Lada Samara 1.3

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

Locked
BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Re: Lada Samara 1.3

Post by BokeYGTi »

eeee, zbog toga sam ja jednom ravnjao glavu. zbog prokletog osiguraca koji sam od sebe izgubi kontakt. ustvari nije to osigurac vec osiguracka tabla. od tad, kad god je vruce napolju i cim primetim da nesto nije kako treba odmah legnem na sirenu.

a obzirom da tebi jos od sad dize temperaturu, ja bih ti rekao da odmah zamenis termostat. nema potrebe za testiranjem, garant je zreo za zamenu cim se tako ponasa. ja od kako sam zamenio pre 2 godine, po hladnoci mi se ventilator uopste ne pali. a i nije neki trosak, oko 1000 din je. ja sam stavio neki italijanski, Thomson. u tom trenutku je on bio best bay, sto i ja mogu da potvrdim. dobro se pokazao, i preporodio sam se od kako sam ga stavio.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

Cim prodje registracija 29og marta, kupujem termostat... A do tada necu ni voziti nesto previse i to samo na otvorenom. Srecom pa sam primetio, doduse obracam prilicno paznju na temperaturu, pa nisam dozvolio da udje u crveno, ali se priblizavalo :)

Sutra cu ako stignem da okrenem dve tri radnje da se raspitam za cene :twisted:
Samo Samara Srbina Spasava

Boki78

Post by Boki78 »

Prost nacin da sebi pomognes u takvim situacijama je da odvrnes grejanje na max i naravno ventilaciju na max.

Sasvim je normalno za samaru da pali ventilator na kreni stani deonicama.

Inace taj ventilator vredi premostiti van osiguracke table jer je ona bog zna koliko motora saranila :-)

Gago

Post by Gago »

Ma znam za to i ukljucio sam grejanje, ali su se majka i sestra unezverile od vrucine, a ni meni nije bilo svejedno sto od vrucine sto od frke u onoj guzvi pa sam sisao sa autoputa :mrgreen:

Ovo mi se mozda desava drugi ili treci put, ali se nikada nije desilo da udje u crvenu zonu, uvek sam na vreme primetio :) Primetio sam da su oni pipci malo labavi, moracu da ih pritegnem, da bi oni nategli osigurac da ne seta :angel

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Kad se malo razmisli bice da imas visak putnika :D

Gago

Post by Gago »

Termostat u Sarita Komercu kosta 950 dinara, bas cu sutra da zovem i Maka da pitam koliko kosta... :)

Je l' pise na termostatu na kojoj temperaturi otvara, i ako ih ima vise vrsta, koju temperaturu otvaranja da uzmem?

Boki78

Post by Boki78 »

Gago wrote:Termostat u Sarita Komercu kosta 950 dinara, bas cu sutra da zovem i Maka da pitam koliko kosta... :)
Zaobidji ... Imas Vernet u UKR-u za nesto malo preko 1000 dinara :)

Gago

Post by Gago »

A UKR je Mobil auto sadasnji ili sam ja nesto pomesao ?

Boki78

Post by Boki78 »

Da bas taj :)

Gago

Post by Gago »

Hvala, znam gde je.
Jos jedno pitanje za bolje poznavaoce Samare od mene... Odakle moze da curi ulje ili antifriz kada je mrlja ispod auta na mestu kao na slici...
Image
Mislim da mi je tu prosli put cureo antifriz pa sam dotezao selne i od tada nista nije curelo, a sad opet primetih :evil:

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

iz posude na spoju sa crevom, ili proveri creva koja ulaze-izlaze iz termostata. uglavnom, prodji rukom na svim spojevima i videces gde je mokro-odatle curi. :)
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

Gago

Post by Gago »

Sve sam to dotezao, pre mesec- dva. Na spoju sa posudom vlazi jedva primetno, ne verujem da je moglo ovoliku mrlju da napravi od petka...

Pera

Post by Pera »

Pozdrav ljudi,malo slabije pisem u poslednje vreme,pa mozda pomognem nekome u vezi termostata.Uvek sam mucio muku s njima sve dok nisam stavio termostat od 11X lada.Radi vec tri godine bez problema,u slucaju da zaglavi samo se skine ulozak termostata i vozi dalje.Ima dosta protok u otvorenom polozaju nego originalan samarin.Cene se ne secam tacno,ali mi kroz glavu prolazi cifra blize 2000 din,jedino sto je sa njim potrebno promeniti i onu cev za vodu sto se kaci na blok.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

Gago

Post by Gago »

Jedno pitanje nevezano za ovu temu... Pero, je l' i dalje vozis Samare, posto sam citao tvoje teme i video da si pre bio mnogo aktivniji na forumu i svasta si radio sa autom? Cak si i klimu ugradjivao :prvi

Pera

Post by Pera »

Sada samo Samaru sa avatara.Klima stoji na njoj,ali i dalje nefunkcionalna,nedostatak volje,vremena i malo para da se to resi :)
Vozi se Samara do daljnjeg dok ne dodje na red nesto bolje i novije,polako je srafljenje,stezanje i slicne stvari pocelo da me smara 8)
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

Locked