Unutrašnji retrovizor

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

ZarkoIn
Automobil: Samara

Unutrašnji retrovizor

Post by ZarkoIn »

Otpao mi unutrašnji retrovizor! Skinem ostatke lepka sa stakla, sve očistim razredjivačem, kupim nov lepak i zalepim pločicu. Kada sam hteo da namestim retrovizor vidim da sam pločicu zalepio naopako! Budaletina!
Da li postoji neki način kako bih mogao da je odlepim ili šta predlažete da uradim? Samo bez pošalica, već su me moji kući dosta zezali...

vigmir

Post by vigmir »

Idi u najblizi Glass servis da ti oni skinu.Mozes lako da sj... soferku ako sam eksperimentises.Kad ti zalepi plocicu ,nemoj da kacis retrovizor barem nekoliko sati da ne bi opet otpalo.
Meni se tako slicno desilo. :D :D

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Možda da probaš sa acetonom jer sam ja sa njm skidao ostatke lepka kad mi je pao retrovizor.

Pera

Post by Pera »

Uzmes fen za kosu,polako zagrevas i mora da se odvoji.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

savke
Automobil: Samara i Laguna

Post by savke »

choksi wrote:Možda da probaš sa acetonom jer sam ja sa njm skidao ostatke lepka kad mi je pao retrovizor.
Aceton ume i da osteti staklo.....samo pazljivo sa njim!

ZarkoIn
Automobil: Samara

Post by ZarkoIn »

Problem rešen upaljačem!
Otišao kod majstora za stakla, a on uzeo upaljač i oko 1-2 minuta zagrevao pločicu i ona otpala. Posle očistio razredjivačem i sada sam je zalepio na pravu stranu! :D

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

E,ljudi,i meni je pao retrovizor.I ja odvijem onaj mali srafic,ali ne mogu da odvojim plocicu od retrovizora jer je zalepljena na njega!Kako da je odvojim?
Samo Samara Srbina Spasava

Goxxy

Post by Goxxy »

Pročitaj poruku iznad tvoje. Ili pročitaj sve što je napisano u ovoj temu.
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

Pera

Post by Pera »

Sa fenom se skida provereno

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Još jedan savet. Za lepljenje bisonom za retrovitore mora spoljna temperatura da bude preko 15 stepeni, a ja pošto sam lepio zimi koristio sam loctite 401 koji mi se čini bolje lepi (pridrži se minut dva i može da se kači retrovizor). Inače unutrašnji retrovizori najčešće padaju zato što se na njih okače dodatna-panorama ogledala, pa je naj pametnije da se onda izvadi originalno ogledalo iz kućišta da bi se rasteretio (biće lakši pa neće da pada).

Pera

Post by Pera »

Bilo koji super lepak u prodavnici odlicno radi posao,staklo se lepo ocisti,plocica osmirgla i nema da mrdne :)

NeMiLose

Post by NeMiLose »

Unutrašnji retrovizor pada jer je težak, a mala je površina koja naleže na staklo. Ja sam ga lepio više puta i onda sam digao ruke od toga. Ušrafio sam šparing u plafon, a drugi kraj spustio na staklo i u njega ušrafio retrovizor.

zlatkodesign
Automobil: LADA Samara 1.3

Post by zlatkodesign »

Zar niko nije probao ekserom...
Sledeci auto Priora coupe.

Pera

Post by Pera »

NeMiLose wrote:Unutrašnji retrovizor pada jer je težak, a mala je površina koja naleže na staklo. Ja sam ga lepio više puta i onda sam digao ruke od toga. Ušrafio sam šparing u plafon, a drugi kraj spustio na staklo i u njega ušrafio retrovizor.
Zalepi ovako kako sam napisao i nema da mrdne,ja kad sam svoj lepio nisam stigao da uzmem super lepak i zalepio sam obicnim silikonom i drzi vec 3 godine

NeMiLose

Post by NeMiLose »

Necu ja ovo moje da menjam. 10 godina me verno sluzi. Lepljeni retrovizor je najcesce padao kada ga udarim glavom, sto se desava relativno cesto kada sa suvozacevog sedista prelazim na vozacevo i obrnuto.

Post Reply