Ладе у огласима
Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb
-
Boki78
Re: Ладе у огласима
To vazi za svaki iole normalan auto. Eno je Imreova 112 kao skolski primer kvalitetno odrzavanog auta 
mozes ti tvoju samaru da odrzavas koliko oces, raspasce se za par godina, a da ne pominjem sta si sve izmenjao u poslednjih godinu dana.
da si ikad zabio nos u specijaku znao bi o cemu pricam. te matore lade su 300% kvalitetnije od svega sto se kasnije radilo
da si ikad zabio nos u specijaku znao bi o cemu pricam. te matore lade su 300% kvalitetnije od svega sto se kasnije radilo
j***** auto bez kardana
djape1977 zar je moguce
A ja ako bi se resio da menjam ovu moju trazio bih ladu 2003-2004 godiste. Racunam ovu sadasnju kad sam kupio imala je 10 godina i danas se jos dobro drzi, pa bih zato opet kupio staru 10 godina i da me sluzi jos naredne 15 god.
Citao sam negde da su rusi devedesetih godina kupovali stare lade iz kojih su vadili delove koje se reparirali i te delove ugradjivali u nove lede, ovo je radili fabrika vaz. Navodno u njima su mnogo bolji delovi nego sto su se u lade ugradjivali devedesetih godina.
Citao sam negde da su rusi devedesetih godina kupovali stare lade iz kojih su vadili delove koje se reparirali i te delove ugradjivali u nove lede, ovo je radili fabrika vaz. Navodno u njima su mnogo bolji delovi nego sto su se u lade ugradjivali devedesetih godina.
-
Boki78
Pa koliko im je vreme prezivljavanja kod tebe sa svim tim kvalitetom?djape1977 wrote:mozes ti tvoju samaru da odrzavas koliko oces, raspasce se za par godina, a da ne pominjem sta si sve izmenjao u poslednjih godinu dana.
Aj se ne zezamo, bog otac da je pravio auto 70tih, ako nije cuvan kako beba danas je krs kako god da obrnes, sem toga iole normalnom autu od pre koju godinu ne moze da prismrdi ni po kom osnovu.
Sto se moje tice ona je jako los primer za to. Prvo jer je 20 godina nevozena, drzana na parkingu, odrzavana lose i drugo zasto sto je njeno odrazavanje do sada posledica rada neznalica i jajara (including me) .. Kako je pristup promenjen tako se jedan po jedan problem resavaju. Evo mogao sam da menjam vodene pumpe polovnim i da sam menjanm recimo trecu po redu od jesenas, ali lepo sam calnuo skoro celu samaru u glavu i auto ide kao furija. Od 31vog decembra do sada je presla skoro 2500 stucnula nije..
Jbg kosta, ali ako zelis auto a ne krpljeni krs onda to nije moguce izbeci ...
Sad cemo tako da uradimo i menjac i farbu i sve ostalo, pa kad je dovedem u normalno stanje onda mozemo da merimo koliko ce sta da traje. Sem toga ja je vozim od 2010, zadnje dve zime je vozena intenzivno pa jos uvek ni blizu raspada nije
ubio sam sa ovom mojom iz 79. 65000km za dve i po godine od kad sam je kupio. odrzavam i vozim, gas u patos. ukupan trosak odrzavanja oko 400e
da sad sednes u nju i da provozas pao bi na dupe kako je auto utegnut, tih i brz. mnogo bolji od vecine 20 godina mladjih vozila sa kojima se susrecem svaki dan
da sad sednes u nju i da provozas pao bi na dupe kako je auto utegnut, tih i brz. mnogo bolji od vecine 20 godina mladjih vozila sa kojima se susrecem svaki dan
j***** auto bez kardana
-
Boki78
Cek polako, prosle godine si farbao auto, samo to kosta preko 400. Pricamo o prosecnom kupcu, ne o nekome ko ce znati i moci da farba.
Inace vec sam bio u njoj, tad je menjac bio kaputiran, motor na zalasku, mlatnuta u zadnje desno krilo. Sad ili ja gresim pa sam pomesao kola sto je moguce, ili ne a onda ta zabava kosta mnogo vise od 400.
:-)
Inace vec sam bio u njoj, tad je menjac bio kaputiran, motor na zalasku, mlatnuta u zadnje desno krilo. Sad ili ja gresim pa sam pomesao kola sto je moguce, ili ne a onda ta zabava kosta mnogo vise od 400.
