Posle vožnje na TNG-VELIKI PROBLEM...
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
Posle vožnje na TNG-VELIKI PROBLEM...
Pročitah ceo forum vezan za lajku ali nigde ne naidjoh na problem sličan mom! A moj problem je sledeći: vozio sam( LS 1300 ) na plin (ceo rezervoar od 5o l) i kada sam prebacio na benzin, lajka je gubila na snazi tj., nije mogla da krene iz mesta?! U leru joj je motor radio kao sat ali čim ubacim u 1. i pustim kvačilo ona gubi snagu! Stisnuo sam gas do daske misleći da je dizna zapušena ali ništa! Produvao sam dizne i zamenio jednu membranu koja je bila lošija ali i dalje imam isti problem?! Samo da napomenem da pali ko " mina " ! šTA MOŽE PREDSTAVLJATI TOLIKI PROBLEM ? Unapred se zahvaljujem na odgovorima?
Re: Posle vožnje na TNG-VELIKI PROBLEM...
Objasni malo bolje sta se desilo kada si stisnuo pun gas,da li prima normalno ili ne?
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
Kao da preskače u jednom momentu a kad prođe taj deo radi pod punim gasom.
Najverovatnije da je karburator zapusen,ali ipak proveri stvari ovim redom:
1.Prvo benzinska pumpa,kraj creva koji ide u karburator ubaci u providnu flasu,verglaj i gledaj kako puni,treba da baca pravilne mlazeve i relativno brzo da napuni flasu.
2.Pogledaj nivo goriva u karburatoru,tj,da li je nastelovan plovak
3.Pogledaj da nije zapusena ajn-spric dizna
4.Naravno prekontrolisi i sve membrane,ne mora da pukne,moze da se ukruti i to je dovoljno da zeza
5.Dizne kazes da si gledao
6.Ako nista od ovoga ne pomogne,i dalje je zacepljen neki kanal u karburatoru i tu ti je po meni jedini lek ultrazvucna kada ili koriscenje neke blaze kiseline koja to moze ocistiti,gledao sam kako to rade u nekim karburator-servisima i imaju neku kiselinu koju koriste za to,i posle toga karburator bude bukvalno beo,ali ne znam kako se zove.
1.Prvo benzinska pumpa,kraj creva koji ide u karburator ubaci u providnu flasu,verglaj i gledaj kako puni,treba da baca pravilne mlazeve i relativno brzo da napuni flasu.
2.Pogledaj nivo goriva u karburatoru,tj,da li je nastelovan plovak
3.Pogledaj da nije zapusena ajn-spric dizna
4.Naravno prekontrolisi i sve membrane,ne mora da pukne,moze da se ukruti i to je dovoljno da zeza
5.Dizne kazes da si gledao
6.Ako nista od ovoga ne pomogne,i dalje je zacepljen neki kanal u karburatoru i tu ti je po meni jedini lek ultrazvucna kada ili koriscenje neke blaze kiseline koja to moze ocistiti,gledao sam kako to rade u nekim karburator-servisima i imaju neku kiselinu koju koriste za to,i posle toga karburator bude bukvalno beo,ali ne znam kako se zove.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
Hvala prijatelju na odgovoru!
Izvinjavam se što ranije nisam odgovorio kako sam rešio problem. Naime, u pitanju je bila pumpa za gorivo!!! Totalno je zarđala zbog tako dobrog goriva a i opruga u njoj što vraća onaj tzv. ČEKIĆ je pukla i čim sam je skinu ( pumpu) deo te odlomljene opruge je otpao! U svakom slučaju hvala na pomoći!