Povezivanje cd playera u samaru 1300

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Post Reply
DjNarator
Automobil: Samara

Povezivanje cd playera u samaru 1300

Post by DjNarator »

Prvo pozdrav svim clanovima foruma,ja sam nov ovde pa mi nemojte zameriti ako sam trebao post negde drugde da okacim :) Imam problem dobio sam neki cd player oznake ,,Blaupunkt-werke GMBH " u nastavku jos pise Alfa 937 HIGH made in Portugal... e sad ne znam kako da ga povezem u moju lajku, imam neki radio jos od pre hrista u nju ,, EI " i sad ne znam da li mogu da ubacim ovaj player umesto tog radia ? Bune me 20 zica koje izlaze iz owog novog playera, sta cu sa njima ? :) http://www.google.rs/imgres?q=Blaupunkt ... 29,r:4,s:0 ovako izgleda on....

a ovo me buni :) http://errorbits.net/gallery/images/172 ... 486224.jpg

hvala svima unapred

djape1977

Re: Povezivanje cd playera u samaru 1300

Post by djape1977 »

gornji konektor je napajanje, donji su zvucnici, 4 komada

ako nisi siguran 100% bolje plati nekom elektricaru 500din da ti to poveze. ako brljas sam najmanje sto se moze desiti je da spalis radio a najgore da spalis auto
j***** auto bez kardana

ilija90

Post by ilija90 »

elektronicar
Automobil: 2108 + 21093 +2109

Post by elektronicar »

treci; tj donji konektor zanemari {zuto\zeleno\plavo} jer se na taj konektor povezuju komande za radioaparat koji su kod te Alfe ugradjene i na volanu.
Najverovatnije da je rec o namenskom radioaparatu za neki tip vozila marke Alfa-Romeo i da ce ti se kad spojis zice radio aparata pojaviti potreba da ukucas kod radioaparata (CODE).
Radio kod ukucavas slicno slovima na mobilnom telefonu kad pises SMS poruku; tj. npr. za CODE 5374 treba 5 puta stisnuti dugme za memoriju 1 na radiju, pa zatim 3 puta dugme za memoriju 2, pa 7 puta za memoriju 3, pa 4 puta za memoriju 4. Posle ukucavanja tacnog koda mislim da treba pritisnuti strelicu na gore na desnoj grupi tastera al to vec nisam siguran.

Ono sto ce te najverovatnije zbuniti je kako da dodjes do koda ako ga nisi vec dobio od prethodnog vlasnika ? Najjednostavnije je da odes do ovlastenog Alfinog servisa gde ce ti iskopirati licnu kartu i saobracajnu??? (to traze za Alfina vozila) i poslati zahtev za radio kod na njihov server. Ako nije raspisana poternica za tim vozilom; odnosno radio aparatom stici ce ti informacija o tvom radiokodu.
PS. prethodno se raspitaj koliko bi to kostalo da ti daju radio kod. Neki servisi to ne naplacuju al opet bolje proveriti nego kasnije biti zatecen situacijom.

DjNarator

Post by DjNarator »

hvala svima a pogotovo tebi elektricar dosta si mi je pomoglo....povezao sam sve malopre ali sad mi se javlja to sto si ti reko za cod ali ne pise obicno cod vec ,,canchek " ili tako nesto :) da li je to to ? I da li mogu da dobijem nekako taj cod ili sta vec a da ne lutam od servisa do servisa ? hvala puno jos jednom...

elektronicar

Post by elektronicar »

ne mogu ti pomoci ako trazi CANCHEK tj, radio pokusava da uspostavi komunikaciju preko CAN mreze sa ostalim kompjuterima u vozilu i da dobije CODE da je sve OK i da dozvoli palenje.
Neki radioaparati kodiraju se test aparatima proizvodjaca vozila (ovde Alfe) tako da kad kod kljucem das kontakt onda sigurnosni sistem posalje svim ostalim kompjuterima signal da je kod ispravan i da dozvoli normalan rad.
Izgleda da je taj radio moguce koristiti samo na Alfinim vozilima. Za CAN komunikaciju koriste se dve medjusobno upletene zice najverovatnije na tom zuto\zeleno\plavom konektoru. :(