:-)
- Imre
- Automobil: Honda Civic Tourer
I kazes da je sve fabricko i nikad nista nisi radio na njemu?400€...ok,jel ti odrzavas ili teras kod majstora?Ta cifra opet nije realna.djape1977 wrote:ubio sam sa ovom mojom iz 79. 65000km za dve i po godine od kad sam je kupio. odrzavam i vozim, gas u patos. ukupan trosak odrzavanja oko 400e
farbanje je 200e ruke i materijal. ko ti za takvo farbanje uzme vise, zeznuo te debelo
nije bilo potrebe da se vari bilo sta.
motor je poceo da trosi ulje. za prosecnog vozaca osvezenje motora je 100e. to sto ja kupim ceo auto za 150e pa izvadim motor i ostalo prodam pa me u stvari motor nije kostao nista, to je moj problem
stetu od havarija ne racunam. ja je mlatnuo, ja je popravio
menjac sam izvadio ispravan 4b i ubacio 5b koji sam kupio na otpadu za 2000din. nisam imao srece, nije radio kako treba. u medjuvremenu sam iskopao ispravan i ubacio ga. sve skupa, nije u ceni jer nije ni bilo potrebe da se menja.
sta sam menjao?
lamelu
svecice
razvodnu ruku
remont karburatora
dve kugle
4 kraja spone
gumice balans stangle.
disk plocice 2 puta
paknove jednom
jedan zadnji kocioni cilindar
kontakt bravu
zadnji lonac auspuha.
sedista, felne, muzika su moje kerefeke koje nemaju veze sa potrebom vec sa mojim hirom. promenio sam 4 kompleta felni za 2.5 godine...
da se vratim na crvenu specijalku iz oglasa
realna vrednost joj je oko 1000e
auto je malo presao, odlicno je ocuvan i godiste je u toj prici apsolutno nebitno. oces dokaz? imam i fiat 132 koji je presao 70.000km i star je 34godine. auto je NOV, u boljem stanju od svih polovnjaka od 5-10 godina koje redovno vidjam u servisu.

cela fora je naci auto koji nije puno presao i dobro je cuvan i odrzavan. godiste je apsolutno nebitno. cak tvrdim da su automobile pre 30 godina pravili kvalitetnije nego danas. cak i rusi. kad citam po forumu kako menjate pumpe za vodu na 50.000km, lamele na 70.000, opruge vam crkavaju, sve mi je to tragikomicno. pa na mom autu je pumpa za vodu iz 79. godine, fabricki amortizeri, opruge, diskovi, dobosi, puz volana, zamenjen je samo zadnji lonac na auspuhu
nije bilo potrebe da se vari bilo sta.
motor je poceo da trosi ulje. za prosecnog vozaca osvezenje motora je 100e. to sto ja kupim ceo auto za 150e pa izvadim motor i ostalo prodam pa me u stvari motor nije kostao nista, to je moj problem
stetu od havarija ne racunam. ja je mlatnuo, ja je popravio
menjac sam izvadio ispravan 4b i ubacio 5b koji sam kupio na otpadu za 2000din. nisam imao srece, nije radio kako treba. u medjuvremenu sam iskopao ispravan i ubacio ga. sve skupa, nije u ceni jer nije ni bilo potrebe da se menja.
sta sam menjao?
lamelu
svecice
razvodnu ruku
remont karburatora
dve kugle
4 kraja spone
gumice balans stangle.
disk plocice 2 puta
paknove jednom
jedan zadnji kocioni cilindar
kontakt bravu
zadnji lonac auspuha.
sedista, felne, muzika su moje kerefeke koje nemaju veze sa potrebom vec sa mojim hirom. promenio sam 4 kompleta felni za 2.5 godine...
da se vratim na crvenu specijalku iz oglasa
realna vrednost joj je oko 1000e
auto je malo presao, odlicno je ocuvan i godiste je u toj prici apsolutno nebitno. oces dokaz? imam i fiat 132 koji je presao 70.000km i star je 34godine. auto je NOV, u boljem stanju od svih polovnjaka od 5-10 godina koje redovno vidjam u servisu.

cela fora je naci auto koji nije puno presao i dobro je cuvan i odrzavan. godiste je apsolutno nebitno. cak tvrdim da su automobile pre 30 godina pravili kvalitetnije nego danas. cak i rusi. kad citam po forumu kako menjate pumpe za vodu na 50.000km, lamele na 70.000, opruge vam crkavaju, sve mi je to tragikomicno. pa na mom autu je pumpa za vodu iz 79. godine, fabricki amortizeri, opruge, diskovi, dobosi, puz volana, zamenjen je samo zadnji lonac na auspuhu
j***** auto bez kardana
- Imre
Posto pre nisam imao potrebe da menjam kola,nisam ni razmisljao kakav bih uzeo.Sad sam legao malo na internet da vidim ko sta kaze o kolima,i bas se iznenadjujem.Francuze sam uvek smatrao jako udobnima,ali ta je sve manje kvalitetno odradjeno od nemaca,a za Opela sam smatrao da je to ipak nemacki kvalitet i mora da valja.Na kraju ispada pa iskustvima vozaca,Opel je nikakvog kvaliteta,posebno njihovi dizelasi,a Citroen je bolji od Pezoa koji ima velikih problema sa elektronikom,a Pezo sam uvek smatrao mnogo boljim od Citroena.Cak je i Reno bolji od Pezoa,posebno Megan od 2008.To sam gledao iz 4 zemlje,Srbija,Madjarska,Nemacka i Engleska,tako da je to dosta merodavno.Cena odrzavanja se naravno razlikuje,ali ne toliko u Nemackoj,gde su satnice najskuplje.A po kvalitetu je najbolji Honda Jazz,koji mi je bas jako ruzan.
