Lada samara sportski filter (gljiva)

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

2High

Lada samara sportski filter (gljiva)

Post by 2High »

Evo ovako dečki...

Zanima me dali netko od vas ima sportski filter na svojoj Samari...

Nije mi jasno kako se to ugrađuje na Samare... da li je potrebno maknuti cijelo ono okruglo kučište od zračnog filtra ili se gljiva namontira na ono crijevo što visi prema motoru iz kojeg inače vuče zrak i okruglo kučište se ostavi, al se izvadi van okrugli filter...

molim pomoć...

Alekre

Post by Alekre »

Gle, taj filter bi imao smisla da ti je Samara, recimo, 2.0 Turbo. Ovako kako je, neces dobiti nista. Mislim, dobices bolji zvuk (isti kao kad turiras bez filtera), i moci ces da se kurcis kako imas sportski filter. Da li to vredi 70 eura prosudi sam :)
Ima jednako dobra varijanta. To ces sam napraviti vrlo lako. Slika govori vise od hiljadu reci.

Image

Cisto da vidis sta hocu da ti kazem.
Ako se odlucis da ga ipak stavis, rado cu ti pomoci :wink:

Kobac SPO

Post by Kobac SPO »

Zanimljivo pitanje, i za mene maglovito, da li je to u praksi ovo (a ako nije sta je ovo)

Image

Image

2High

Post by 2High »

Eh da... to je to... na slikama... :D

@alekre: pa ja bih to stavio upravo radi zvuka... znam da necu dobit puno s tim... ali zelim besan zvuk... :D

BTW tu kod nas ima za kupit filter za cca 150 kuna (oko 20 eura)...tako da nije preskupa investicija ako dobiješ dobar zvuk i nešto snage...

Alekre

Post by Alekre »

Ma kakva snaga, neces dobiti nista. Evo kako ces da dobijes dobar zvuk za dzabe.

Uzmi ladino kuciste filtera (preporucujem da nabavis neko drugo da ne bi zajebo pa da nemas nijedno posle) i iseci stranice. Treba da dobijes ovako nesto

Image

E, onda uzmi vodenu smirglu i to lepo istraljaj da se cakli, pa prefarbaj, a i ne moras.

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

Kobac SPO, to na slikama je samara sa direktim ubrizgavanjem ili lada 110, pa je lakse namestiti sportski filter.

Kobac SPO

Post by Kobac SPO »

josif visarionovic wrote:Kobac SPO, to na slikama je samara sa direktim ubrizgavanjem ili lada 110, pa je lakse namestiti sportski filter.
Bio sam ubedjen da je 2108, jer mnogo lici.

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Na drugoj slici je samara sa ubrizgavanjem, a ona prva slika je katastrofa. Neki teski budz.
U pravu si. :D

2High

Post by 2High »

Alekre wrote:Ma kakva snaga, neces dobiti nista. Evo kako ces da dobijes dobar zvuk za dzabe.

Uzmi ladino kuciste filtera (preporucujem da nabavis neko drugo da ne bi zajebo pa da nemas nijedno posle) i iseci stranice. Treba da dobijes ovako nesto

Image

E, onda uzmi vodenu smirglu i to lepo istraljaj da se cakli, pa prefarbaj, a i ne moras.

Ovo se čini OK... jel netko od vas probao ovako nešto napravit??? (BTW jel postoji na youtubeu ili negdje drugdje video sa ovakvim filterom... da ja to malo čujem... kako to radi... :D)

Ali postoji jedan problem... stavit ću sliku dok poslikam... neznam kamo ću sa jednom cijevi nakon što to napravim... :D

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Mislis onu za vruc vazduh ?

Izbacis je, ne treba ti kad to stavljas.

Kobac SPO

Post by Kobac SPO »

Ova slika gore (da je ne citiram celu i zauzimam prstor) je lepa samo za muzej, ovaj filter ima da se uprlja jako brzo, tako da po meni to nema neke logike.

Obzirom da na slici nije Samara, sta ces sa celom granom i onim delom za topli vazduh?

mora da postoji nesto drugo za cvrsci zvuk

Alekre

Post by Alekre »

Pa prljace se... Deo za topli vazduh se ostranjuje.

borcham

Post by borcham »

Funkcija filtera i jeste da se prlja. Ako se ne prlja znaci da prljavstina i sitne cestice ulaze u motor sto ne valja. Ako mislis na prljanje od masnih ruku to je vec druga stvar, moraces malo vise paznje da obratis kada budes cackao po motoru.

tommy
Automobil: LADA 2109 '93

Post by tommy »

I ja sam razmisljao o sportskom filteru! I nuje 70e vec 49 a moze se naci i za manje pare. Ako imate neko resenje, rado cu ga prihvatiti :D
moja Lada, gazi svakog gada...;)

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Bacanje para.

Post Reply