Samar-Guja
Automobil: Lada Samara 1.3S

Post by Samar-Guja »

Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)

DjNarator

Post by DjNarator »

elektronicar wrote:ne mogu ti pomoci ako trazi CANCHEK tj, radio pokusava da uspostavi komunikaciju preko CAN mreze sa ostalim kompjuterima u vozilu i da dobije CODE da je sve OK i da dozvoli palenje.
Neki radioaparati kodiraju se test aparatima proizvodjaca vozila (ovde Alfe) tako da kad kod kljucem das kontakt onda sigurnosni sistem posalje svim ostalim kompjuterima signal da je kod ispravan i da dozvoli normalan rad.
Izgleda da je taj radio moguce koristiti samo na Alfinim vozilima. Za CAN komunikaciju koriste se dve medjusobno upletene zice najverovatnije na tom zuto\zeleno\plavom konektoru. :(

Znaci nista ne moze da mi pomogne :( zao mi da vratim cd player mnogo je dobar... :( Ni cd playeri nisu kao nekad da mozes samo da gurnes i cepas.... :shoot :evil:

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

Kada mi je elktricar ugradio cd player on mi je iskljucio ( ne znam kako ) ono za upaljac. Da li je on to iskljucio iz nekih sigurnosnih razloga jer se greje posto sam palnirao da isprobam neku navigaciju na telefonu ali mi je za to potrebno stalno punjenje... Ja se nadam da mogu da koristim istovremeno u cd player i da punim telefon, pa me cisto zanima da li mozda moze da dodje do nekih komplikacija ?
Samo Samara Srbina Spasava

elektronicar

Post by elektronicar »

reklamiraj to tom elektricaru koji ti je ugradjivao cd, kazi da ti je potrebna uticnica za ponjac mobilnog; inace nama tu nikakvih problema, kod mene sve radi istovremeno bez problema. Mada moguce je i da imas problem na tabli releja i osiguraca pa da se izgubio spoj prema upaljacu, a mozda ti je samo izgoreo osigurac, kod mene na tom mestu stoji osigurac 20A, a moguce je da ti je taj elektricar samo zaboravio da ukljuci konektor pri sklapanju plastika ...

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

Ma on je nesto otkacio, pitao kao da li pusim u kolima, ja rekao ne i nesto je otkacio tu kod cd playera. Bilo je to pre mozda 3 godine, rekao bih mu da ostavi da sam znao da ce mi trebati ...
Samo Samara Srbina Spasava

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Pitanjce, koliki mora da bude osigurač na koji se povezuje cd mp3 player?
Imam neki koji sam pokušao da povežem ali uvek pregoreva osigurač, a sa običnim radiom radi. Da li je možda crko ovaj mp3 ili mu je potrebna dosta veća struja?

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

choksi a da mozda negresis u povezivanju. Koliki ce biti osigurac zavisi uvek od potrosaca, a koju jacinu osiguraca tebi izgori. Ako izgori osigurac i od 6A tu nesto nije uredu.

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Ma imaju euro džek kačenje oba, međutim ovaj koji izbacuje (panasonic) ima svoj neki specijalni konektor (16 pinova) koji sam kupio na buvljaku i sad nisam siguran da li je do njega, da li je cd crko ili nešto treće. Inače pregoreva mi najmanji osigurač (mislim od 6a) čim pokušam da upalim, a ne isplati mi se da nosim kod majstora jer se bojim da će mi uzeti više nego što vredi.

Samar-Guja
Automobil: Lada Samara 1.3S

Post by Samar-Guja »

16 pinova evo probaj da ispitas jel ovako sa slike da slucajno nesto nije povezano kako ne treba ! http://www.tehnomagazin.com/Auto-radio- ... nector.htm
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)

Post Reply