Samara - štelovanje karburatora (visina plovka)?

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Post Reply
p0peye

Samara - štelovanje karburatora (visina plovka)?

Post by p0peye »

Zdravo svima,

Na koliko se mm šteluju plovci na Samari?

koga ne mrzi da čita:

komšija par dana muku muči sa Samarom - sam je menjao membrabe na uređaju za plin i sada ne može da upali auto.
Karburator je "sređivao" ranije i - kaže nije znao kako da ušteluje plovak, pa mu sada preliva i ne može da pali/vozi na benzin.

Jbg - od kada je zamenio membrane na rasplinjaču - sada ne može ni na gas da vozi.

Proveo sam sat vremena na parkingu sa njim, rasklopili ponovo rasplinjač, proverili membrane, sklopili, upalili auto na plin, radio 10sek, ugasio se i više nije mogao da upali. Sastavio par puta i ugasio se.
Sipao benzin u karb, pali i radi dok to ne potroši, pa se ponovo ugasi pa u krug. Morao sam da odem, ali vidim da je auto parkiran na istom mestu.
Čovek je haus majstor pa mu auto treba zbog prevoza alata, a baš taj dan je krenuo na neku sahranu... :(

Da ne ulazimo u to kakav je majstor, ja mu preporučih da ode do Žareta (bivši manik auto) da mu pogleda auto, ali sada ne može da mrdne.

Reče mi da ga pitam na koliko se šteluje plovak karburatora (3-4-5mm), ali nisam mogao da dobijem Žareta - jbg - u njegovom bunkeru najčešće nema signala - pa rek'o da pitam ovde...

Iskreno - ne znam kako se šteluje karb na Samari, da li je uopšte pitanje dobro postavljeno - ali ja prenesoh kako je on pitao mene, pa ako neko razume pitanje - hvala na odgovoru. :)
pozz, p0peye
Lada 110 1.5 8V, '03 sequent plin

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Re: Samara - štelovanje karburatora (visina plovka)?

Post by jeronimo »

crni popeye, sto cakas kad nisi siguran kako ide, jel na foru onog..."nisam ginekolog ali mogu da pogledam"... :D
http://www.autoprospect.ru/vaz/2109-sam ... amere.html
evo ti pa udri.... ;) i uzmi malo spanaca.... :mrgreen:
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Za štelovanje plina imaš na cbc forumu uputstvo.

p0peye

Post by p0peye »

Fala kolege, fala, preneću komši - nisam bio od prošlog ponedeljka u BG, pa nisam siguran da li je rešio problem...

Fala u svakom slučaju...
pozz, p0peye
Lada 110 1.5 8V, '03 sequent plin

Post Reply