Farovi za Ladu Samaru
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Skineš 2 plastična držača poklopca (odnosno odšrafiš) i nakon toga odšrafiš četiri matice (mislim da je u pitanju broj 8 ili 10). Ako nikada nisi skidao, malkice cimni far levo-desno da bi lepo izvukao ceo far. Skida se cela plastika - crvena i crna koja se šrafi na metal.
Naravno,pre svega ovoga, skini džek, skini unutrašnju plastiku sa sijalicama i kada skineš matice - skini i male podloške sa žicama koje vuku masu sa tih šrafova.
Kada vraćaš potrudi se da se lepo namesti dihtung guma fara, tj. da fino naleže na karoseriju.
Naravno,pre svega ovoga, skini džek, skini unutrašnju plastiku sa sijalicama i kada skineš matice - skini i male podloške sa žicama koje vuku masu sa tih šrafova.
Kada vraćaš potrudi se da se lepo namesti dihtung guma fara, tj. da fino naleže na karoseriju.
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]
Probajte da stavite osram night break sijalice jako su dobre kad su sociva super.sa ovim sijalicama kad pada kisa asvalt slabo upija svetlost najverovatnije sto je pola sijalice malo plavkasto.Zastava 10 ili punto ima ekstra svetla razmisljao sam kako da se ubace ti farovi u kuciste samarinog fara.Gujini farovi su super ali ako ima neko predlok neka kaze kako izmenimo far i da poboljsamo kvalitet svetlosti da bude eto bolji.
Sto se tice spoljne plastike od zadnih svetla ona nemoze da se skine od crnog kucista koje je pricvrsceno za karoseriju sa 4 srafa.Plastika je zalepljena moze da se skine ali potrebno je paznje i zivaca malo ga zagrevas sa fenom i polako ga odvajas od crne plastike.Meni je se bila malo odlepila pa mi je malo ulazila prasina pa sam skinuo zadnje celo svetlo i zalepio silikonom.Zbog cega bi skidao zadju plastiku sa svetla?
Imam ja predlog, kupimo svi Zastavu 10Zile wrote:Zastava 10 ili punto ima ekstra svetla......ali ako ima neko predlog neka kaze kako izmenimo far i da poboljsamo kvalitet svetlosti da bude eto bolji.

@zile
ne nisi razumeo necu da skidam plastiku sa zadnjeg svetla nego da zamenim ceo u kompletu, to sam pitao.
Ja sam moje bocne migavce,kada sam stavljao nove,zalepio za krilo tako da sad ne mogu da ih skinem i da hocu.Posto sam stavio bele plastike napred sad cu da menjam i bocne pa cu da vidim sta sam uradio zadnji put.
Ranije mi se desavalo da mi oba migavca na krilima usled vibracija ispadnu i vise na kablovima pa sam licio vise na Novogodisnju jelku a ne na auto.

Ranije mi se desavalo da mi oba migavca na krilima usled vibracija ispadnu i vise na kablovima pa sam licio vise na Novogodisnju jelku a ne na auto.