Moja Lada
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Re: Moja Lada
Manje više čelik, pre svega nodularni liv čiji sastav zavisi od proizvođača. To što ne rđa je tanki sloj cinka ili nitrata.. tako da disk nema potrebe da se masti pre montaže s tim da je bolje od mašćenja pošto disk neće rđati na glavčini i mestima gde ne naležu pločice. Tamo gde su krenule da naležu pločice taj sloj se izguli pa će na njemu krenuti da rđa neki manji neki više zavisi od legirajućih materijala.
Ond nerđajućeg čelika se u principu ne prave diskovi za kola jer osim što su mnogo skuplji imaju manji koeficjent trenja od običnog čelika a i zbog toplote, hlora iz soli, i ostalih tečnosti bi i oni krenuli da rđaju, ne toliko brzo kao običan čelik ali bi krenuli.
Ond nerđajućeg čelika se u principu ne prave diskovi za kola jer osim što su mnogo skuplji imaju manji koeficjent trenja od običnog čelika a i zbog toplote, hlora iz soli, i ostalih tečnosti bi i oni krenuli da rđaju, ne toliko brzo kao običan čelik ali bi krenuli.
- Imre
- Automobil: Honda Civic Tourer
Hvala na odgovoru,100% je tacan.bruyoni wrote:Manje više čelik, pre svega nodularni liv čiji sastav zavisi od proizvođača. To što ne rđa je tanki sloj cinka ili nitrata.. tako da disk nema potrebe da se masti pre montaže s tim da je bolje od mašćenja pošto disk neće rđati na glavčini i mestima gde ne naležu pločice. Tamo gde su krenule da naležu pločice taj sloj se izguli pa će na njemu krenuti da rđa neki manji neki više zavisi od legirajućih materijala.
Nasao sam kratki opis tih diskova:
"Brembo Max: the perfect answer
Brembo Max are coated, slotted discs which optimise performance in wet conditions, with constantly renewing friction material ensuring immediate braking response in all situations.
The unique conformation of Brembo Max brake discs ensures increased braking power during the initial stages of braking thanks to a higher coefficient of friction: the results are shorter stopping distances and more effective braking action. Furthermore, the special asymmetric grooves in the surface of Brembo Max discs expels the hot gases released by the friction material more rapidly while also indicating the degree of wear of the disc itself.
Brembo Max discs are particularly ideal for motorists for whom looks are also important: the surfaces not involved in braking are protected by a special anti-corrosion coating. This also eliminates the need to clean the disc before installation, reducing time and costs."
- Martin Skopje
- Automobil: lada 110
Imre wrote:Retrovizori su fabricki...Martin Skopje wrote:lada je super samo se i meni ne svidjaju retrovizore i ovo sta si istapacirao kod rucna i di su prekidace za prozore a inace lepo je ispala instrument tabla
a nije htelo da mi otvori ove druge slike pa sam video samo onu prvu sa one retrovizore zato sam i tako pisao
LADA VOZI DADA
- Imre
Na te sam vec zaboravio. Te retrovizore sam stavio posto su bili elektricni,ali na kraju nisam ih ni povezao.Martin Skopje wrote:Imre wrote:Retrovizori su fabricki...Martin Skopje wrote:lada je super samo se i meni ne svidjaju retrovizore i ovo sta si istapacirao kod rucna i di su prekidace za prozore a inace lepo je ispala instrument tabla
a nije htelo da mi otvori ove druge slike pa sam video samo onu prvu sa one retrovizore zato sam i tako pisao
Sad sam i ja na kompu pregledao slike i samo sam se divio. Svaka ti cast kako si je sacuvao, na njoj nema ni jedna tackica.
- Imre
Hvala!dejca wrote:Sad sam i ja na kompu pregledao slike i samo sam se divio. Svaka ti cast kako si je sacuvao, na njoj nema ni jedna tackica.
Mislim da ce sledeci vlasnik biti zadovoljan.Mladje i bolje ocuvano tesko moze naci.
- Imre
Mislim da je i garaza odradila svoje.dajko3 wrote:Takodje sve pohvale lajka je zakao juce iz fabrike da je izasla
- Imre
Mnogi od vas znaju,da sam prosle godine prodavao Lajku zbog selidbe,a na kraju sam ipak odustao,posto se nisam odselio za Englesku,ali sad sam trenutno u Nemackoj i definitivno ovde ostajem.Tako da na zalost Lajka ide na dobos za nekih 3-4 meseca.Trenutno je oko 117000km u njemu,do tad ce biti oko 120000.
Ako neko ima u planu u skorije vreme da uzima kola,moze i ovo uzeti u obzir,voleo bih da Lajka ostane u krugu ljubitelja ovih vozila.
Ovo je stari oglas: http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=22&t=5046
Ako neko ima u planu u skorije vreme da uzima kola,moze i ovo uzeti u obzir,voleo bih da Lajka ostane u krugu ljubitelja ovih vozila.
Ovo je stari oglas: http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=22&t=5046
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Nikako mi nije jasno sta radis ti sa ovim autom kad ona bolje izgleda nego kad je izasla iz fabrike 
stavi neku pocetnu cenu.
stavi neku pocetnu cenu.
- BokeYGTi
- Automobil: Lada 112 1.6 16v
ima pocetna cena, 2400 je bila. osim ako se nesto nije promenilo u medjuvremenu.
Imre, jel si ti to blizu Kelna negde?
Imre, jel si ti to blizu Kelna negde?
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
- Imre
Malo mi je bez veze reci unapred cenu,za par meseci se brzo menjaju cene,ali sam racunao okvirno oko 1600€.
Jeste,tu sam od Kelna 25km.
Dolazis na pivo?
Gledao sam i ovda Lade,ali mi je jako skupo...Priora nova bez ikakve opreme (mnogo siromasnija nego moja 112 trenutno) je 10000€,a karavan 11000.Koliko god da volim Lade,ova cena je preterana,posebno uzimajuci u obzir da ovlascene servise jedva imaju.
Jos uvek ne znam sta da uzmem.Mene je uvek odusevljavao veliki gepek 112,ispod toga necu ici,a veci gepek vec samo karavani imaju.
Jeste,tu sam od Kelna 25km.
Dolazis na pivo?
Gledao sam i ovda Lade,ali mi je jako skupo...Priora nova bez ikakve opreme (mnogo siromasnija nego moja 112 trenutno) je 10000€,a karavan 11000.Koliko god da volim Lade,ova cena je preterana,posebno uzimajuci u obzir da ovlascene servise jedva imaju.
Jos uvek ne znam sta da uzmem.Mene je uvek odusevljavao veliki gepek 112,ispod toga necu ici,a veci gepek vec samo karavani imaju.
Mislim da ce po toj ceni da ode relativno brzo. Mnogo je lepo ocuvana Lajka.
Ja bih je odmah uzeo da razmisljam o kupovini auta...
Samo Samara Srbina Spasava
-
Boki78
+1Gago wrote:Mislim da ce po toj ceni da ode relativno brzo. Mnogo je lepo ocuvana Lajka.
auto je savrsen
Ma uzivanje je gledati slike tvoje lade a kamoli voziti se u njoj i posmatrati je uzivo. Bogami sa cenom od 1600 eu. zadaces dobre glavobolje ljudima da razmisljaju da je kupe.