Zasto volite svoju Samaru?

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

CA
Automobil: Лада Самара 1300с

Zasto volite svoju Samaru?

Post by CA »

Nov sam ovde, i citajuci ovih dana forum vidim da su mnogi potrosili na svoje cedo pravo malo bogatstvo. Racunica je prosta:
Samara+pravo malo bogatstvo=neki drugi, "bolji" automobil
Ono sto me interesuje je zasto se ne vodite ovom racunicom.
Moj slucaj: pored Samare imam i Citroen Saxo (extra stanje, ko juce iz fabrike da je izasao). Mnogi me pitaju sto ne prodam Samaru, malo nabudzim Saxo i imam jos bolju voznju? Ili sto ne prodam oba, i kupim nesto vece, jace?
Kad sednem u Saxo, imam utisak da cu glavom da napravim siber. Kolenima (golem sam) motam volan, tako da ne znam sta cu sa rukama. Sve ide bezobrazno lako.
E, u Samari toga nema! Zavalim se (i dalje iza mene ima mesta), zgrabim volan i cepam. Jugice, keceve, sadnice zimzelenog drveca... Samo ispravim branik i vozim dalje istog dana. I gde je tu draz ako ne moram da bar jednom nedeljno virim pod haubu da vidim dal negde nesto curi, lupa... Da ne pricam o tome sto se sa par stotina dinara moze cudo na Samari da napravi. A zeni eno Saxo, pa nek se svrcka!
Slucaj mog caleta: kad sam mu, konacno, oteo Samaru - kupio odmah sebi drugu! Cisto da mu se sepuri u dvoristu pored novog Hyundaia. Nije da ne voli Koreance, al Rus je za*eban igrac. A voli covek da igra na sigurno...
Kakve su vase price?

P.S. Ako tema vec postoji - preusmeravajte
Last edited by CA on Sat Dec 22, 2007 12:17 am, edited 1 time in total.

Bojan

Post by Bojan »

Ja imam Nivu i Fiat Uno,ali Nivu vise vozim,navikao sam na nju.Sada volan motam jednom rukom opusteno.Lade su automobili za prave muskarce,kojima ne treba servo.
U Ladi se poznaju junaci :lol:
http://suv-freak.forum-2007.com

Pera

Post by Pera »

Bojane ovo je za Samaru :mrgreen: :lol: :roll:
Volim je zato sto:
1)Moj prvi auto,i to licno moj
2)Lepo se vozi,mesta u kabini i gepeku sasvim dovoljno
3)Laka i jeftina za odrzavanje,sam mogu da popravim 90% stvari
4)Za nase uslove voznje jako dobar i zahvalan auto,za nekih 70-80 000 km ni jednom me nigde nije ostavila,sem kad je ostala bez benzina :lol:
5)U toj klasi automobila,po mom ukusu je jedan od najlepsih

Kada sam je kupovao,dvoumio sam se izmedju Juga u fabrickom stanju i Samare u navodno jako dobrom stanju,ali i pored toga razlika je nebo i zemlja :) ,da ne nabrajam zasto 8)
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

ZarkoIn
Automobil: Samara

Post by ZarkoIn »

I meni je Samara prvi i za sada jedini auto koji imam. Moja je i samo moja, mada je i dalje mama ta koja sve finansira! :D Ono sto mi se posebno svidja jeste grejanje u Samari! To je nesto fantasticno, posebno sad na zimu, sto priznajem da nisam video u drugim kolima. Sa kim god da sada sednem u kola prvo pocinju pricu o tome kako im nesto nije u redu sa grejanjem, kako nesto ne valja i sl. Zato moja Lajka greje ko furuna! Ma svidja mi se svasta, ali kad bi sve navodio...pa gde bi bio kraj? :wink: :D

Pera

Post by Pera »

Vozio sam malo ovih dana i izgleda da se grejanje popravlja i kod moje,imam tu jos par planiranih zahvata i mislim da ce biti kako treba,greje Samara odlicno,samo malo duze treba da grejanje pocne :?
Primetio sam jos da se,od kad sam zamenio peta vrata i keder,mnogo brze zagreje :mrgreen: :lol:
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

tommy
Automobil: LADA 2109 '93

Post by tommy »

Sve sto je nabrojao Pera + sto kad se obore sedista ima "taman" mesta :mrgreen: i sto mozes da se zakucas u bilo koji drugi auto da mu otkines pola auta tebi mnogo manje stete! :mrgreen:
moja Lada, gazi svakog gada...;)

milan ue

Post by milan ue »

