ZIKA

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Gago
Automobil: Samara 1.3s

ZIKA

Post by Gago »

Ugradio bih neki cd/mp3 player u auto i zanima me sta mislite koje zvucnike da stavim i kako da ih rasporedim,a da bude neki pristojan zvuk,ne mora da puca staklo:lol:
Izbor mi je smanjen jer imam one obicne tapacirunge pa tu ne moze zvucnik,a i plinsku bocu,pa ne moze da mi se zasece ona daska,da bih stavio zvucnike!! Ostaje mi izgleda samo ono mesto,tj dve resetke koje su predvidjene za zvucnike! Koji su zvucnici najbolji a da se mogu staviti na to mesto??? :?:

stara mo

Post by stara mo »

Gago,
ja sam svoje elipse na zadnjoj klupi ugradio pre ugradnje plina tako kad sam dosao u servis da ugradim tng, zbog dizanja boce , imao sam neprijatno iznenadjenje-zvucnici i polica napolje. Resio sam problem tako sto sam kupio ivericu (mali parcici maltene odpad od rezanja a toga ima tamo gde se iverica prodaje i reze) napravio zvucne kutije sirine takve da pokrivaju one vec postojece kocke na zadnjoj polici ,zatim sam kupio sundjer debljine 2cm i eko kozu i to sve lepo presvukao i utopio elipse u kutije. Ne da cuci nego je.... kevu a samim tim sto je zvucnik u kutiji (a ona je odozdo otvorena za otprilike velicinu samog zvucnika ) dobio sam jos lepsi bas. Visina kutija je ako se ne varam oko 10cm tek toliko da se odvoji elipsa od boce odnosno da magnet elipse dodje u ravan sa policom.Nije skupo pa ako si malo etuzijasta mozes da ovo odradis i da budes zadovoljan.Ne znam ni sam ja imam elipse stare oko 11 god (kupljene na ekskurziji u Grckoj eeeee maturanti... :D ) i alpinin cd. Mogu da kazem da je zvuk izuzetno cist a kad odvrnem bogme se tresu retrovizori :D
Сделано в СССР

stara mo

Post by stara mo »

A da isti sistem se da i primeniti za prednja vrata ako se ne varam Goxxy je radio tako nesto(sorry ako gresim) stim sto se tu ne prave kutije bukvalno vec neka vrsta prstenova. Za napred preporucujem neke od okruglih trosistemaca (mene vuku blalpunktovi trosistemci al ....kriza je nema se parinja), a pozadi elipse su maltene klasika.
Od playera imas od 5000 do 25000 dindzi pa biraj.
Сделано в СССР

Dimce
Automobil: Lada Samara

Post by Dimce »

Mozes da stavis elipse koje god na policu i ja sam se neprijatno iznenadio kad sam ostavio auto da mi ugrade plin polica viri jer smeta boca medjutim elipse kenwood 2x70 sam prebacio u zadnji deo police tako da sad ne smeta a napred u vratima imam 2 x sony 10cm 35w pored rucice za otvaranje prozora dole medjutim mora da se sece lim sa brusilicom pa ako hoces mozes i tako da sredis pioneer cd 4x50 i ekstra ne treba jace sve ukupno za oko 200 e mozes da stavis solidnu muziku
Kad drzis Cekic u rukama,sve ti nekako,lici na Ekser.

Gago

Post by Gago »

stara mo wrote:Gago,
ja sam svoje elipse na zadnjoj klupi ugradio pre ugradnje plina tako kad sam dosao u servis da ugradim tng, zbog dizanja boce , imao sam neprijatno iznenadjenje-zvucnici i polica napolje. Resio sam problem tako sto sam kupio ivericu (mali parcici maltene odpad od rezanja a toga ima tamo gde se iverica prodaje i reze) napravio zvucne kutije sirine takve da pokrivaju one vec postojece kocke na zadnjoj polici ,zatim sam kupio sundjer debljine 2cm i eko kozu i to sve lepo presvukao i utopio elipse u kutije. Ne da cuci nego je.... kevu a samim tim sto je zvucnik u kutiji (a ona je odozdo otvorena za otprilike velicinu samog zvucnika ) dobio sam jos lepsi bas. Visina kutija je ako se ne varam oko 10cm tek toliko da se odvoji elipsa od boce odnosno da magnet elipse dodje u ravan sa policom.Nije skupo pa ako si malo etuzijasta mozes da ovo odradis i da budes zadovoljan.Ne znam ni sam ja imam elipse stare oko 11 god (kupljene na ekskurziji u Grckoj eeeee maturanti... :D ) i alpinin cd. Mogu da kazem da je zvuk izuzetno cist a kad odvrnem bogme se tresu retrovizori :D
A brate jel bi mogao to nekako da slikas,da vidim kako si uradio,mislim da bi lakse tako skontao sa slike!!!?

