TNG u Ladi

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Re: TNG u Ladi

Post by bruyoni »

Baš zbog toga mislim da nije pukla boca za TNG nego neki točak sa gumom visokog pritiska koju su negde nosili. Čak i da je potpuno pukao zid na tako katastrofalan način ne verujem da bi se moglo osloboditi toliko gasovitog TNG-a jer bi zbog naglog pada pritiska došlo i do naglog pada temperature koji bi dodatno sprečio ključanje TNG-a u rezervoaru.

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Video sam busnu bocu, covek je vozin ne znam koliko vremena tj period, boca je izgledala zaledjena al ostecenje je bilo toliko malo da je gubio 2-3 l po potrosnji.

Samar-Guja
Automobil: Lada Samara 1.3S

Post by Samar-Guja »

ma kakvi da je boca pukla od zadnjeg dela vozila ne bi osalo nishta ovo je nesto drugo .
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

Gde sve Samara moze da vuce fals vazduh ? :?
Zbog nekih provera sam dok je radio auto otvorio onaj cep za sipanje ulja i auto je povecao ler. Onda sam vratio cep i rukom sam zatvorio ionako suzenu rupu na usisu vazduha, a drugom rukom jednu od onih rupica na poklopcu filtera i ler se nije promenio, a trebalo bi da se ugasi auto valjda jer ga ostavljam bez vazduha :roll:

Crevo za servo je menjano skoro, tako da ne verujem da je do njega problem... Sta jos proveriti?

Inace ta provera koju sam hteo da izvrsim je to da kada mi je auto vruc i kada otvorim cep za sipanje ulja iz njega pocinje da dimi i to prilicno, sto sam i snimio, pa cu sutra okaciti... Kada auto radi, cim otvorim cep izadje malo tog dima i posle ne izlazi vec se samo vidi kako baca ulje sto je i normalno...

Edit : Ipak sam se sad setio i prigusio i onaj dole otvor gde treba da ide papirno crevo i auto se gusi skoro da hoce da se ugasi, tako da nema problema sa fals vazduhom :mrgreen:
Samo Samara Srbina Spasava

Gago

Post by Gago »

Danas sam dok sam prao auto, osetio smrad plina... Odmah sam utvrdio da majstor koji je menjao filter nije dobro zavio crevo, pa je tu curelo... Nabavio kljuc od komsije, odvio, pa zavio i sad je sve u redu... Ne moze covek ni majstorima vise da veruje...

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

Iscurelo ti i par hiljadarki :twisted:
A lepo te učismo da to sve sam uradiš :!:

Gago

Post by Gago »

Ma nije toliko. Jos kazem pre neki dan drugu da mi je podigao auto potrosnju plina.
Filter se bio raspao , a óvde nemam gde da ga kupim, tako da nista sam ne bih uradio..

Boki78

Post by Boki78 »

Danas prodjem pored NIS-ove pumpe kad ono plin 99 dinara, ako me oci nisu zajebale. Po toj ceni se ja njima zahvaljujem sto su mi skinuli brigu oko ugradnje, vise je ne zelim :mrgreen:

Gago

Post by Gago »

Ovde je 87,4, tako da je mozda 89 din. Nema sanse da je 99, tako da i dalje razmisljaj :-D

dejca

Post by dejca »

Na nisovim pumpama je skuplji gas, ujutro vozim ženu i cveće na pijac i produžiću do pumpe da napunim bocu pa cu videti kojaje cena.

skora

Post by skora »

- Tržište naftnog gasa je malo drugačije od tržišta ostalih naftnih derivata, i promene cene se ne dešavaju jednako, kao kod npr. promena cene benzina. Na svakoj kompaniji je da se izbori za svoju konkurentnu cenu na tržištu. S druge strane, nije svaka kompanija ni u mogućnosti da spusti cene – kaže generalni sekretar Udruženja naftnih kompanija Srbije Tomislav Mićović.

;)

dejca

Post by dejca »

Plin je poskupeo ali nije 99.00 din. nego 90.90 din. Ali i to je mnogo.

Gago

Post by Gago »

Danas isao do Kopa, otisao Ibarskom, vratio se preko Vrnjacke Banje. Ovaj drugi je katastrofa. Palio- gasio 20, 30 puta sve u najboljem redu, lepo je i isla, i kad sam vratio devojku kuci, posle 45 min nije htela da upali na plin. Prebacio na benzin i upalila odmah cim je povukla benzin. To sam opet testirao ispred garaze i opet nije posle 4,5 verglanja upalila na plin, a na benzin jeste. Ler je dobar, lepo vuce. Ja ne znam sta moze biti problem sve moguce je zamenjeno...

skora

Post by skora »

Gago wrote:posle 45 min nije htela da upali na plin. Prebacio na benzin i upalila odmah
Gago wrote: Ja ne znam sta moze biti problem sve moguce je zamenjeno...
Pa do plina je problem!!! Sta si menjao od plinskih zezalica???

dejca

Post by dejca »

A kad upali na benzin dali si je prebacivao na plin?

Post Reply