Pozdrav svima na forumu
Da imam malo kinte,stavio bi u Ladu 10 kg TNT i potpalio,ali ......
Lada iznenada krene da seca(ne moze uopste da primi gas) na plinu i stane-nema sanse vise da upalim na gas
Tad prebacim na benzin i teram-i na benzinu kao malo trzne,ali ide ko zmaj
Majstor mi naso da je lose vakum crevo serva(vuce fals) isto sam zamenio
Auto sad bolje ide,al opet mi se javlja secanje i zastoj-ne moze uopste da upali i ne prima gas
Menjano-komutator(vise komada),kablovi,svecice(ngk),razvodna kapa
Imam i drugi razvodnik paljenja,al majstor kaze da sigurno nije do toga
Merena kompresija 12 bara na svim cilindrima,ne trosi kap ulja
Treci klip kad se skida kabli nije menjao rad motor(kao da ne radi taj klip)-majstor kaze da je to bilo zbog fals vazduha
Svaka ideja dobro dosla
Samara seca na plinu-gasi se kad se zagreje
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
Re: Samara seca na plinu-gasi se kad se zagreje
Pa ako ide na benzin, a na plin ne znaci da je do plina. Je l' ciscen filter plina i u kakvom je stanju isparivac? Mozda bi i smesa mogla da se podesi, to dosta zeza kod plina...
Samo Samara Srbina Spasava
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
vidi vakum od plina, crevo, diznu u grani, meni je to bilo pa je trzao, idi na pretragu na forumu, vec se pricalo o tome
Filter menjan,lovato isparivac preso 14 000 km 4 godina,sad mozda su i membrane,al malo preso
Taj vakum od isparivaca nisam gledo,provericu ga
Krenem primera 6 km,ide super(na plin) ,stanem i vise nema sanse da upali na plin(ne uvek kako mu se cefne)
Stanem isped prelaza,on pocne da trokira i ugasi se-i ne pali se vise na plin,samo na benzin,kad verglam samo zatrese motor
Na leru mi oduvek lose radi,ali u voznji motor lepo radi
Taj vakum od isparivaca nisam gledo,provericu ga
Krenem primera 6 km,ide super(na plin) ,stanem i vise nema sanse da upali na plin(ne uvek kako mu se cefne)
Stanem isped prelaza,on pocne da trokira i ugasi se-i ne pali se vise na plin,samo na benzin,kad verglam samo zatrese motor
Na leru mi oduvek lose radi,ali u voznji motor lepo radi
U sustini se to i meni desavalo. Membrane ti nisu sugurno, malo si presao... Kad je vruc nema sanse da upali na plin, a kad je hladan pali dobro. Meni su to delimicno sredili tako sto su suzili usis vazduha, kao previse je vazuha vukao... Probaj dok motor radi u leru na plin sakom zatvoris polovinu usisa vazduha, meni je tad motor oziveo, bas su mu se pojacali obrtaji .... Oblezen je usis crvenom elipsom :

Samo Samara Srbina Spasava
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Vidi ti da ti ne ledi plin posto se tebi to pocne desavati posle nekoliko minuta
I meni palo na pamet, da nije malo antifriza.aleko-2141 wrote:Vidi ti da ti ne ledi plin posto se tebi to pocne desavati posle nekoliko minuta
I ako može neko predstavljanje.
- BokeYGTi
- Automobil: Lada 112 1.6 16v
i meni je odmah palo na pamet da ledi plin u isparivacu. rashladna tecnost u posudi treba da je uvek napunjena do vrha. ako je to ok, onda pokusaj sto su drugi vec rekli.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.