Ne pokazuje tem. motora
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
Ne pokazuje tem. motora
Imam problem na mojoj Samari...
Kada je upalim, nece da pomeri onu kazaljku sto pokazuje tem. motora na instrument tabli. Logicno bi bilo da posle nekih 5-6 min rada pod sauhom dostigne radnu tem.(sto i uradi) ali kazaljka ostane u mestu ni da mrdne....
Jel zna neko u cemu je problem?
Kada je upalim, nece da pomeri onu kazaljku sto pokazuje tem. motora na instrument tabli. Logicno bi bilo da posle nekih 5-6 min rada pod sauhom dostigne radnu tem.(sto i uradi) ali kazaljka ostane u mestu ni da mrdne....
Jel zna neko u cemu je problem?
- darkmensale
- Automobil: Lada 2107
Na hladnjaku je termoprekidac za ventilator, a termodavac za instrument je na glavi motora, sa zadnje strane.
na hladnjaku je termo prekidac koji pali i gasi ventilator hladnjaka.
na glavi je termo davac koji daje signal za kazaljku temperature. kosta par stotina dinara i mozes sam da ga zamenis za 10min
- Automobil: Samara i Laguna
Probaj da skines kabel sa termodavaca i vidi da li ima promene kada ga spajas na masu. Ako skazaljka zalepi na maksimum instalacija i instrument su OK, a davac je crko. U suprotnom trazi kvar u instalaciji ili instrumentu u tabli.
Naravno mora biti dat kontakt kada eksperimentises...
Naravno mora biti dat kontakt kada eksperimentises...
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!
E ovako posto sam zamenio termoprekidac i nisam otklonio kvar. Poceo sam da trazim gde je problem na istalaciji, Ali ga nisam nasao.
I da se ne bih nervirao kupio sam satic koji pokazuje tem.motora(neki ruski) koji ima izvedene 4 zice (belu,belu-crnu,zelenu i narandzastu)
Da li neko zna koja zica cemu sluzi?! Ne bih eksperimentisao,jer ne bih hteo da napravim neki spoj ili nesto tome slicno.... Kako mi je rekao lik od koga sam kupio dve idu za osvetljenje a druge dve treba da pokazuju tem?!
I da se ne bih nervirao kupio sam satic koji pokazuje tem.motora(neki ruski) koji ima izvedene 4 zice (belu,belu-crnu,zelenu i narandzastu)
Da li neko zna koja zica cemu sluzi?! Ne bih eksperimentisao,jer ne bih hteo da napravim neki spoj ili nesto tome slicno.... Kako mi je rekao lik od koga sam kupio dve idu za osvetljenje a druge dve treba da pokazuju tem?!