontam da je on imao najvise muke od svih sa magljenjem stakala
Samo Samara Srbina Spasava