stara mo

Post by stara mo »

Ovako to izgleda kad se uradi. A dole je moja Samara(stara mo)
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Jako je bitno otvoriti kutiju dole kako bi takozvani "blast" od basa mogao izaci.U suprotnom vremenom bi se kutija razdrndala a pitanje sta bi bilo i sa membranom zvucnika .Pozdrav :D Ako ima jos pitanja samo reci
Сделано в СССР

Kobac SPO

Post by Kobac SPO »

http://img212.imageshack.us/img212/2266/15220083ib8.jpg

http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=11 ... c&start=60

Ja sam ovo na svoju ruku odradio i mislim da je OK, mozda ti se i dopadne ideja... :twisted:

stara mo

Post by stara mo »

Hm... mesto za zvucnik je ekstra sto se pozicije tice ali mogucnost ugradnje je na toj poziciji do qrc-a. Takav problem imam i ja sa prednjim vratima(rucica prozora rucica vrata ....) a planiram da to drugacije odradim da pravim citav deo od laganog materijala u koji ce ici zvucnik, kada ne znam. Danas svaka bolje opremljena farbara ima poliesterski kit pa cu malo da se zezam sa tim.
E a tu sad cxuci zeka, jer kad sve to odradim pa makar i da stavim nove zabice za vrata sa tako ugradjenim zvucnicima (jos ako je zvucnik masivan) prva budala koja zalupi vratima ko kreten nafasovace mi citavu stranicu sa sve zvucnikom na glavu. :mrgreen: :twisted:
Sad dal da kidam zivce ili da srafim bukvalno ... :D
Сделано в СССР

dallape

Post by dallape »

Ja sam radio samo zadnju daskq, a napred cu na tabli staviti 2 visoka i to je to... ne treba ti nishta vishe (bar po meni) i jedan cd player (naravno)
Image
2x elipse (dim6x9)
1 woofer 12''
pojachalo sony XM-4040 400w
sony MEX-BT2500 cd player
slikacu kad je budem postavio da vidish kako "chuchi"
naravno treba ti pojachalo koje ce "gurati" woofer, i ono dodje na donju stranu daske

Gago

Post by Gago »

Da li bi neko ko ima vremena mogao na ovom sajtu da mi "sklopi kofiguraciju" za ziku u kolima,jer ja ne znam ni sta mi sve treba ni kako da uklopim?!?! Ponavljam da ne mora da bude nista specijalno,da razbija prozore,vec da bude pristojniji zvuk :D

http://ser.kkelectronics.com/
Samo Samara Srbina Spasava

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Do koliko para ?

Gago

Post by Gago »

Hmmmm,pa ako moze do 10000 din,a ako ne moze onda do 15000!!! Hvala ti brate sto se trudis da mi pomognes!!!! :wink:

Gago

Post by Gago »

E brate sad sam ja pogledao ovaj tvoj izbor i samo sam malo promenio,jer nemaju svi uredjaji da se kupe u Kraljevu odakle sam,pa evo liste,pa mi reci sta mislis o ovoj "konfiguraciji"

http://ser.kkelectronics.com/product_de ... d=09026222

http://ser.kkelectronics.com/product_de ... d=09012251

http://ser.kkelectronics.com/product_de ... d=09014725

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Nemoj da gledas ovo sto pise ispod proizvoda, NIJE TACNO, tj. bilo je nekad tacno, ali ne azuriraju to, vise puta sam se uverio, nego najbolje da odes da pogledas sta ima.

Ok ti je ova konfiguracija za te pare.

Ili pogledaj u Tehnomaniji, imaju on-line prodavnicu i salju na kucnu adresu.

Post Reply