Unutrasnji retrovizor!!!!

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

najoB
Automobil: Lada NIVA

Unutrasnji retrovizor!!!!

Post by najoB »

...hmmm procesljah ovaj forum i izgleda da sam jedini "genije" kojem se ovo desilo ... ili je pak resenje problema mnoogo jednostavno pa su svi smatrali da nema potrebe objasnjavati.... elem... pre neki dan mi u toku voznje otpade unutrasnji retrovizor, onako iz cista mira (izgleda da sam ga mnogo ostro pogledao :lol: ) .... al' kazem ja nema veze zalepicu ga... medjutim onda skontam.. A SA CIME DA GA ZALEPIM :evil: jedan prijatelj mi predlozi onaj super lepak sto reklamiraju kao drzi coveka zalepljenog za plafon i on ga koristi i uvek ima tubu u kaseti !!!! i kaze odlican je (a zasto ce mu uvek tuba u kaseti i kako to : "ja ga uvek koristim" a ima samo jedan auto ) dakle ta varijanta otpadne u startu, onda dobijem jos jedan genijalan savet : "idi u Glass servis oni ce to da zalepe" i odem ja, al' onaj genije mi rece da nema teorije da on mesa taj njihov lepak samo za jedan moj retrovizor.... :-x :x
E sad sta ciniti, jel ima neko iskustva sa ovim naizgled smesnim problemom?????
Ma sta ce ti pumpa za benzin, to su izmislili privatnici da uzmu sirotinji pare! Prvi auti je nisu ni imali, nego su se napajali prirodnim padom , bash kao ti sad! :-)

outsider

Post by outsider »

bilo je price oko toga u nekoj temi. mislim da je neki silikon najbolje resenje tj. resenje koje je tada proglaseno najboljim.
A taj super lepak kosta do 5o din + postoje i jeftiniji=uzmi i probaj, ako drzi-drzi, ako padne-ko ga j*be, trazi drugo resenje :)
Kad Chuck Norris sece luk ne place on nego luk

Goxxy

Re: Unutrasnji retrovizor!!!!

Post by Goxxy »

najoB wrote:...al' onaj genije mi rece da nema teorije da on mesa taj njihov lepak samo za jedan moj retrovizor.... :-x :x
E sad sta ciniti, jel ima neko iskustva sa ovim naizgled smesnim problemom?????
Taj genije je stvarno genije kada je odbio mušteriju. Inače, tamo rade lepljenje unutrašnjeg retrovizora i nema nikakve priče o "mešanju" lepka - taj ti je rekao kao da se radi o količini od 100 i više kilograma, kao da ga meša u mešalici Boga ti!

Lepak je dvokomponentni i to koriste u Glass Servisu. Možda je nešto malo kvalitetniji od onoga što se može kupiti u prodavnicama ali ni to u prodavnicama nije za bacanje. Imaš one lošije sa nekom plavičastom tečnošću (koristio ali nije bog zna šta) a imaš i dvokomponentni lepak u vidu dva spojena šprica - to lepi k'o Bog, imaš sve preporuke za takav lepak.

Super lepak zaboravi. Dobro drži, ali malčice da zakačiš retrovizor i oprosti se od vetrobrana - odvaliće ti parče stakla samo tako.

Ps. Vidiš da nisi jedini kome se takav biser desio... ja sam tu muku mučio pre 4-5 godina i na kraju promenio vetrobransko staklo - odvalio parče stakla time što sam slučajno "zakačio" retrovizor ;)
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

vojvoda

Post by vojvoda »

ja sam moj lepio super lepkom i drzi otprilike oko 3 meseca i onda padne a imas da kupis drzac retrovizora sto se srafi na ona dva srafa od suncobrana. ovde kosta oko 650 dinara mozda ima negde jeftinije. slikacu taj deo interesantna stvar, ali meni je zao dati 650 dinara za parce lima.

stara mo

Post by stara mo »

Nikako super lepak jer sam kod ljudi vidjao koji su tako resavali problem da im je na mestu lepljenja prsla soferka.Kazu da super lepak "steze" mnogo staklo ukrti ga i ono pod vibracijom prsne. Brat bratu pre 10 godina se i meni to desilo a resio sam problem silikonom.Prvo sam doooobro ocistio staklo naneo sloj od oko 2-3 mm i utisnuo plocicu koja nosi retrovizor pritisnuo dobro da izadju eventualni mehurici .Nisam kacio retrovizor 10-ak dana i evo nakon montaze stoji.Mada savet je napred nalepis malu nalepnicu da koliko toliko spreci pregrevanje leti tog dela stakla :lol: :lol: :lol:
Izgleda sasavo al sa sada deluje
Сделано в СССР

najoB

Post by najoB »

Fala ljudi.... imam taj dvokonponentni lepak u spricu sto Goxxy pominje... samo nisam znao da moze to da zalepi :oops: pa cu sa njim danas da probam, silikonom sam vec pokusavao, al' ne ide...
Mada mi se mnogo vise svidja ta ideja sa drzacem, ajd postavi slike... mislim da to ne bi bilo komplikovano napraviti.... A superlepak nema shanse da cu da stavljam... naplasiste me sad sa pucanjem soferke... vec sam je jednom menjao ne bih to ponovo radio....
Ma sta ce ti pumpa za benzin, to su izmislili privatnici da uzmu sirotinji pare! Prvi auti je nisu ni imali, nego su se napajali prirodnim padom , bash kao ti sad! :-)

lengenda
Automobil: Dacia Sandero

Post by lengenda »

:D :D :D

E, onda smo moj cale i ja najveci biseri ovde po tom pitanju...