A sto se tice starih kola,delimicno se slazem,sad je masovna proizvodnja i kola su postala potrosna roba.Ali npr. Samaru mozemo da uvrstimo u novije generacije,a moj matori je sa svojim ipak presao 130000 i to uglavnom zemljanim putevima ili sa prikolicom ili skroz napakovan ili sa kamp prikolicom,a jos uvek pali iz prve i nema korozije a nista nije radio na motoru.Da su stara kola stvarno neunistiva,na svakom cosku bi bio jedan.
A sto se tice starih kola,delimicno se slazem,sad je masovna proizvodnja i kola su postala potrosna roba.Ali npr. Samaru mozemo da uvrstimo u novije generacije,a moj matori je sa svojim ipak presao 130000 i to uglavnom zemljanim putevima ili sa prikolicom ili skroz napakovan ili sa kamp prikolicom,a jos uvek pali iz prve i nema korozije a nista nije radio na motoru.Da su stara kola stvarno neunistiva,na svakom cosku bi bio jedan.
- aleko-2141
- Automobil: Moskvic Aleko
Ja cu samo da te ispravim za pezoa i citroena, kod pezoa i citroena su limuzine kvalitet ostalo je tamo i ovamo, ja sto znam kod mene od pezo 406-407-607 auta koja gaze svaki dan i presla su preko 300 000 bez ikakvih kvarova sem redovnih servisa i nesto trapa a zamor na enterijeru gotovo da i nema 
sto se ticve renoa megan oko 2002 i + neko godiste je sasvim dobar auto, ja sma od wagena i audija odavno odustao, mogu slobodno da kazem da pezoa imam i poznajem skoro 14 god i nikad problema.
sto se ticve renoa megan oko 2002 i + neko godiste je sasvim dobar auto, ja sma od wagena i audija odavno odustao, mogu slobodno da kazem da pezoa imam i poznajem skoro 14 god i nikad problema.
nisam reako da su neunistiva, ali pogledaj sta se vozi po srbiji. sasvim je uobicajen prizor videti automobile od 20-30 godina koji se svakodnevno voze.
na temu matorog auta male kilometraze, pogledaj kakvu je samaru kolega kupio. da li je auto 24 ili 34 godine star, nebitno je, razlika je stvar akdemske polemike.
na temu matorog auta male kilometraze, pogledaj kakvu je samaru kolega kupio. da li je auto 24 ili 34 godine star, nebitno je, razlika je stvar akdemske polemike.
j***** auto bez kardana
Naravno da je Djapetu održavanje Lade jeftino kad dijelove kupuje na kile.
Ovaj bijeli sam ti vidio i prije al je stvarno vrh.
Ona specijalka u oglasu je zaista odlična. Ako vlasniku nije hitno da je proda cijena za koju godinu može ići samo gore. Kako se ono kaže - svaka roba ima svoga kupca.
Ovaj bijeli sam ti vidio i prije al je stvarno vrh.
Ona specijalka u oglasu je zaista odlična. Ako vlasniku nije hitno da je proda cijena za koju godinu može ići samo gore. Kako se ono kaže - svaka roba ima svoga kupca.
- Imre
Ne znam.Ja licno nemam iskustva sa tim.Ali da Pezo 307sw od 446 vlasnika ima prosecno ocenu od 6,55 od 1 do 10 je jako lose.A 607 je jos gora,od 46 vlasnika prosecna ocena je 6,45.Ovde se sve uzima u obzir,cena,odrzavanje,konfor,potrosnja...Lada desetka od 41 vlasnika ima ocenu 7,63,sta je dosta dobro.aleko-2141 wrote:Ja cu samo da te ispravim za pezoa i citroena, kod pezoa i citroena su limuzine kvalitet ostalo je tamo i ovamo, ja sto znam kod mene od pezo 406-407-607 auta koja gaze svaki dan i presla su preko 300 000 bez ikakvih kvarova sem redovnih servisa i nesto trapa a zamor na enterijeru gotovo da i nema
Ovo je taj sajt,na madjarskom je,ali su cifre u pitanju,pa mislim da nije problem: http://nepitelet.hu/autok
Ovo je engleski sajt: http://www.whatcar.com/car-reviews
Mozda bi trebali da se premestimo u "Savet za kupovinu auta" http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=17&t=5161
- Imre
dejo wrote:Naravno da je Djapetu održavanje Lade jeftino kad dijelove kupuje na kile.![]()
![]()
![]()