Ne rade zadnja svetla

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Dimce
Automobil: Lada Samara

Ne rade zadnja svetla

Post by Dimce »

Posto svi mucimo muku sam istim stvarima ako ne svi onda vecina sigurno resenje je sledece u Auto startu u Zarkovu sam kupio samo ploce tj. stampana kola i sam zamenio po komadu je 350 din i obavezno namazati mascu za elektro delove da ne bi ponovo dolazilo do crkavanja stampanih kola lako i jednostavno lakse nego lemiti zar ne :)
Kad drzis Cekic u rukama,sve ti nekako,lici na Ekser.

dexter

Post by dexter »

Mamu im $%^&** pokvarenu! od kad prodaju samo ploce? pre nekoliko meseci kad sam ja trazio "ili komplet far ili nista!". hvala na informaciji.
asfalt, polje, reka, laz - svuda prolazi moj VAZ!

finaldesign

Post by finaldesign »

dexter wrote:Mamu im $%^&** pokvarenu! od kad prodaju samo ploce? pre nekoliko meseci kad sam ja trazio "ili komplet far ili nista!". hvala na informaciji.
tako je i kod nas u HR, ili cijelo komplet zadnje zvjetlo ili ništa...

Samar-Guja
Automobil: Lada Samara 1.3S

Re: Ne rade zadnja svetla

Post by Samar-Guja »

Dimce wrote:Posto svi mucimo muku sam istim stvarima ako ne svi onda vecina sigurno resenje je sledece u Auto startu u Zarkovu sam kupio samo ploce tj. stampana kola i sam zamenio po komadu je 350 din i obavezno namazati mascu za elektro delove da ne bi ponovo dolazilo do crkavanja stampanih kola lako i jednostavno lakse nego lemiti zar ne :)
E nisam se setio masti pa sam sva mesta na kojima dolazi do kontakta (sa sijalicom ili kablovima) naneo sloj kalaja (lemio) . Tako da nema problema . 8)
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)

vojislavbb

Post by vojislavbb »

Imao taj problem!

Kalaj će ti posle izvesnog vremena oksidirati,i pozeleneti,sem ako si zasilikonisao zadnje farove,jer dihtung nije nikakav pa curi u njih voda.Moj savet sto pre premazi kontakte koje si zalemio.

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

ma uzeti plocu 700 din.u auto ladi,i sijalice i onu plastiku.nece te vise od 1000 din sve izaci.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

savke
Automobil: Samara i Laguna

Post by savke »

Pitanje je kakvog su kvaliteta i nove....
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!

Dimce

Post by Dimce »

Mene za sada odlicno sluze ploce sva svetla rade i zadovoljan sam vreme ce pokazati a i da ne traju dugoopet 700 din par ploca i nije neka steta :D

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

imas ruske,ukrajinske,turske...uzeti ruske,ok,ja menjao,nikakvih problema nisam imao osim sijalice kad crkne.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

Kobac SPO

Post by Kobac SPO »

I mene pocelo to da zeza, krenem za Nis neki dan uvece i ukapiram da migavac, desni ne trepce no stop svetlo! Otvorio sam far, malo cackao i prorade zmigavac ali ne i stop :( Pod hitno menjam tek danas, sve neke obaveze, zato i dodjoh na forum.

Meni lici da je od sunca otisla ploca, tj. da se nekako sva razlepila :(

Kobac SPO

Post by Kobac SPO »

Dve ploce 700 dinara, sam sam zamenio oprao i sastavio i super radi :)

Dimce

Post by Dimce »

Danas sam se bas namucio vec par dana mi ne radi desni prednji migavac i nikako da nadjem vremena da ga popravim zamenim sijalicu nista proverim dal ima struje ima proverim masu ima i to a sta je bilo u pitanju sijalicno grlo i to sam nasao kod duleta u zarkovu ovo moje je toliko korozija pojela da nisam mogao da ga sredim samo je masa zardjala i to onako dubinski plus nista kao nov srecom pa sam nasao i sada radi :) pozz

VojaNS

Post by VojaNS »

Izvinjavam se što vadim temu iz naftalina.
Prvo pozdrav svima.
Posle 9 godina sam seo u tatin auto na kom sam naučio da vozim, i flešnula me nostalgija od 16 godina u nazad... :) Auto je u jako lošem stanju, ali neću sad dužiti...
Imam situaciju da treba dosta hitno da namestim osvetljenje pozadi na samari zbog nadolazećeg tehničkog pregleda, a folije farova su skroz propale. Za prvu pomoć sam se poigrao sa tečnim srebrom i parčićima bakarne folije, ali neće to dugo držati... Naravno i ona priča sa divljanjem voltmetra i paljenjem alternator lampice postoji... Vidim ovde se spominje neka firma UKR . U NS odakle sam našao sam firmu UKR - CAL KOMERC. Da li je to ta firma?

Hvala

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

trebalo bi da je to ... proveri samo ako si nasao preki tel. imenika da li jos uvek rade...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

gorstak

Post by gorstak »

i ja da odvadim temu iz naftalina.Corava mi lada na desnu stranu,tj kratko prednje i analogno zadnje.Osigurac na tabli nije,siajlice nisu,relej sam stavljao drugi ni tada ne rade..sta moze biti.Duga rade perfektno,ali zadnje desno (pozicija jok).Sta bi to moglo biti?
TNG?.....Aaaaa,plin,tj LPG!!! ....Ugradio!

Post Reply