Na putu kuci izgleda da mi je otkazala lamela. Kad stisnem kvacilo kao da korpa uopste ne odvaja, jako je tesko da se promeni brzina a da bi ubacio u prvu moram da ugasim motor. Naravno kada verglam (sa pritisnutim kvacilom auto krece unapred )
Sreca je sto sam ovo i donekle ocekivao tako da vec imam kupljen sachs set kvacila, ali je nesreca sto mi auto stvarno potreban sutra popodne.
Da li neko zna majstora koji radi nedeljom, a da je negde u krugu petlovo brdo, zarkovo, vidikovac banovo brdo? (posto sumnjam da mogu negde dalje da stignem sa ovakvom lamelom)
Ma raspala se lamela sigurno.Identicni simptomi su i meni bili pre 3 godine.Mogao sam da krenem samo ako ubacim u brzinu i onda startujem kola i pritom auto poskakuje ko zec dok ne krene.Kad mi je majstor pokazao staru lamelu nije imala ni jednog onog,da ga nazovem, federa.
vigmir wrote:Identicni simptomi su i meni bili pre 3 godine.Mogao sam da krenem samo ako ubacim u brzinu i onda startujem kola i pritom auto poskakuje ko zec dok ne krene.
Opisa ga u detalj. Sto je najgore pre 3000 mi je otisao druk lager i kada mi je majstor skidao lamelu gledao sam je i josh je imala one sare, maltene nova. U skorije vreme pocela je lajka da krci kada ubacujem u rikverc i tu sam se vec polako spremao da ce da padne zamena pa sam nabavio ceo set da ne razmisljam vishe o lameli neko duze vreme (ako je to ikako moguce) posto mi vec pun ***** i lamele i korpe i druk lagera
Niko nema ideju za majstora koji radi nedeljom?
Update situacije:
Okrenem tel coveka sto mi je djape dao, i vidim da se covek spremio da vodi zenu i decu negde (cak je i rekao ako ti je hitno dodji namesticemo). Nisam imao srca rekoh snaci cu se nekako, nije bas toliko za glavu da coveku rasturam porodicu
Sidjem do kola onako tugaljivo upalim...ubacim u prvu bukvalno jednim prstom..rikverc...isto..bez krcanja ili icega. Misleci da je skrivena kamera u pitanju ili da sam konacno odlepio sednem i provozam se krug i ide ok.
Jedino kada se daje jaci gas, npr uzbrdo pa u prvoj ide preko 4000 obrtaja onda se menjac opet opire pri promeni brzine, isto i iz druge u trecu.
Nisam neki vajni poznavalac ali kakve veze ima da li menjam brzine na 2500 ili 5000 obrtaja? Ili je neki drugi problem u pitanju?
lepo ti marko reče, lamela koja je za zamenu proklizava a ova tvoja kao da ne odvaja... tu ili je nešto do sajle, ili pedale kvačila, ili (manje verovatno ako ne stvara nikakvu buku) do druk lagera... Ako ti je sada pedala kvačila suviše niska (dosta ispod kočnice) trebaš je probati podići (podešavanje sa 2 šrafa na sajli kvačila - gornja strana menjača)
PS vigmirov slučaj nije baš tako čest, a da se to desilo kod tebe ne bi više mogao da odvojiš nikako..
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."
Zamenjena lamela za vikend.
Kad smo je skinuli 3 (kako da ih nazovem pera) na korpi su bila polomljena i otud cudno ponasanje (cas radi cas zapinje ko ludo).
Stavljen SACH set kvacila, jeste da je kostao ali brate sad nema tresenja cimanja, auto je startniji i prelazi brzina su mnogo tecniji.
Vredi...
Klasični problem sa Ladom koji sam i ja imao više puta pa sam morao da menjam celu korpu kvačila sa lamelom i to zato što mi je otišla neka karika.Kremem ja normalno ide i najednom mi stade auto bez ikakvog razloga.A bilo je da mi je lamela otišla pa mi je auto poskakivao samo tako.Kad mi je majstor pokazao kako lamela izgleda sve mi je bilo jasno,skroz je bila izlizana.
Marko wrote:Kad crkne lamela, onda proklizava, a kod tebe je problem sto ti kvacilo ne ODVAJA.
Da li je ovo pravilo? Mislim, uvek vazi? Moja, od veceras, ne sastavlja tj proklizava toliko da kad je ugasenu ubacim u brzinu i gurnem-ona ide kao da nije u brzini.
Ne mogu da je rasturam u sledecih desetak dana ali cu do data nabaviti delove. Da li da kupujem samo lamelu? Postoji li realna mogucnost da su korpa i lager OK? Kakva su vasa iskustva sa repariranjem lamela? Znam da je cale to radio za peticu ali smo je prodali pa ne znam koliko je presla ta lamela i kako se ponasala...
Moje iskustvo sa tim je da kada sam menjao samo korpu ili druk pokusavajuci da ustedim ubrzo je otislo nesto od tih delova koji nisu zamenjeni.
Trenutno imam Sachs set i za ovih 7500 se pokazao vrlo dobro, kada sam kupovao najjeftiniji set lada je tresla pri polasku iz prve odmah po namestanju lamele.
bem ga ni ruen nije losh evo kod mene je vec drugu god. i radi bez greske, a set je bio, ne secam se tacno cena, ali doobrano jeftiniji nego sash...
a da nitujesh druge obloge na lamelu ne savetujem nikako... jer ako je ta koju skidash dotrajala, dotrajale su verovatno i one oprugice na lameli, a njih nemash da kupish nove kvalitet obloga i nitni je jako diskutabilan... moj savet kupi novu vise se isplati, znas koja je muka skidati i vracati menjac....
P.S. probaj malo da popustish sajlu kvacila, mozda potraje josh tih desetak dana....
Ma sta ce ti pumpa za benzin, to su izmislili privatnici da uzmu sirotinji pare! Prvi auti je nisu ni imali, nego su se napajali prirodnim padom , bash kao ti sad! :-)