Dim na liberauhu lada samara
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
Dim na liberauhu lada samara
Pozdrav. Vozim ladu Samaru 1,3. Od nedavno mi se pojavio dim na crevu Liberauhu koje je izbačeno. Ulje je menjano pre 700km. Svećice suve. Ne diže temperaturu. Iz auspuha čist dim. Inače karike ležaji i ventili sve odrajeno pre 10000km. Šta može da bude to?
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Re: Dim na liberauhu lada samara
Da nije to para od lošeg ulja
Ne znam. Drug mi dao neko njegovo, što sipa u wv polo.15 40 mineralno
Ja rekoh da nije pustio vodu možda....da meša ulje i vodu ali na merač ne vidim da je povišen nivo
Kako se ponasa kad stavis prst na crevo, dali brzo nabije pritisak?
Ne Znam. Nisam probao to.al s obzirom koja količina dima ide mislim da pod pritiskom izlazi
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Nemoj da zapušavaš iberlauf jer će izbiti na nekom semeringu ili dihtungu. U boljem slučaju će samo izbaciti šipku za merenje nivoa.
Ok. Jbm li ga koj mu djavo,jedino da mi izduvni sistem,srednji lonac zapušen pa da Vraca dim...
To da zapuši crevo misleo sam na 2-3 sekunde i ako stvori veći pritisak možda su kakirike na nekom klipu loše.
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Nema šanse da se to tako manifestuje.popaj81 wrote:Ok. Jbm li ga koj mu djavo,jedino da mi izduvni sistem,srednji lonac zapušen pa da Vraca dim...
Ne verujem.predprosle godine su menjane karike. Lezajevi. Gumice ventila. Sve novo.dejca wrote:To da zapuši crevo misleo sam na 2-3 sekunde i ako stvori veći pritisak možda su kakirike na nekom klipu loše.
Aj videcu da navatam majstora pa da mi izmeri kompresiju...
-
bortlonger
- Automobil: lada
Nije do kompresije..I nemoj da zapusavas to crevo.... Ajd prvo napravi razliku dali na tom crevu izlazi para ili dim? Jel izlazi samo kad je motor hladan ili i kad je zagrejan? Ako je para, onda menjaj ulje..Ako je dim, imas potrosnju ulja..No kreni redom, pa javi..
VELIKE MISLI SENJOR TRAVIJA
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat
kod ugradnje novih svecica,obavezno ih kalite,ostavite auto da radi minimium 15min, jer kad se uradi generalna motor prvi put startuje potrebno je da u prvih 30sec dostigne maksimalni obrtni momenat
Dim je,čim ga upalim dimi. I kad je hladan i kad je vruc.bortlonger wrote:Nije do kompresije..I nemoj da zapusavas to crevo.... Ajd prvo napravi razliku dali na tom crevu izlazi para ili dim? Jel izlazi samo kad je motor hladan ili i kad je zagrejan? Ako je para, onda menjaj ulje..Ako je dim, imas potrosnju ulja..No kreni redom, pa javi..
-
bortlonger
- Automobil: lada
Probaj prvo sa drugim (kvalitetnijim) uljem...
VELIKE MISLI SENJOR TRAVIJA