Gubi snagu

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

ldjuras

Gubi snagu

Post by ldjuras »

Auto upali na zub "kao mina" bio hladan ili zagrejan i neko vreme radi ok, nakon nekog vremena pocinje da gubi snagu
, kada pocne da gubi snagu povucem malo sauh i onda sve proradi kako treba.Sa malo
izvucenim sauhom radi neko vreme kako treba pa onda opet pocne da pravi problem
da gubi snagu, onda sve iz pocetka, povucem jos malo sauh i opet nastavi da radi
kako treba sve do nekog momenta kada ni to vise ne pomaze i pocne da se gasi cim
dotaknes papucicu gasa.Kada se to desi stanem ugasim ga i ostavim jedno 5 minuta
i posle opet radi kako treba (sa spustenim sauhom do kraja) i onda opet u krug.
Juce mi je trokirao u pola preticanja nemozes ni napred ni nazad strasno.Pretpostavljam
da je do karbuatora, ali da li je samo prljav ili treba menjati i membrane.Ako je prljav da
li ce ga ocistiti samo pranje u benzinu ili mora u ultrazvucnu kadicu.Negde sam cuo
da se moze oprati u nitro razredjivacu ali kolega kaze da nije dobro reko je razlog ali
se nesecam koji.

P.S.Kada pocne da gubi snagu motor je zagrejan, to se desava u toku voznje

djape1977

Post by djape1977 »

a da nije komutator? oce da zeza kad se ugreje a kad se ohladi proradi
j***** auto bez kardana

ldjuras

Post by ldjuras »

Neznam mozda, menjan je komutator pre neko vreme ali to naravno neznaci nista,neki ruski.Ako je do njega da li bi sta uticalo to sto povlacim sauh, jer kada u pocetku pocne da gubi snagu povucem malo sauh i on tada neko vreme dobro radi.

savke
Automobil: Samara i Laguna

Post by savke »

Povlacenjem sauga smanjuje se protok vazduha, odnosno povecava se odnos vazduha i goriva u korist goriva. Znaci nekom logikom ne dobija dovoljno goriva odnosno ima previse vazduha. Ako je u pitanje benzin definitivno je nesto zapuseno (nivo goriva u kadici....ili....) ili mozda negde dobija fals vazduh kad se zagreje.....

Mozda ovo drugo pre ima smisla.....
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!

ldjuras

Post by ldjuras »

I meni se cini da je nesto do karburatora, ali reko da pitam jer sa samarom nemam nikakva iskustva.Nisam napomenuo da se to desava na benzinu jer gas jos uvek nema.

ldjuras

Post by ldjuras »

Da li ga valja prati u nitro razredjivacu, danas opet cujem da nije dobro jer se posle toga garez vise lepi na njega,nego mi kazu da ga potopim u sirce preko noci i da ce ono da ga ocisti.Da li da pokusavam ili da batalim kucnu varijantu pranja i odnesem ga da ga operu u ultrazvucnoj kadici.

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Ja uvek perem nitro razredjivacem.

xxx

Re: Gubi snagu

Post by xxx »

Tako se automobil ponasa kad je membrana pumpe za gorivo busna zagrevanjem siri rupu i smanjuje dotok goriva i motor gubi snagu ili se ugasi.
Kad se motor ugasi proveri dal pumpa baca gorivo ili poli pumpu vodom da je ohladis pa probaj da upalis ako upali zameni membrane i bice sve ok. Mogu biti i membrane na samom karburatoru ali manja je verovatnoca.

Samar-Guja
Automobil: Lada Samara 1.3S

Post by Samar-Guja »

I ja sam moj crni karb prao TriHlorEtilenom . (teshki ugljovodonik 10 puta jaci nego aceton , odmashcivach) . :mrgreen:
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)

ldjuras

Post by ldjuras »

Ima onda da ponovim ladu sa novim membranama za pumpu, neznam kada su menjane pa i ako su stare dobre nije bitno.Karburator ide na ciscenje u kadicu i tu cu zameniti sve membrane i dizne, pa ce valjda da proradi.
Kada sve to napravim javljam da li resen problem.

U svakom slucaju hvala na odgovorima.

Samar-Guja gde se moze naci TriHlorEtilenom, cuo sam za njega ali nisam mogao da ga nadjem.

savke

Post by savke »

Ovo postaje zanimljivo.

Gde ga nosis na pranje?
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!

samara1500

Post by samara1500 »

Ja karburator isperem gorivom (MB95) jednom u 2-3 god i nsta mu ne fali. Nije savrseno cist, ali mislim da to i nije neophodno, bitne su dizne i sito na ulazu. Sto se tice povlacenja fals vazduha, moram da priznam da sam dugo imao problem s time a onda neocekivano resio problem - novom zaptivkom osovinice servo uredjaja (ispred gl. kocionog cilindra) Vredi proveriti! (ne mora da se ispusta koc. tecnost)

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

U njemu je stalno gorivo, da ga to cisti, nikad se ne bi zaprljao.

savke

Post by savke »

Miljan wrote:U njemu je stalno gorivo, da ga to cisti, nikad se ne bi zaprljao.
:D

samara1500

Post by samara1500 »

:lol: :lol: :lol:

Jebem li ga, valjda se klin klinom izbija :shock:

Ok, ozbiljno... gorivo nije u krburatoru, nego struji kroz njega... i to pri temperaturi istog od oko 100c. :wink:

Post Reply