Farovi za Ladu Samaru
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
-
Pomahnitali Rus
Farovi za Ladu Samaru
Nov sam na forumu, i na pocetku da pozdravim sve clanove i sve goste ovog sajta. Imam Samaru 1.3 i ako moze neko da mi da informacije o tome koliko ce me kostati da stavim jos jedan par manjih farova. Video sam na nekim Samarama to resenje; estetski ne izgleda lose a i dosta je korisno.
Betmen i Robin su vozili Samaru
- josif visarionovic
- Site Admin

Dobrodošao pomahnitali 
Ako misliš to što Josif priča - može se nabaviti maska, mada se meni to nikako nije dopadalo. Jednostavno, izgleda mi baš ružno... ali, ako baš hoćeš tako možeš naći tu drugu masku da ne bi slučajno sekao svoju bespotrebno i na nju da namontiraš farove.
Ali, ako želiš dvostruko korisnu stvar možeš namontirati podešavajuće maglenke, odnosno maglenke koje ćeš, ako bude potrebno, podići gore ili spustiti dole - da osvetljavaju bliže kolima ili dalje od kola, zavisno od potrebe.
Ako te tako nešto interesuje, moraćeš za kvalitetnije maglenke ili farove-maglenke (mala svetla koja u suštini služe kao far, ali izgleda kao maglenka - pričali smo o tome na forumu) od neke poznatije firme da izdvojiš ne manje od 3500 dinara. Ali, veurj mi, time ćeš biti sasvim zadovoljan.
Ako misliš to što Josif priča - može se nabaviti maska, mada se meni to nikako nije dopadalo. Jednostavno, izgleda mi baš ružno... ali, ako baš hoćeš tako možeš naći tu drugu masku da ne bi slučajno sekao svoju bespotrebno i na nju da namontiraš farove.
Ali, ako želiš dvostruko korisnu stvar možeš namontirati podešavajuće maglenke, odnosno maglenke koje ćeš, ako bude potrebno, podići gore ili spustiti dole - da osvetljavaju bliže kolima ili dalje od kola, zavisno od potrebe.
Ako te tako nešto interesuje, moraćeš za kvalitetnije maglenke ili farove-maglenke (mala svetla koja u suštini služe kao far, ali izgleda kao maglenka - pričali smo o tome na forumu) od neke poznatije firme da izdvojiš ne manje od 3500 dinara. Ali, veurj mi, time ćeš biti sasvim zadovoljan.
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]
- savke
- Automobil: Samara i Laguna
Meni se iskreno nesto i ne svidja ta varijanta prednje maske sa duplim farovima, ali to je ipak stvar ukusa.
Samara po meni ima jako lepo osvetljenje, tako da iz nekih prakticnih razloga jedino maglenke mogu biti korisne, i to sto blize asfaltu!
Pozdrav.
Samara po meni ima jako lepo osvetljenje, tako da iz nekih prakticnih razloga jedino maglenke mogu biti korisne, i to sto blize asfaltu!
Pozdrav.
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!
-
Pomahnitali Rus
Slazem se da ima dobre farove ali nekad mi ni to nije dovoljno. To sam primetio narocito kad je mokar kolovoz a nema ulicnog osvetljenja. Pri manjim brzinama to i nije problem ali pri vecim moze skupo da kosta. Video sam u reviji SATplus reklamu za "xenon" svetla. Navodno povecavaju za 300%
, a cena je tricavih 17.000 din. bez PDV. Isplati li se ili ne?
Betmen i Robin su vozili Samaru
U kakvom su ti stanju sočiva na farovima? Možda je u tome stvar, recimo ja sam promenio oba fara na mom Sputniku iz prostog razloga što sam jedan razbio a drugi onda iz estetskih i praktičnih razloga - razlika je neverovatna.
Ako su ti se sočiva istrošila, ili je far "požuteo", možda ti se više isplati da uzmeš oba nova fara i Osram Silver sijalice - osvetljenje će biti nemerljivo bolje u odnosu na sadašnje stanje.
A veruj mi... 17000 je ipak maaaaalčice previše, pa i za mene...
Ako su ti se sočiva istrošila, ili je far "požuteo", možda ti se više isplati da uzmeš oba nova fara i Osram Silver sijalice - osvetljenje će biti nemerljivo bolje u odnosu na sadašnje stanje.
A veruj mi... 17000 je ipak maaaaalčice previše, pa i za mene...
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]
- josif visarionovic
- Site Admin

Pocetkom proleca kupio sam nov desni far za samaru i prodavac mi rece da je ruski i ja pazarim,nisam ni obracao paznju ko je proizvodjac.Kada sam ga montirao i doslo vece da ga nastelujem tada sam video da je sranje od fara.Kratko svetlo je totalno lose nebaca ravnomerno svetlost vec neke dve svetlosne linije a dugo sija kao laser MA KATASTROFA KOLIKO JE OCAJNO zali boze pare.Muke su nestale kad sam juce kupio levi i desni far na otpadi skinut sa slovenke sociva su im glanc nova.Danas sam menjao oba fara i veceras dok sam se vozio svetla sijaju EKSTRA laksije receno odneumara vas u voznj po kisi a kamoli po su suvom.Izbegavajte Turske farove AYFAR jer su katastrofa koliko su losi.
- josif visarionovic
- Site Admin

Shvati me kako hoces ali od AYFAR-a bezi ko djavo od krsta ja sam barem imao to lose iskustvo.Ja sam prosle godine na bubanj potoku kupio belu plastiku za prednje migavce i super su,cena im je bila 150din/komad.Video sam skoro na bubanj potoku ayfarove farove za samaru sa po sa dva okrugla sociva u faru posbno je kratko i dugo svetlo idu sijalice H7 i H3 i prednje providne bele migavce nemogu da se setim cene dal 100 ili 120evra.Kad sam vide da je marka AYFAR cisto sumnjam da daju kvalitetan snop svetlosti.
J am stavio heline sijalice 90/100w i ubijaju kad upalim duga svetla pa nocu kad se mimoilazim sa nekim kretenom sto nece da iskljuci duga ja mu samo uupalim duga i on odmah vraca kratka a tu su u pomoc i maglejke topovi ako zatreba.Imam OSRAM SILVER STAR I COOL BLU ali nisam ihjos probao.Nemam isustva sa Philipsovim sijalicama pa neznam koje su bolje.