Skidanje glave motora, Lada 1.3

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Post Reply
nikola_ul

Skidanje glave motora, Lada 1.3

Post by nikola_ul »

Evo ovako, lada mi je jednom prilikom ostala bez ulja, i uvatio je drugi klip...zamenio sam lezajeve radilice ali nije do njih. u leru radi dobro ali kad se da gas pocne da lupa i izjeda lezaj..skinuo sam karter i primetio da ima lufta na drugom klipu i to mi se cini da je problem na spoju izmedju klipnjace i klipa pa se to prenosi dole na pesnicu ... auto se ne vozi, tata mi je poklonio, da radim sa njom sta hocu :) pa ja reko da probam da rastavim...odlucio sam da skidam glavu motora, skinuo sam karburator, usis,izduv, skinuo one inbus sarafe, e sad me interesuje , kako da skinem kais i mogu li kako da ostavim bregastu, da je ne skidam, da ne bih sjebao ventile...ja sam mislio da skinem onaj zupcanik i cini mi se da bih mogao da izvadim glavu...jos nisam nabavio moment za vracanje...ako moze sad mala pomoc...ovo mi je prvi put da radim,imam 17godina, ali nemam sta da izgubim..mogu samo ponesto da naucim :)

samara1500

Post by samara1500 »

Možeš da izgubiš jako mnogo vremena a na kraju ne uradiš ništa, ako ne valja leteći ležaj na jednom klipu a bilo je nedostatka ulja, ceo taj motor je za generalnu. Ja bi na tvom mestu potražio drugi, to ti je u principu najefektnije (i najjeftinije) rešenje problema.
:!:
Osim ako planiraš da se profesionalno baviš automehanikom, ne znam šta to možeš naučiti (odn. koji će ti moj to "znanje")?
:roll:
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."

nikola_ul

Post by nikola_ul »

pa to bi sigurno bilo najbolje...ja sam iz cg...ne znam koliko ovde kosta...gledao sam na internet u srbiji oko 100eura...ali vec kad sam rasklopio dosta valjalo bi pogledati , mozda se moze zamjeniti samo taj klip sa klipnjacom...

nikola_ul

Post by nikola_ul »

neko da odgovori na prvi post :!:

zoran86

Post by zoran86 »

Prwo bi trebao da se predstawis,bio bi red :
http://lada-klub.com/viewforum.php?f=2
:-x :-x :-x :-x
http://ba.warpfire.com/hangar/index http://img505.imageshack.us/i/mapsmed.gif/

Pera

Post by Pera »

Sto kaze zoran,od jednog predstavljanja ne bi te bolela glava.

Ne kapiram sta ti u stvari hoces da uradis sa tim motorom,da ga popravis,ili da ga rastavis da bi nesto "naucio"?
Ako si pitao kako se skida glava,nema tu neke filozofije,kais skidas tako sto otpustis spaner i svuces ga,a celu glavu tako sto otkacis usisnu,izduvnu granu,sva creva i spoljne i unutrasnje imbuse,ali mi i dalje pitanje nije bas najjasnije.

nikola_ul

Post by nikola_ul »

nzm sta nije jasno 0__o ... pitao sam moze li se skinuti glava, a da ne skidam bregastu kako ne bih rastimovao ventile ...

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Moze, samo skines zupcasti i to je to.

nikola_ul

Post by nikola_ul »

e to me je interesovalo...a sa ove druge strane , trebam li skidati paljenje ? p.s predstavio sam se, ako kome to nesto pomaze :)

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Ne moras da skidas razvodnik, samo otkaci konektor sa njega.

nikola_ul

Post by nikola_ul »

ok..hvala puno!

Pera

Post by Pera »

Pazi,ako ovakva pitanja postavljas,iskreno sam tesko da ces sta uraditi,najbolje uzmi i skini neko multimedijalno uputstvo,ima link u download sekciji,i sve ce ti se samo kasti :)

nikola_ul

Post by nikola_ul »

trazio sam, ali nisam uspeo da pronadjem to multimedijalno uputstvo...

dejo

Post by dejo »

Post Reply