Generalka
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
Nalazi se u plinskom elektroventilu,moze da se cisti,ali najbolje da se zameni (50 din),kad se on menja treba ispustiti ulje na onom donjem srafu isparivaca.
Ne znam koji je plinski elektroventil u pitanju,BRC nema filter kolko znam,nego neku resetku koja se ocisti,Lovato i Landirenzo imaju filter
Ne znam koji je plinski elektroventil u pitanju,BRC nema filter kolko znam,nego neku resetku koja se ocisti,Lovato i Landirenzo imaju filter
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
Ja sam letos menjao filter za gas a danas sam odvrtao šraf na isparivaču i iscurelo je tek koja kap crnog ulja. A videću da kupim novi filter za gas. Takodj sam došao do zaključka da je problem vezan za nepravilan rad motora na benzin to što ima previše benzina u karburatoru, dal se negde može podešavati plovak u karburatoru?
Plovak se podesava na onoj limenoj plocici sto dodiruje iglicasti ventil,e sad za to sam video u nekom uputstvu da ima sablon,kojim se nasteluje u milimetar,mogao bi da se napravi,nego nece nesto da mi izbaci sliku iz uputstva,mislim da je to ono vec pominjano uputstvo
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
Sasar, bolje daj nekom majstoru da ti to uradi, karb nije bas toliko jednostavan deo (neko ce reci da jeste, svaka cast pojedincima ovde koji se zaista razumeju u mehaniku) ako nemas iskustva s tim.
http://caribrod-city.myminicity.com/
http://www.operacijatrijumf.net/operacija-trijumf-studenti/orde-gogov.htm
http://www.operacijatrijumf.net/operacija-trijumf-studenti/orde-gogov.htm
Rešio sam problem sa karburatorom, odvrnuo se šraf što drži polugu sauha što je za rezultat imalo da je leptir sauha zatvorio grlo na karburatoru zbog čega se motor gušio.
Kupio sam novi filter za gas i promenio sam ga, stari je bio pun rdje i zapušen( mada ti za 50din. na buvljaku nisu ni prineti original lovato filteru) inače sam našao u filteru, na moje iznenadjenje, mali magnet(koji je privukao na sebe sitne čestice rdje i metala) veličine dugmeta na košulji koji sam vratio u novi filter da i dalje radi svoj posao.
Sada Samara opet dobro vuče i na gas i na benzin

Kupio sam novi filter za gas i promenio sam ga, stari je bio pun rdje i zapušen( mada ti za 50din. na buvljaku nisu ni prineti original lovato filteru) inače sam našao u filteru, na moje iznenadjenje, mali magnet(koji je privukao na sebe sitne čestice rdje i metala) veličine dugmeta na košulji koji sam vratio u novi filter da i dalje radi svoj posao.
Sada Samara opet dobro vuče i na gas i na benzin
- josif visarionovic
- Site Admin

Uglavnom ima kod svih servisera koji ugradjuju uredjaje. Ja sam platio 200 dinara.savke wrote:Primeticete da za unutrasnje strane postoji metalna mrezica... Da li je neko video da negde ima da se kupi bas takav filter. Kod mene je takav dosao sa ventilom, ali kasnije nisam uspeo takav da nadjem....?
Vidi kod Dore u NS. Mislim da je adresa ulica Bele njive 16. Ulazi se iz Temerinske.
Tel: 021/452-739 i 064/236 999 2
Mene je neko vrijeme zezao mehanizam za otvaranje drugog grla, naime leptir je ostajao stalno otvoren - na niskim okretajima Ladara je umirala - prva pomoc bila je chok do vrha i veselo doma. Onda sam to fino sve podmazao i na tom djelu se vise ne igram s WD40-tkom :-)JozvanKg wrote:Ovih dana sam malo razradjivao motor i sve je glatko proticalo do sad."Ubio' sam vec 1500 km i do sada je sve bilo ok.ali...Od sinoc imam jedan poveci problem i zivce pokidah mozgajuci sta je.Kad startujem motor sve je ok dok ne treba da krenem.Auto pocne da se gusi i ugasi se.Napominjem da je ler-gas na plinu nastelovan i auto je radio ok do preksinoc.Takodje kad hocu da isturiram auto,u prvoj trecini hoda papucice motor pocinje opasno da se gusi i moram da pustim pedalu gasa.Sve sam zivo probao,isao kod coveka sto mi je ugradio plin da nasteluje,stelovao paljenje kod elektricara i nista.I dalje ista stvar.Isto se javlja jos jedan problem koji je bio u jednoj temi ali neznam kojoj.U toku voznje kad dam pun gas auto stucne i onda dostize punu brzinu.Desava se i kad je hladan i kad je vruc motor.Vise stvarno nisam pametan sta da mu radim.Ako neko slucajno nesto zna ili je imao slican problem nek obavezno javi ili sam ja onda dzabe dao silne pare sredjujuci auto.