Zaglavio saug na karburatoru

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Post Reply
salekanja
Automobil: lada samara 1500l

Zaglavio saug na karburatoru

Post by salekanja »

Imam problem zaglavio mi je saug, ne reaguje uopste sajla povuče onaj deo pored karburatora al se ništa ne dešava, klapna u karburatoru se ne pomera,i nema saug kad je ladno dok ne zagreje ne smem da pustim gas ugasi se(auto ide na tng).Da li tu može nešto jednostavno da se otkloni kvar, ili da ga nosim u karburator servis ionako je zreo za opravku pošto na benzin loše radi .
Imali neko preporuku za dobar karburator servis na potezu između Beograda i Novog Sada.

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Re: Zaglavio saug na karburatoru

Post by aleko-2141 »

da ti buzir nije otisao pa nece da vrati

dejca
Automobil: Nekad lada 2107.

Post by dejca »

A jesi probao ručno da ga gurneš da vidiš dali radi.

milos026sd
Automobil: Lada Samara 1500 '91

Post by milos026sd »

Uzmi tj leptiric rasklimaj rucno i podmazi, i trebalo bi da radi

elektronicar
Automobil: 2108 + 21093 +2109

Post by elektronicar »

ma odsrafio ti se centralni sraf sto drzi krivuljar sauga pa se ne zakrece osovinica a samim tim ni leptir. Kad pratis sajlu ti vidis samo krivuljar gde se zakrece, a s obzirom da je centralni sraf popusten i sam krivuljar se klati. I najverovatnije ti je ispala i mala kuglica ispod krivuljara koja nije neophodna ali sluzi da pridrzava krivuljar u krajnjim polozajima tek toliko da se krivuljar sam od sebe ne bi pomerao i tako proizvoljno varirao sauh u slucaju da ti je raskacena sajla sauha.
Osim da proveris pritegnutost tog centralnog srafa, proveri i da ti ta mala kuglica nije potpala negde pa da pravi probleme.

salekanja
Automobil: lada samara 1500l

Post by salekanja »

Jeste cenntralni šraf je popustio izgleda kao da radi kad se vuče saug al ustvari se odaljio od one male polugice leptira i zato nije mogao da je povuče, sad sam ga pritegao i vratio tu polugicu u krivuljar, i sve funkcioniše.
Hvala Vam puno na savetu. Ja sam već video najgori scenario da se karburator raspao, a ono sitnica.

Post Reply