Problem koji imam sa Sputnikom je sledeći: Ventilator kabine savršeno radi na poziciji 1 i 3, ali na poziciji 2 ni da bekne. Menjao sam prekidač ventilatora (prošli put kada me je tako zezalo, pre oko 5 godina bilo je do prekidača) međutim i dalje isto.
Šta može da bude u pitanju? Kablovi ili sam ventilator (u šta sumnjam)? Ili nešto što mi ne pada na pamet...?
pretpostavljam da je u pitanju elektromotor sa tri kalema. prekidac u tom slucaju pokrece prvi kalem za prvu brzinu, drugi za drugu... ako je crko kalem(namotaj) za drugu brzinu, logicno je da ne radi samo u drugoj
meni je samo u trecoj radio, ali ja ti mogu pomoci da resis problem. Kad hoces da duva polako vozi do 60km/h, ako hoces da se razduva predji 100km/h i ventilator ti nije ni potreban...sto da bezveze trosi struju..
Tacno tako...e i meni se desava isto ko sa Goxxyjevim Sputnjikom(hladjenje)ne radi na 2-ci....e sad kod grejanja.Ovako ide stos.Neposredno posle paljenja ubacim u polozaj 1 i na njemu radi dok vratim sauh,taman dok sidjem sa makadamskog puta na asfalt,onda prebacim u polozaj dva..e onda on krene..pa se zagrcne ..pa onda radi normalno dok ga ne iskljucim.Ako li ga u toku voznje iskljucim ,pa opet ukljucim na polozaj 2 uvek isto...madsasvim je meni dovoljno na 1-ci,delom zbog toga sto mi odgovara hladnije vreme...