Stakla

Moderators: BokeYGTi, dejo, Miljan

Rus

Post by Rus »

U takvim situacijama uvek lepo ugrejem auto, pa tek onda krenem, kad moje furunce zagreje i u kratkim rukavima je vruce :)

vaz_mashina

Post by vaz_mashina »

Ja sam imao isti problem. Kupio sam neki sprej, poprskao, prebrisao krpom i ispalo je da nije loše. Pri prskanju u kabini se osjetio miris limuna, miris koji me je podsjetio na deterdžent na bazi limuna.

Goxxy

Post by Goxxy »

Imao sam taj problem kada mi se unutrašnji radijator (za grejanje kabine) jednostavno izbušio na mesto ili dva i kada je antifriz isparavao ili kapao u kabinu. Maglio je kao lud.

Iskoristio sam sredstva za sređivanje hladnjaka u kolima, upalio motor i uključio grejanje u kolima i više nije bilo problema - radijator se zakrpio, a magljenja nema.

Da li ti curka možda negde antifriz? Da nije do njega?
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

Rus

Post by Rus »

Narvno vodtka bre cuda cini :) . Gledao sam pre pitaj boga koliko godina emisju SAT i one cuvene "riletove majstorije" gde je li uzeo parce limuna i premazao stakla, i satro vise nisu maglila hehe :) Ali cuo sam da se zeljeni efekat moze postici i sa onim Rain clear preparatima, ako neko ima iskustvo sa tim, bas bi voleo da cujem istinu.

vaz_mashina

Post by vaz_mashina »

Od prijatelja sam na čitanje dobio Auto Bild br. 25 - 27.decembar 2006, a na strani 67 dato je nekoliko preporuka za čistiji pogled, a odstranjivanje vlage je opisano u tačkama 9 i 10.

9. Odstranite vlagu
Ako voda i vlaga prodru zimi u kabinu, imaćete muke sa zamagljenim staklima. Da se to ne bi desilo proverite gumene zaptivke oko vrata i odvode za vodu na ventilacionom sistemu. Ako su oni zapušeni, dešava se da voda i kroz ventilaciju ulazi u kabinu.

10. Promenite filter
Filter za ventilaciju može da se začepi, a tada ventilator na može da duva dovoljno jako da bi odmaglio vetrobran iznutra.

Consigliori

Post by Consigliori »

Please write me on english that happened... :oops:

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

10. Promenite filter
Filter za ventilaciju može da se začepi, a tada ventilator na može da duva dovoljno jako da bi odmaglio vetrobran iznutra.[/quote]

Koji filter za ventilaciju kabine u Ladi 2103? Ha, ha, ha.

Pa Marku auto stoji napolju, pa ne moze posteno d se isusi od vlage, sto spoljne, sto unutrasnje.
Meni je do ove godine lada 2103 bila u garazi sa centralnim grejanjem i nikada nisam imao taj problem, ni po najvecoj kisi i vlagi u vazduhu.
Sad je druga prica. Posle pola kilometra voznje, kada se malko ugreje i ukljuci ventilator, zamagljenost nestaje.
Nisam pristalica mazanja kojekakvim cudesima, jer kristalno cist pogled i stakla na koja se ne lepi prasina su najlepsi i najznacajniji.

Consigliori

Post by Consigliori »

I have told the Marko THAT it is necessary to do!!! 8) :D

Goxxy

Post by Goxxy »

josif visarionovic wrote:10. Promenite filter
Filter za ventilaciju može da se začepi, a tada ventilator na može da duva dovoljno jako da bi odmaglio vetrobran iznutra.
Koji filter za ventilaciju kabine u Ladi 2103? Ha, ha, ha.[/quote]Hahaha, to je bila i moja prva reakcija! :) Ne znam, i meni automobil stoji napolju pa se ne magli toliko, uostalom vrlo brzo ako je već zamagljen od hladnoće (mraz, sneg) samo upalim motor i uključim ventilaciju i za minut je sve kristalno čisto. Ne znam u čemu bi kod Marka mogao da bude problem, osim dihtunga odnosno kedera na vratima.

Ali, mnogo češće se rešava da se stakla ne zamagle ako se temperatura u vozilu i spolja izjednači, tj. ako ostaviš blago otvorene prozore, vrlo verovatno da se neće zamagliti ako je napolju i kiša, sneg, mraz.
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

Rus

Post by Rus »

Sljokaro jedna hhaha opet si pjan hhaha :) ma bitno da stakla vise ne magle, ili si ti to bio previse pijan da primetis haha :)

Elem cista stakla cudo cine ;)

Consigliori

Post by Consigliori »

Image
Image

Consigliori

Post by Consigliori »

To beside you did not fog up the glass, you it is necessary compressor to blow the stove to delete whole dirt, dust, fuzz poplar, and sheet from tree! Afterwards wipe all flow alcohol or vodka!
and NEVER NOTHING THEIR NOT to RUB the CHEMIST!
It is Necessary to delete all belongings with back regiments and will clean the back holes in rack of the basket! There cost(stand) the rubber valve - they since time become hard and are not opened - a humid air stops in salon, does not leave outward and glass fog up! :( It is Necessary also to take away all that lies beside you under hood where hole of the stove. if rubber in valve became hard - it is necessary her(its) change on soft
If you want to perfect itself life in machine 2101-2107, that you necessary to install such air filter of the salon on machine... In Russia all put such! with them possible to go in white shirt in machine!
8) 8) 8)
when goes the rain or snow, this it is necessary to remove and take away to did not get wet!
Image

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

Najzad je priznao da cuga. :D
Cuo sam da u pretincu u kontrolnoj tabli uvek drzi punu pljosku, da se nadje za svaki slucaj. :D

Rus

Post by Rus »

E vidis Josife i ja sam cuo za tu neku pljoskicu :)

Rus

Post by Rus »

To casica il flasica? hehe :) mada mi sumnjiv i taj sok ...

Post Reply