Prednje vesanje
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
Prednje vesanje
E ovako! Juce sam u servisu menjao solje amortizera (Nosace),nove spone i uradjena optika i dobijena garancija na 20k kazu sad ti sve ispravno oko upravljaca, ali i dalje prilikom skretanja ili voznji po neravnom putu cuje se lupanje u predelu solja (nosaca)! E sad posto sam sve izmenjao do cega bi to moglo biti? Dali je moguce da su opruge oslabilie pa da one lupaju?
- BokeYGTi
- Automobil: Lada 112 1.6 16v
Re: Prednje vesanje
ako se to lupanje prenosi na volan, i tom prilikom volan trese, onda je letva u pitanju.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
Lupanje se ne prenosi na volan i volan ne trese,vec se lupanje javlja samo pri skretanju i pri voznji po neravnom!BokeYGTi wrote:ako se to lupanje prenosi na volan, i tom prilikom volan trese, onda je letva u pitanju.
Uhvati letvu na mestu gde se srafe spone za letvu i mrdaj gore-dole,i ako ima lufta to je to.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
- elektronicar
- Automobil: 2108 + 21093 +2109
Mogao bi da bude i unutarnji homokineticki zglob. On se oseti samo kad se amortizer izduzi pa poluosovina dodje u nekakav polozaj da se cuje udarac u unutarnjrm homokinetickom zglobu. Pokusaj da podignes auto na cigle (dizalicu u nekom autoservisu ako imas mogucnosti) tako da prednji tockovi vise i da mozes da vozis u mestu. Pri takvoj voznji u mestu okreci volan i prati dal se cuje nesto.ilija90 wrote: Lupanje se ne prenosi na volan i volan ne trese,vec se lupanje javlja samo pri skretanju i pri voznji po neravnom!
Mada tesko je ovako proceniti na osnovu tvojih simptoma, zaista moze biti svasta al nije na odmet da probas sa voznjom u mestu da vidis dal se nesto slicno cuje pa ces lako naci nekog da se zavuce ispod auta i da nadje odakle se stvara zvuk.
Danas sam malo gledao i kada se tocak rukom pomera levo-desno cuje se isto lupanje i vidi se kako se prelama amortizer tacno ispod one zastitne gume znaci ima lufta na ovom mestu kao na slici! A letvu sam gleda ima vrlo malo lufta!
zanima me samo kada se kupi novi amortizer dali se dobije komplet ceo taj stub kao sto je na slici?

zanima me samo kada se kupi novi amortizer dali se dobije komplet ceo taj stub kao sto je na slici?

Moze da se uzme i ceo,a moze i samo ulozak.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
- zlatkodesign
- Automobil: LADA Samara 1.3
Moze da bude i letva slazem se, sto se tice uloska ja sam kupio MasterSport prednje amortizere i dobio sam i te uloske, evo slika.
Pogledaj da li imas luft na gumama na stabilizatoru.
Pogledaj da li imas luft na gumama na stabilizatoru.
Sledeci auto Priora coupe.
te solje sa prve slike sam promenuo i one su nove,znaci kad kupim ove amortizere kao sa slike oni se ubaciju tamo u stub?
- zlatkodesign
Ne znam, meni ce to majstor da namesta, inace te solje-pogace sta li su idu posebno, inace u LE sam ih platio 1300din.kom. a amortizere 2100din. kom. Trebam jos da kupim i spone i lagere i sve to nosim na zamenu, nadam se da ce posle toga voznja biti mnogo prijatnija i uz minimum zvukova. 
Danas malo razgledao i vidim da je prosli vlasnik zavario onaj metalni poklopac sto pokriva onu maticu koja drzi ulozak u stubu,zanima me dali postoje razlike tu?
Koliko sam gledao imam ono tehnicko upuctvo za remont vaz 2109na ruskom,tamo se vidi da se taj poklopac ne zavija na stub nego se samo navuce a ispod njega se nalazi matica koja drzi ulozak i zavija se na navoj koji je na unutrasnjoj strani stuba,e sad dali je moguce da je na 2108 taj navoj spolja tako da se matica samo zavije i da ona drzi ulozak u stubu a da nema tog poklopca,predpostavljam da ako nema tog poklopca na 2108 i da je navoj spolja verovatno je prosli vlasnik s----o navoj pa je morao da zavari maticu za stub!
Koliko sam gledao imam ono tehnicko upuctvo za remont vaz 2109na ruskom,tamo se vidi da se taj poklopac ne zavija na stub nego se samo navuce a ispod njega se nalazi matica koja drzi ulozak i zavija se na navoj koji je na unutrasnjoj strani stuba,e sad dali je moguce da je na 2108 taj navoj spolja tako da se matica samo zavije i da ona drzi ulozak u stubu a da nema tog poklopca,predpostavljam da ako nema tog poklopca na 2108 i da je navoj spolja verovatno je prosli vlasnik s----o navoj pa je morao da zavari maticu za stub!
Amortizeri su isti i na 2108 i na 2109, matica i gumena obloga drze amortizer stabilnim u telu amortizera a poklopac je tu samo kao jedan vid zastite od prljavstine ako se dobro secam, a razlog varenja teog poklopca verovatno zna samo predhodni vlasnik
Prethodni vlasnik radi sa caletom tako da ce da ga priupitamoxxx wrote:Amortizeri su isti i na 2108 i na 2109, matica i gumena obloga drze amortizer stabilnim u telu amortizera a poklopac je tu samo kao jedan vid zastite od prljavstine ako se dobro secam, a razlog varenja teog poklopca verovatno zna samo predhodni vlasnik
- zlatkodesign
To varenje i krpljenje je najveci problem kod polovnih lada, ljudi se prema njima odnose ko prema zapreznim kolima, zbog toga sam ja mnogo puta na forumu bio protiv sistema uradi sam. Slike koje sam postavio su pre montaze tako sam sve dobio u kutijama, sta gde ide i cemu sluzi ne zanam tacno, kada mi majstor to sve namontira ponovo kacim slike.
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Taj prethodni vlasnik redovno pocesuje ovaj sajt pa je resio da sam napravi neshto !!!!
http://thereifixedit.failblog.org/
http://thereifixedit.failblog.org/
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)