TNG u Ladi

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Coa123

Post by Coa123 »

Jel moze neko da slika mesac (mixer) koji je ugradjen u kuciste filtera?
Zanima me koliko ima od najvise tacke mesaca do poklopca.

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

Aksentije wrote:Racunaj na povecanje potrosnje, moja iskustva su do 10% povecanje, sto stvarno nije mnogo posto ti se ekonomija goriva prepolovila 8)
Drago mi je da je sad sve OK sa tng u tvojoj ladi i puno hiljada km zelim
pa tako nesto otprilike i ocekujem. u svakom slucaju, hvala na lepim zeljama. ;)
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Izvinjavam se što vam uzurpiram temu ali vidim da se diskutuje uopšteno o TNG-u a mene nešto zanima.

Elem, saću skoro da instaliram plin kod mene pa mi bitna jedna stvar. Kada se mora upisati u saobraćajnu da imam gas? Pitam jer auto nije registrovan na mene ali bi ja odradio ugradnju i kompletan atest i ako treba nosio sa sobom sva ta dokumenta dok vlasnik, ćale, ne bude u prilici da ode i izvrši izmenu u saobraćajnoj.

hvala

ilija90
Automobil: Samara

Post by ilija90 »

Ljudi dali mi moze neko reci koliko moze da stane u onu tocak bocu plina?po papirima pise 43 litra ali dali moze bas toliko da stane ili manje?i zanima me dali moze da se ugradi onaj prkidac u kabini sa led diodama za merenje nivoa plina u boci?mislim jel treba i neki uredjaj na boci ili samo taj prekidac u kabini? :?

Pera

Post by Pera »

Po pravilu uvek bi trebalo da stane najvise 80 % od propisane zapremine,ako moze vise ne valja.
Treba drugi prekidac i na boci treba jedan dodatak,mislim da moze da se uzme nezavisno od multiventila.

BokeYGTi

Post by BokeYGTi »

bruyoni wrote:Izvinjavam se što vam uzurpiram temu ali vidim da se diskutuje uopšteno o TNG-u a mene nešto zanima.

Elem, saću skoro da instaliram plin kod mene pa mi bitna jedna stvar. Kada se mora upisati u saobraćajnu da imam gas?
ako ti je od pomoci, ja sam gas ugradio u aprilu, i uradio atest a u saobracajnoj ce biti upisan pri registraciji (za nekih 15-20 dana). mislim da je bitno da imas onaj zeleni kartoncic (atest) i nema problema.

ilija90

Post by ilija90 »

Moze li mi neko obljasniti kako da nastelujem plin na samara da auto ine normalno juce sam bio u servis i zamenuli mi membrane i filter plina,ali mi sad auto cetvrtom od 80 - 100 jedva ide bojim se i da zaobilazim nekog,inace na benzin ide kao luda ali na plin ubi boze a da idem za zr ponovo ne mogu :x :evil:

Kad je ladan na plin jedva upali cim se ugreje pali ko mina!

vigmir

Post by vigmir »

Pera wrote:Po pravilu uvek bi trebalo da stane najvise 80 % od propisane zapremine,ako moze vise ne valja.
Treba drugi prekidac i na boci treba jedan dodatak,mislim da moze da se uzme nezavisno od multiventila.
Kad spominjes 80% od propisane zapremine danas sam imao prvi put kontakt sa "nemogucom misijom".Dodjem sa sluzbenom Z 10 na OMV u Zemunu kod METRO-a i majstor mi u tocak bocu od 32 litra(bruto) tj 25 litara neto SIPA 38,08 litara..Nisam imao zivaca da se svadjam sa njima jer sam zurio zbog posla ali stvarno mi nije jasno do kad ce nas zaje.... i praviti budalama.Poceo on meni da objasnjava kako im je jaci pritisak na pumpi itd, itd..... Srecom placa firma inace............

Samar-Guja
Automobil: Lada Samara 1.3S

Post by Samar-Guja »

Ti se pravi lud pa reci ne poznajesh me !!
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)

ilija90

Post by ilija90 »

josif visarionovic wrote:Pomahnitali kolega, bilo bi korisno kada bi u svom profilu upisao lokaciju, da znamo odakle si, da bi mogli da te uputimo u plinski servis koji je prijatelj foruma.

Inace, za samaru idu svecice (n puta konstatovano na forumu, a i sire) sa jednom elektrodom po mogucstvu NGK BP6ES, zazor 0.8 ili malko manji. Svecice mnogo znace. Trebalo bi proveriti difuzor na karburatoru i stanje creva na ulasku u difuzor, jer tu znaju da popucaju(u kucistu filtera za vazduh). Ovo govorim iz licnog iskustva sa samarom i njenim plinom.

Inace, kod tebe treba samo nastelovati uredjaj, a to kod majstora u nekom plinskom servisu traje svega minut ili dva, a prethodno promeni svecice.
Jel postoji razlika izmecu ovih svecica NGK BPR6ES 7822 koje sam ja kupio za moju samaru i ovi sto si ti naveo NGK BP6ES

samara1500

Re: TNG u Ladi

Post by samara1500 »

Gledam neke postove od prošle god. u ovoj temi, čoveče, koliko je plin poskupeo u zadnjih godinu i po to nije normalno. Još malo da ga podignu i možemo slobodno da se vratimo na benzin, mislim ovo baš počinje da gubi smisao... svake nedelje podignu ga za par dinara!!??!!!
:evil:
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."

BokeYGTi

Post by BokeYGTi »

u Zajecaru do prekojuce 62,9. od juce 65,9. strasno... :evil: meni auto radi i na plin i na benzin, pa ako nastave ovako, cas prebacim prekidac i cao. :D

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Opravdanje je da je poskupljenje na 61 bilo zbog evra, a ovo novo za 5 din zbog zimske smeše.

samara1500

Post by samara1500 »

Da, od 53 su ga nagurali do 62 zbog evra. Pa nije otišao kurs 18% za to vreme... Ma, znao sam, čim se ja prešaltujem na plin ima da ga dignu u nebo. Ma nek se nose, kad naguraju na 80 ja vadim bocu, ionako mi smeta u gepeku samo tako. Kud uzeh ovu drugu Samaru sa plinom, još se ložim kao pazario sam auto sa atestiranim plinom, budala... Uffff!!!
:evil: :evil: :evil:
Ma provalili su da se stara kola masovno voze na plin uz velike uštede, pa će sad da nam se na.ebu mile majke...
:roll:
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."

Gile_NBGD

Post by Gile_NBGD »

Vise nije 62din.Nego 65.50din.Svake nedelje povecaju za par dinara.Tako da do nove godine vrlo lako moze da bude i 80din.I jos nesto gas i nafta se ne obracunavaju i kupuju u evrima,vec u dolarima.Kako dolar vec neko vreme miruje.Dolazi se do zakljucka da nas loze samo da bi povecali cenu plina(jer se cena goriva nije menjala zbog kursne razlike).

Post Reply