Motor i pumpa za pranje vetrobrana
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
Motor i pumpa za pranje vetrobrana
Gde moze da se nabavi ovaj motor za prednje i zadnje staklo?
Tačno - maksimum je jedna pumpica i tri elektroventila (za prednje, zadnje prskalice i za perače farova - retko koja je imala sva tri). Mnogo češći slučaj je da ima motorić i dva elektroventila.
Elem - kod mene je ovako, ovako je čini mi se na najvećem broju Samara koje sam video, dakle fabrički.

Šta ti je crklo? Ovo na drugoj ili na trećoj slici? Na drugoj je motor, a na trećoj dva elektroventila.
Elem - kod mene je ovako, ovako je čini mi se na najvećem broju Samara koje sam video, dakle fabrički.

Šta ti je crklo? Ovo na drugoj ili na trećoj slici? Na drugoj je motor, a na trećoj dva elektroventila.
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]
e takav od providne plastike i ja imam,pa sad pitam jer nema veze dal je motor crn ili od providne plastike i da li su elektroventili plasticni jer su kod mene limeni kao kod Goxxy a>U jednu prodavnicu sam nasao plastican motor a u drugu te elektroventile a kazem vam na moju Samaru to je izradjeno od lima jer je starije godiste ,pa pitam da uzimam to ili ne?
nema veze od kakave je plastike,razlika je u tome ,bar koliko pretpostavljam,sto je ovaj od providne plastike ruski i sto je fabricki ,a crni je verovatno nova verzija ili modifikacija...inace elektroventili nisu ni u jednom slucaju plasticni(plasticni su samo donji nastavci za crevo)...
sa druge strane,primecujem da se kod Goxxija razlikuje polozaj motorcica(kralju,gde si uspeo da ga stavis)...kod mene je on na onom plasticnom drzacu iza elektroventila...eh da,ono sto je samo ostalo da se uradi je sledece...ispod reeleja na osigurackoj tabli koji je zaduzen za taj elektromotoric,nema struje,tj +...pitanje je...kako ga dovesti(bez skidanja table),od npr mesta predvidjenog za relej podizaca stakala?
Neki predlog,mozda...
sa druge strane,primecujem da se kod Goxxija razlikuje polozaj motorcica(kralju,gde si uspeo da ga stavis)...kod mene je on na onom plasticnom drzacu iza elektroventila...eh da,ono sto je samo ostalo da se uradi je sledece...ispod reeleja na osigurackoj tabli koji je zaduzen za taj elektromotoric,nema struje,tj +...pitanje je...kako ga dovesti(bez skidanja table),od npr mesta predvidjenog za relej podizaca stakala?
Neki predlog,mozda...
TNG?.....Aaaaa,plin,tj LPG!!! ....Ugradio!
Ima vise vrsta tih motorcica u pravu si da postoje motorcici za novije modele samare ali razlika je u debljinu creva a ta tanja creva za taj novi tip (plasticnih) motora nema nigde.Inace nisi u pravu da su svi elektroventili limeni nasao sam i plasticne a skuplje pa je sad sve to pitanje srece dl je to kvalitetnije od ovih starihgorstak wrote:nema veze od kakave je plastike,razlika je u tome ,bar koliko pretpostavljam,sto je ovaj od providne plastike ruski i sto je fabricki ,a crni je verovatno nova verzija ili modifikacija...inace elektroventili nisu ni u jednom slucaju plasticni(plasticni su samo donji nastavci za crevo)...
[img]http://s10.rimg.info/6a9e91b8c91890eb51f1f9c549cf7b6d.gif[/img] [b][/b]
Kod mene postoji samo jedan motorčić (za šoferku) za zadnju i brisače nema motora a ne vidim ni crevca da su izvučena...
Nego, pri povlačenju ručice brisača, prvo mi zapišti 5-6 puta motor pa isprska 2 mlaza... Jel je to znak da motor umire?
P.S. Hvala Goxxy-u za slike, sada sam video da motorčić ima i postolje (moj je bio vezan žicom za plastiku od fara.. )
Moraću i tu plastiku za motor negde da pronađem..
Nego, pri povlačenju ručice brisača, prvo mi zapišti 5-6 puta motor pa isprska 2 mlaza... Jel je to znak da motor umire?
P.S. Hvala Goxxy-u za slike, sada sam video da motorčić ima i postolje (moj je bio vezan žicom za plastiku od fara.. )
Moraću i tu plastiku za motor negde da pronađem..

Napraviću ja od babe devojku!
Postoji li odvojeni sistem za zadnju prskalicu, jer meni rade samo prednje, a imam jedan motor sa jednim izlazom na koji su povezane prednje prskalice, dok je crevo za zadnju raskaceno. Nemam bocicu za tecnost nego onu bezveznu kesicu kao stojadin,koja mi procurela i ostetila alternator-pregoreo rotor. Planiram da je promenim i da osposobim ceo sistem.
Do sada sam stalno vodio borbu sa savijenim crevima,ventilima koji ne otvaraju i ostalo na staroj Samari,e na novoj vise necu
Resio sam to ovako,kupio sam u auto-disku posudu za pranje stakla novi tip (i stara na njoj je bila ista,ali je pukla),i dva ubodna motorcica (pumpe),od 11x serije.Time sam eliminisao one ventilcice i ceo plasticni nosac sto ih drzi,plus sa ventila prebacio na motore i sad bukvalno bije mlaz preko soferke
Jedino sam imao peh sa oba motorcica,jel su poceli da cure,pa sam uzeo zivu gumu i sve to lepo zadihtovao,tako da je moj savet ako neko uzima iste,da NIKAKO ne uzima ruske,nego od bilo kojeg drugog auta.
Ako nekog bude interesovalo slikacu.
Resio sam to ovako,kupio sam u auto-disku posudu za pranje stakla novi tip (i stara na njoj je bila ista,ali je pukla),i dva ubodna motorcica (pumpe),od 11x serije.Time sam eliminisao one ventilcice i ceo plasticni nosac sto ih drzi,plus sa ventila prebacio na motore i sad bukvalno bije mlaz preko soferke
Ako nekog bude interesovalo slikacu.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
Posuda je bila 800 din,ima mesto za jedan motorcic,i useceno mesto na koje se po potrebi dodaje drugi,motorcici su bili 500 din/kom,ali opet kazem ruski ne valjaju nista.Sustina je da ovako vise nemas onaj sistem sa ventilima koji malo po malo pa zeza.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.