Caletu je to otpalo kad ga je potkacio rukom pre par godina i on je tih nekoliko godina vozio bez unutrasnjeg retrovizora i sta ga briga, a nijedan murkan to nije provalio, ko bi to primetio, a on se navikao...

Nego, ja dobih dozvolu i `ajde da ga zalepimo, znas kako je, i da nam nas majstor za Ruskinju neku tubu, velicine kao veca pasta za zube, kao neki silikonski lepak i tome slicno, nije mu trebalo...

Crno kao ugalj, mrvicu kao zrno graska sam stavio na plocicu i prilepio i drzao 15-ak sekundi, i dobro, neka prenoci... Ujutru natakosmo retrovizor i `ajde da istestiramo...cimnemo-nista. Cimnemo jace, nista, stoji kao magare... ja posteno nategnuh, kao deda za repu, nista, ni makac, kao zavareno!

Uzmem ja tubu da procitam kako se zove to cudo...ono ni 5, ni 6, nego silikonski lepak za lepljenje sofersajbne za karoseriju ili sta vec, extra kao neki kvalitet, Svabija, Engleska, truli Zapad svakako...

Bravo, majstore, retrovizorce lepis lepkom za soferku, kao da sam stvarno zamesao 100 kila lepka zbog jedne kapljice.

Tako da, ili manje gimnastike u Ruskinjama, ili lepak za soferku, nema nam druge... :D

zlatkodesign
Automobil: LADA Samara 1.3

Post by zlatkodesign »

Ako ti ni jedna od gore ponudjenih opcija ne pomogne, probaj sa onim jeftinim super lepkovima sa kioska, meni drzi ko zasrafljeno ali mozda je Goxxy u pravu meni se jos nije desilo da mi otkine staklo, sve je moguce.
Pozdrav Goxxyju i jedan savet da se ne bi otkinuo ponovo retrovizor - smanji konzumiranje dugonogih brineta i plavusa u samari.
Sledeci auto Priora coupe.

najoB

Post by najoB »

Pih nema vishe onog dvokomponentnog lepka.... :(
Nasao sam privremeno resenje zadenuo sam ga izmedju suncobrana (za divno cudo kad su podignuti ima taman toliko mesta da se zaglavi retrovizor... da znate ako nekom zatreba) a mora da stoji tu i dok ga ne zalepim jer sam na njega zalepio displej od parking senzora pa ne bi i njega da odlepljujem dok ovo ne reshim... al sve vishe kontam da napravim onaj drzac sto vojvoda pominje , imam predstavu kako bi on trebalo da izgleda, ali kad bi bila i slika.... :)

ladilak90

Post by ladilak90 »

Meni se to desilo pre vise od 12-13 god. Probao super lepkom ali drzi dan, dva pa otpadne.
Odem lepo kod staklorezca i on mi zalepi silikonskim lepkom i od tada da kucnem u drvo ne mrda.
Desilo mi se par puta da ga bas dobro zakacim.
Slobodno probaj silikonom.
Pitao Bog Muju
-Hoces li Mujo da budes lep ili glup?
-A Mujo mu odgovori lepota je prolazna.

Goxxy

Post by Goxxy »

zlatkodesign wrote:Pozdrav Goxxyju i jedan savet da se ne bi otkinuo ponovo retrovizor - smanji konzumiranje dugonogih brineta i plavusa u samari.
Hm... pročitao sam ženi tvoju poruku i obećala je da će češće da se farba :D
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

najoB

Post by najoB »

Vish' ti to... ko bi rekao... svaki dan se parkiram pored stakloresca (preko puta mog servisa) i genije ne kontam da, ko bi drugi mogao da zalepi neshto za staklo, ako ne staklorezac... ne mogu da verujem kakav pajser :evil: :evil: :evil:
Hvala ladilak imash pice kad se sretnemo... nije tvoja glava za dve noge.....

ladilak90

Post by ladilak90 »

Nema na cemu. Sto se tice pica to smo se dogovorili.
Samo neka tebi cvrsto stoji (retrovizor). ;)
Pitao Bog Muju
-Hoces li Mujo da budes lep ili glup?
-A Mujo mu odgovori lepota je prolazna.

miske

Post by miske »

Burazeru ja uzeo obican silikon providni i evo drzi kao malter vec 2 g. a sve sam zivo probao.

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

U svakoj malo bolje opremljenoj prodavnici auto delova i kozmetike, a i u boljim farbarama, moze da se kupi BISON set za lepljenje unutrasnjeg retrovizora.

Mala mrezica se zalepi na staklo, a na nju postolje retrovizora. Kada se osusi, stavi se retrovizor i to je to. Inace pri lepljenju, stopica se na samarinom retrovizoru skida. Drzi je jedan mali sraf. Lepak drzi dok se ne razbije ili promeni vetrobransko staklo.

Set je izmedju 400 ili 500 dinara, pakovanje je zelene boje.

Post Reply