Trule zadnje šolje amortizera

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Samar-Guja
Automobil: Lada Samara 1.3S

Trule zadnje šolje amortizera

Post by Samar-Guja »

Ljudi brzo prichajte imali gde da se kupe zadnje solje (za amortizere) ali kompletna od dna gepeka do vrha pa makar i polovne :?: :?: :?:
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)

Kobac SPO

Re: Trule zadnje šolje amortizera

Post by Kobac SPO »

Samar-Guja wrote:Ljudi brzo prichajte imali gde da se kupe zadnje solje (za amortizere) ali kompletna od dna gepeka do vrha pa makar i polovne :?: :?: :?:
Pa valjda nema nego se rade, i mene plasi taj problem pogotovu kada se setim teme

http://lada-klub.com/viewtopic.php?p=17450#17450

Pera

Post by Pera »

Na Bubnju ako nemaju,mora da mogu da donesu
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

miske

Post by miske »

Solje se rade na prosloj sam radio a evo i kod ove druge me ceka to je boljka najveca.

Kobac SPO

Post by Kobac SPO »

Koliko ti radovi, zasticeni korubama traju? :?:

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

Ja sam radio solje kod starca na samari, pre dve godine. Lepo se sve trulo odstrani, i napravi novo od malo debljeg lima. Uradio sam pune varove sa CO2, izbrusio, zastitio, pripremio i ofarbao(kompresorom po propisima), tako da se nista ne primecuje, kao da nije radjeno.

Nista strasno.

Samar-Guja

Post by Samar-Guja »

Ok nije strashno , jedng dana mi je pukla guma pa sam vadio rezervni tochak i video da u koritu (za tochak) ima vode . Odakle ? Kako? pa poshto su sholje odnosno ceo gepek je bio oblozen onim tepihom sa najlonom iza (tepih iz auta) pa kada sam skinuo i video oprugu i rupetinu mozesh nogu da provuchesh kolika je onda sam se samo nasmejao koliko je teskih stvari preneto u tom gepeku a da amortizeri nisu proleteli . Inache hvala na odgovorima , znachi pravac kod auto(krpadzije) limara . :mrgreen:

kizahood
Automobil: Lada Niva

Post by kizahood »

Nista strasno, im'o sam taj problem pre 3-4 godine, limar sve lepo sredio i nije mnogo uzeo.

To je inace standardni "kvar" na Samari, retko ko prodje bez njega.

Dacha

Post by Dacha »

Stvar je u tome sto kola ne propadaju samo spolja vec i iznutra. Voda u unutrasnjost dospeva na razlicite nacine, meni je naticala preko lose nastelovanih petih vrata i na nama je da kako spolja, tako i iznutra obezbedimo auta od propadanja a cini mi se da generalno ljudi malo na unutrasnu zastitu obracaju paznju. Znaci, korube spolja i naravno i sredstvo za zastitu, plastobit ili sta vec bude. Iznutra takodje zastita i ako je pre zastite sve dobro ocisceno i odmasceno, mozete se nadati da cete se voziti vise godina bez brige. Ne zaboravite da perete vozila, pre svega donji postroj, od soli i rizle, jer je so smrt za lim, a rizla mehanicki skida zastitu i pravi put za so.
http://caribrod-city.myminicity.com/

http://www.operacijatrijumf.net/operacija-trijumf-studenti/orde-gogov.htm

Pera

Post by Pera »

Slazem se da bi trebalo i iznutra zastititi auto,plastobit ili nesto slicno,ne mora samo voda da ulazi negde,dovoljno je i zimi kada od nogu ostane sneg,kisa i sl,pa se kondenzuje na limu,estetski nije resenje,ali je zato funkcionalno,ja sam kod sebe bukvalno svaki vidljivi lim zastitio,jedino jos nisam krov i stubove vrata,ali i to cu :lol:
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

savke
Automobil: Samara i Laguna

Post by savke »

Nije toliki problem ako voda udje unutra, ako ima kuda da izadje...

Inace i mene izmedju ostalog cekaju zadnje solje ovih dana...
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!

Samar-Guja

Post by Samar-Guja »

Da ne otvaram novu temu : moze li da se na samaru stri tip stave hauba i krila od novog tipa (znam da moze) ali treba li da se vrshi kakva prepravka oko kvakice i sajle za zatvaranje ako neko ima novi tip samare da uslika da vidim to !

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Nemaš nikakvih prepravki. :prvi Koliko je duža hauba - na staroj je ona plastika, tako da je ceo mehanizam na istom mestu.

zlatkodesign
Automobil: LADA Samara 1.3

Post by zlatkodesign »

Sutra slikam kako su kod mene uradjene kako ih vi zovete solje, meni vise odgovara termin zadnji kosevi, ali sve jedno, covek ih je uradio po PS-u dve godine nista nije ni pisnulo, slikam i kacim slike. Inace slazem se da je potrebno auto zastititi i iznutra, najbolja zastita je GARAZA, po mogucstvu sa grejanjem, i naravno provera onih gumenih kedera na petim ili trecim vratima, da se nekako i kroz taj deo ne sliva voda u kabinu. Muka mi je kad citam ove teme o varenju nasih lada zaista bih pozeleo svima neka bolja vremena i da svi imamo NOVE lajke, pa da se pored neke reke uz pivo i vino svadjamo da li su bolje kaline ili priore :) :) :mrgreen: :mrgreen:
Sledeci auto Priora coupe.

zlatko83vr

Post by zlatko83vr »

Planiram da sredim zadnje solje, korozija se siri, a ispod su i drzaci za plinsku bocu.
Koliko kosta ovaj zahvat?

Post Reply