Pravo iz fabrike kod nas,znaci kupljena nova,1988.bio hit auto,milicija nas startovala na putu da vidi auto,imao sam sedam godina al se secam kao da je juce bilo!Cale je odrzavao,a ja preuzeo i nastavio cim sam polozio voznju.Nikad nas nije izneverila,bilo je sitnih kvarova,ali koliko je jeftina za odrzavanje mogla je i cesce da se kvari!Na njoj sam naucio da vozim,prosao svasta,"muvao" ribe,prespartao Srbiju uzduz i popreko,stigla je mnogo puta do mora i planine,i uvek sam je vozio sa zadovoljstvom,naravno i sad!Sredio je po svom ukusu i nema para za koje bih je prodao! :lol: Svaki dan me neko startuje za auto,da vidi,da pita hocu li da prodam,a meni to predstavlja veliko zadovoljstvo!Jednom recju,vozim se kao CAR,super izgleda,skrece paznju,udobna za voznju,malo trosi,a za mene najbitnije da mi je veliko uzivanje da je vozim!Nikad je necu prodati,to ne znaci da necu voziti neki drugi auto,ali moja guja je nesto posebno,jednog dana ce biti oldtajmer! :lol:
Oj Užice, mali Carigrade

dexter

Post by dexter »

zato sto je samara Car Core :wink:

"...I sve od Kragujevca do Kilimandzara
Od nocnog Pariza do suncanog Dakra
Od Novoga Sada preko Venca sve do Rume
Ostavljamo tragove od spaljene gume
Prometnici sada ne mogu nam nista..."

Atheist Rap
asfalt, polje, reka, laz - svuda prolazi moj VAZ!

Goxxy

Post by Goxxy »

Ima dosta razloga, mada uvek kada razmišljam o mom ljubimcu setim se mog prvog komentara kada mi je budući kum predložio da nju kupim umesto Opel Kadett E. "Samara? Ma kakvi, to kockasto sranje neću da vozim!"

A pogledajte me sada... stidim se tih reči, zaželim da mi je jezik otpao kada sam to rekao. Iako sam ja drugi vlasnik i iako mi je prve dve godine pravila gadna sranja i probleme, nikada džep nije bio dovoljno plitak da se odustane od investicija u omiljeni mi automobil. I dan danas, kada je skoro kao nova ima tu ružnu naviku da me nekom sitnicom iziritira i izvuče jedno 200-300 dinara, jednokratno (skori primer je promena reglera).

Dakle, zašto volim mog Sputnika?
1. Zato što sam gomilu stvari promenio lako i jednostavno
2. Zato što se osećaj koji dobijem kada me zaustave ljudi i pitaju za godište i cenu ne može meriti sa bilo čim
3. Zato što sam je naučio do detalja i tačno znam šta je gde ugrađeno, šta je kako ugrađeno
4. Lako se održava, čak i da zakaže na putu - znam da je popravim
5. Zato što ima prednju vuču
6. Nema šta joj nisam radio i gde se nije pela i šta nije prevezla, pa je i dalje živa.

Ima još mnogo toga, ali da ne produbljujemo isuviše tu priču...
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

Eh da ti je bar otpao... :lol:

CA
Automobil: Лада Самара 1300с

Post by CA »

Morace da joj se izvinjava svaki put kad sedne u nju... :)

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

zato i neće da sluša kako treba nego malo po malo pecne...ko svaka ženska :lol:
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

Kobac SPO

Post by Kobac SPO »

Sta da dodam sto prethodnici nisu rekli? Nista :)

Navikao sam na Samaru, mogu da je vozim i vezanih ociju :) Masa prijatelja je pokupovala CG auta za male pare, ali i ta auta se kvare i popravke su skupe, a Samara, koja je od prvog dana u porodici, retko kada se pokvari. Kao sto neko rece, na putu me nikad nije ostavila.

Ko je dobar vozac, Samari nemoze da nadje zamerku. Jeste tvrdji auto od novijih i vise trosi, ali sam sigurniji u njoj nego u nekom novom autu, koji je sav elektronski, lake sasije, tankog lima, tankog branika :evil:

Kad budem uzo neki drugi auto, Samara ostaje u porodici, i ima da bude kao muzejski primerak :)

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Eh da je sve u životu ko samara gde bi nam kraj bio. Znate reklamu sipaš i ne misliš e otprilike to najbolje opisuje moje zadovoljstvo sa samarom.

Samar-Guja
Automobil: Lada Samara 1.3S

Post by Samar-Guja »

Volim je zato shto je to moj auto vozio sam je i pre nego shto sam polozio vozacki ispit (po selu) ima dosta prostora u kabini gepek da ne spominjem , a gledano uopshte nije veliki auto + shto dosta delova pasuje od drugih auta ! :mrgreen: :mrgreen:
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)

Post Reply